اردوهای عشایری امسال با حواشی زیادی برگزار شد. سه روز قبل بود که خبر آمد مینیبوس اردوی عشایری که با هشت دانشآموز به سمت نیشابور درحال حرکت بود، دچار حادثه رانندگی شده. هرچند در این حادثه کسی آسیب ندید، اما محمدرضا سیفی، سرپرست دفتر آموزش و پرورش عشایر اعلام کرد که آموزش و پرورش یزد از دستورالعمل اردویی تخطی کرده و به جای قطار از مینیبوس برای جابهجایی دانشآموزان استفاده کرده است؛ درحالیکه در نیشابور مقصد اصلی دانشآموزان ایستگاه قطار وجود دارد.
حواشی اردوی امسال به اینجا ختم نشد و روز گذشته هم خبر آمد که دانشآموزان کُرد دعوتشده به این اردو از سوی اداره کل آموزش و پرورش آذربایجانغربی از پوشیدن لباس سنتی خود محروم شدند.
والدین یکی از دانشآموزان حاضر در این اردو به ولاتنیوز گفته به آنها اعلام کرده بودند که باید دانشآموزان در افتتاحیه این اردو لباس سنتی و محلی خود را به همراه داشته باشند و بااینکه آنها این لباسها را آماده کرده بودند، اما مسئولان آموزش و پرورش در اقدامی نسنجیده از پوشیدن لباس کُردی جلوگیری کردند و به تن تمام دانشآموزان لباس آذری پوشاندند.
از آذربایجانغربی ۳۰ نفر دانشآموز از تمام مناطق استان به این اردو دعوت شده بودند که ۱۶ تن آنان کُرد زبان و ۱۴ تن دیگر آذری زبان بودهاند و حالا این حرکت عامل ناراحتی کردزبانان شده است و از نظر آنها برخوردهایی از این دست بیش از هرچیز عامل تفرقه خواهد بود. این درحالی است که رضوان حکیم زاده، معاون وزیر آموزش و پرورش میگوید در این اردو حاضر بوده و پیگیریهای بسیاری هم درباره این خبر انجام داده: «پیگیریهای ما میگوید چنین چیزی صحت ندارد و با قاطعیت این مورد را تکذیب میکنم.»
او میگوید اردوی عشایری از جمله اتفاقات بزرگ و مهمی است که شاهد آن هستیم و نشان از تنوع اقوام و رنگینکمان فرهنگی کشور است که وجود حواشی از این دست برایش نادرست است: «در این اردو از از ٢٣ استان کشور حاضر میشوند و یکی از اهداف این اردو این است که تنوع ارزشمند موجود پاس داشته شود و لازم است برای حفظ این اتفاق همه دانشآموزان با لباسهای محلی خود حاضر شوند.»
حکیمزاده میگوید در محل برگزاری این اردو حاضر بوده و نارضایتی خاصی از دانشآموزان یا اولیای آنها را ندیده است.
اردوی عشایری که در حال برگزاری است، بیستمین اردوی کشوری دانشآموزان عشایر است که خراسان رضوی هم میزبان آن است.