محمد شریفی مقدم گفت: پس از ضرب و شتم پرستار شیرازی توسط پزشک متخصص، یک پرستار دیگر نیز در بیمارستان دانشگاهی توسط همراه بیمار مورد ضرب و شتم و حمله قرار گرفت.
وی در ارتباط با علت ضرب و شتم پرستار دوم، توضیح داد: پزشک معالج از لاعلاج بودن بیمار بستگانش را مطلع و چهارشنبه صبح بیمار دچار ایست قلبی شده و احیای قلب برای این بیمار صورت می گیرد اما متاسفانه بیمار فوت می کند و به بستگان اطلاع داده می شود و همراهان بیمار جهت انجام امور اداری به بخش و بیمارستان مراجعه می کنند که یکی از بستگان متوفی بعد از اطلاع به شروع به فریاد می کند و به سمت پرستار خانم حمله ور شده که با مداخله حاضران پرستار از دست فرد حمله کننده آزاد میشود.
دبیرکل خانه پرستار خاطر نشان کرد: تکرار ضرب و شتم و حمله به دو همکار پرستار در یک هفته گذشته توسط یک پزشک متخصص در بیمارستان خصوصی و همراه بیمار در بیمارستان دولتی باعث موج گستره اضطراب و نگرانی ودغدغه خاطر پرستاران در سراسر کشور بویژه همکاران پرستاری در شیراز شده است.
وی ادامه داد: این ماجرا در حالی در فضای مجازی منتشر شده که متاسفانه مسئولان بیمارستان از مدیر پرستاری و مدیر بیمارستان تا رئیس بیمارستان در حمایت از این پرستار هیچ اقدامی نکرده اند. با توجه به اینکه مدیران و روسای بیمارستان ها و دانشگاه ها مرتبا فشار بی امانی به پرستاران وارد می کنند و پرستاران را موظف به اضافه کار اجباری کرده و انتظاراتی بیش از حد از پرستاران دارند و با عنوان این مطلب که مردم حق دارند که خدمات با کیفیت از پرستاران دریافت کنند، پرستاران را تحت فشار قرار می دهند، بنابراین مسئولان بیمارستان نیز باید پاسخگوی مسائل و مشکلات پرستاران به عنوان ارباب جمعی باشند و وظیفه دارند حداقل امنیت جانی پرستاران را تامین نمایند و زمانی که مورد حمله قرار می گیرند باید از پرستاران دفاع کنند.
شریفی مقدم یادآور شد: وظیفه ریاست، مدیریت و مدیر پرستاری بیمارستان این است که از این پرستاران دلجویی به عمل آورند که متاسفانه این عمل انجام نشده است.
وی تاکید کرد: توصیه ما به مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز این است که با توجه به اینکه تکرار ضرب و شتم دو پرستار در یک هفته نیاز به ورود جدی و تمهید ات لازم و برخورد با خاطیان دارد و همچنین فراهم کردن محیطی ایمن برای پرستاران ضروری است که در یک فضای آرام بتوانند خدمات خود را ارائه دهند بایستی مورد توجه جدی قرار گیرد.
شریفی مقدم یادآور شد: همچنین از مسئولین دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مقامات قضائی، انتظامی و حتی امنیتی استان فارس و به ویژه شیراز تقاضا داریم جهت پیشگیری از موارد بیشتر به ناهنجاری ها و ضرب و شتم هایی که ظرف یک هفته گذشته اتفاق افتاده حساسیت بیشتر نشان دهند.
وی اظهار داشت: با توجه به ماهیت شغل پرستاری مثل شبکاری و فشار کاری، شیفت های نامتعارف، اضافه کاری های اجباری، معوقات بیش از یکسال پرستاران و همچنین سختی کاری که پرستاران در محیط کار با آن روبرو هستند، اگر فرد ویا گروهی باید کم تحمل، عصبانی و خشمگین باشد قطعا پرستاران باید باشند.
دبیر کل خانه پرستار، ادامه داد: آستانه تحمل پرستاران هم اندازه ای دارد ، اگر وزرات بهداشت پول ندارد که البته برای پرستاران پرداخت کنند و بیش از ۱۶ماه معوقه ایجاد شده حداقل امنیت گروه پرستاری را در بیمارستان ها تامین نماید و اگر نتوانسته امنیت را تامین نماید لااقل از پرستاران مضروب حمایت قانونی و یا حداقل دلجویی نماید تا پرستاری احساس وابستگی نماید.
شریفی مقدم گفت: با توجه برخوردهای دوگانه و متفاوت مسئولان با گروه پرستاری و حساسیت های ایجاد شده ، از وزیر بهداشت می خواهیم که به اتفاقات ضرب وشتم و هتاکی ها علیه پرستاری ورود کرده تا جامعه پرستاری احساس اعتماد کرده و آرامش به پرستاری برگردد.