کد خبر: ۶۰۴۳۵۳
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۲

اعتیاد عامل 43 درصد نزاع‌ها و جرایم منکراتی

سرپرست وزارت اموزش و پرورش با بیان اینکه در سال جدید ۲۱ هزار مدرسه با طرح نماد درگیر می‌شوند، اظهار کرد: آموزشهای پیشگیری از اعتیاد که در سال گذشته ۴۰ درصد مدارس را در برداشت در سال جاری برای بیش از ۶۵ درصد مدارس هدف گذاری شده است.
آفتاب‌‌نیوز :

سید جواد حسینی در مراسم امضای تفاهم نامه‌ای که امروز با حضور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، با اشاره به اینکه امروز در آموزش و پرورش تکلیف ما روشن تر از هر زمانی است، گفت: از پیک دانش آموزی نزدیک به ۲۰ میلیون در حال حاضر به ۱۴ میلیون رسیده‌ایم، نسبت به دوره گذشته تعداد دانش آموزان کمتر شده و به همان میزان تعداد امکانات ۲ الی ۳ برابر شده است. همچنین سند راهبردی داریم که تدوین شده و راهکارهای آن مشخص شده که همه اهداف قانون اساسی، اسناد بالادستی و... همگی در آن تجمیع شده و همه نظام پای آن ایستاده و آن را امضا کرده است، در این سند اهداف متعالی بسیاری هدفگذاری شده اما یکی از اصلی‌ترین جوهرهای طراحی شده در آن خروج از تمرکز بر تعلیم و تربیت تک ساحتی و توجه به همه ابعاد تعلیم و تربیت است که در ۶ عرصه نشانه گذاری شده و یکی از آنها سلامت، کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی است.

حسینی معتقد است برای اینکه این بعد از ساحت تعلیم و تربیت تحقق یابد نیازمند آن هستیم که هم خودمان وارد عرصه شویم و هم همه شرکا در دستگاه‌های دولتی و عمومی مردم را پای کار آوریم، شاید تنها جلسه‌ای که مقام معظم رهبری و اکثر دستگاهها شرکت می کنند بحث آسیب‌های اجتماعی است. زمانی که شخص اول کشور این نشانه گیری را دارد تکلیف ما نیز روشن است که کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی را نشانه‌گذاری و با همه توان پای کار بیایم.

وی با بیان اینکه در میان آسیب‌ها، اعتیاد و شیوع مصرف موادمخدر از سه جهت از حساسیت بیشتری برخوردار است،یادآور شد: اعتیاد خود به عنوان آسیب، بیشترین میزان فروپاشی فردی که دچار آسیب است را به دنبال دارد؛ دوم آن که این آسیب ۱۶ نوع آسیب مستقیم یا غیرمستقیم را تحت تاثیر قرار می‌دهد که ۶۵ درصد همسرآزاری‌ها، ۵۵ درصد طلاق‌ها، ۳۰ درصد کودک‌آزاری‌ها، ۲۵ درصد قتل‌ها، ۲۳ درصد نزاع‌ها و خشونتها ۲۰ درصد جرایم منکراتی بر اثر اعتیاد به وقوع می‌پیوندد.

به گفته سرپرست وزارت آموزش و پرورش، همه دست اندرکاران در این بحث، بر دو موضوع کاهش تقاضا و دوم پیشگیری با رویکرد توانمندسازانه و تاب‌آورانه تاکید دارند که هم موفقیت بیشتری را به دنبال دارد و هم هزینه کمتری را از ما می گیرد و اگر این رویکرد مورد توجه باشد کانون تحقق چنین رویکردی آموزش و پرورش است. مرکز چنین نگاهی که می‌تواند آن را به درستی محقق کند مدارس هستند.

حسینی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه کنترل آسیب‌ها در درجه اول و کاهش آنها در درجه دوم هدف راهبردی ماست، گفت: در همین راستا چند اقدام خوب در آموزش و پرورش کلید خورده است که از جمله آنها طرح نماد است که ۱۴ دستگاه را درگیر خود کرده و فاکتورهای مشاوره را برای ۷۵۰ مرکز مشاوره رقم زده است.

وی افزود: تقاضا داریم ۱۱۳۰ کانون‌های فرهنگی و تربیتی، ۳۵۰ اردوگاه‌های دانش آموزی درگیر این موضوع شوند. همچنین علاوه بر ۷۵۰ مرکز مشاوره دانش آموزی، ۴۵۰ مرکز مشاوره راهنمایی خانواده وجود دارد که باید درگیر شوند و علاوه بر آن ۸ هزار مدرس آموزش خانواده داریم که در این طرح درگیر نیستند و باید درگیر شوند.

حسینی با بیان اینکه در سال تحصیلی جدید ۲۱ هزار مدرسه درگیر با طرح نماد می‌شوند، اظهار کرد: میز نماد در ۷۶۰ منطقه راه اندازی می‌شود. همچنین آموزشهای پیشگیری از اعتیاد در سال گذشته ۴۰ درصد مدارس را در برداشت که در سال ۹۸ برای بیش از ۶۵ درصد هدف گذاری شده است. همچنین ۵۱۱ هزار معلم، آموزش‌های توانمندسازی و تاب‌آوری با رویکرد پیشگیری رشدمدار دیده‌اند.

وی با بیان اینکه یک میلیون و ۵۰۰ هزار دانش آموز و یک میلیون و ۲۰۰ هزار اولیا آموزشهای مهارت اجتماعی، شناخت رفتارهای پر خطر و... را دیده‌اند افزود: جشنواره‌های نوجوان خوارزمی و نوجوان سالم از دیگر برنامه‌های ماست که سال گذشته بیش از دو هزار اثر تولید کرده است و باید گسترش یابند و آثار تولید شده به مدارس برگردند. همچنین در ۴۱ هزار مدرسه با مشارکت ۱۰۰ هزار دانش آموز گروه‌های همسال تشکیل خواهد شد.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به طرح مدیریت مورد گفت: ۵۰۱ هزار کارمند آموزش دیده و ۱۰۰ هزار همیار دانش آموز و اولیاء می‌توانند در قالب طرح مدیریت مورد کمک‌های حرفه‌ای و مددکارانه را در کانون‌های مدارس با مشارکت مراکز مشاوره و دانش آموزی در مرکز توجه قرار دهند.

به گزارش ایسنا در ادامه، علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش نیز با تاکید بر اینکه برنامه‌های حوزه ما در سه بخش پیشگیری، ترویج و فرهنگ سازی و شناسایی و درمان دنبال می شود ادامه داد: در حوزه پیشگیری، طرح توانمندسازی دانش آموزان و والدین اجرا می‌شود، که در بیش از ۴۵ در صد مدارس کشور اجرا می‌شود. طرح توانمندسازی روانی اجتماعی دانش آموزان برای ۳ میلیون دانش آموز متوسطه اول و در معرض خطر نیز اجرامی‌شود. همچنین طرح آزمایشی با رویکرد پیشگیری از اعتیاد با مشارکت خانواده‌ها در بعضی مدارس ‌کشور در حال اجراست.

وی ادامه داد: در حوزه ترویج و فرهنگ سازی، هشتمین دوره جشنواره نوجوان سالم را برگزار خواهیم کرد. همچنین چهارمین هفته مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی را برگزار می‌کنیم و نمایشگاه‌های سیار تشکیل داده‌ایم که آن را کامل خواهیم کرد.

کاظمی افزود: در رویکرد سوم که شناسایی، درمان و مراقبت اجتماعی است، مدیریت مورد و سامانه پایش آسیبهای اجتماعی و طرح نماد را با کمک سازمان‌های همکار اجرا خواهیم کرد.

به گفته وی، مهمترین و اصلی‌ترین برنامه، پوشش ۱۰۰ درصدی در بحث پیشگیری از اعتیاد و رفتارهای پرخطر است و تمرکز بر نگاه فرهنگی و آموزش و توانمندسازی دانش‌آموزان خواهد بود.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: کانون یاری‌گران زندگی با کمک ۱۳۰۰ تشکل‌ فرهنگی-تربیتی دانش آموزی اجرایی خواهد شد و محل استقرار این کانون‌ها، در محل کانون‌های پرورشی و فکری سراسر کشور خواهد بود.

در پایان این مراسم، تفاهم‌نامه همکاری مابین وزارت آموزش و پرورش و ستاد مبارزه با موادمخدر کشور به امضای طرفین رسید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین