کد خبر: ۶۰۴۶۶
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۸:۱۴
رسانه‌ها از اجلاس شرم‌الشیخ گزارش دادند:

نخستین کلمات رایس و متکی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در حالی که رسانه‌های بین‌المللی به دلیل احتمال آغاز مذاکرات مستقیم تهران و واشنگتن در اجلاس شرم‌الشیخ کوچکترین حرکات رایس و متکی را رصد می‌کنند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا و وزیر امور خارجه مصر عصر امروز اعلام کردند که وزيران خارجه ايران و آمريکا در حاشيه نشست شرم‌الشیخ جملاتی با هم رد و بدل کرده‌اند. 

این خبر در حالی منتشر شده است که هم «منوچهر متکی» و هم «کاندولیزا رایس» در موضع‌گیری‌های پیش از شروع اجلاس احتمال مذاکره با یکدیگر را رد نکرده ‌بودند. جرج بوش رئیس‌جمهور آمریکا و محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور ایران نیز در اظهاراتی «موافقت مشروط» خود را با دیدار احتمالی رایس و متکی ابراز داشته بودند.

به گزارش بی‌بی‌سی، شان مک کورمک، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا که در محل این اجلاس حضور دارد به خبرنگاران گفته که منوچهر متکی و کاندوليزا رايس سر ميز ناهار با هم سلام عليک کرده و جملاتی با هم رد و بدل کرده‌اند که محتوای آن چيز خاصی نبوده است. احمد ابوالغيط، وزيرخارجه مصر که از شرکت کنندگان نشست است نيز اين خبر را تأييد کرده و گفت: «هرچه باشد آنها (آقای متکی و خانم رايس) آدمهای متمدنی هستند».

به گفته ابوالغيط بر سر ميز ناهار تنها وزيران خارجه دولتهای شرکت کننده در اجلاس حضور داشته‌اند و اگرچه منوچهر متکی و کاندوليزا رايس کنار يکديگر ننشسته بودند اما ميز ناهار کوچک بود و با توجه به محدودیت تعداد افرادی که دور ميز نشسته بودند امکان گفتگو ميان وزيران خارجه ايران و آمريکا وجود داشته ‌است.

در نشست شرم الشيخ که به منظور يافتن راه حلی برای بی ثباتی و نا امنی در عراق تشکيل شده، کشورهای همسايه عراق، پنج عضو دائم شورای امنيت سازمان ملل متحد و همچنين مصر و آلمان شرکت دارند که اغلب اين کشورها در سطح وزيرخارجه در نشست حضور يافته اند.

منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران پيش از آغاز نشست امکان مذاکره با مقامات ارشد آمریکایی در جریان اجلاس را رد نکرده اما در عين حال گفته بود: «طبیعتاً مسائل مهمی مانند وضعیت عراق یا اختلافات طولانی بین ایران و آمریکا را نمی توان با شتاب حل و فصل کرد». 

کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا نیز گفته بود که در صورت مواجه شدن با مقامات ایرانی در اجلاس شرم الشیخ، از گفتگو با آنان روی‌گردان نخواهد بود و در صورت لزوم، دیدگاه دولت خود در مورد مسائل مختلف را برای آنان تشریح خواهد کرد، اما در صورتی که گفتگويی انجام گيرد، منحصر به مسائل عراق خواهد بود.

نشست دوروزه شرم الشيخ با سخنان نوری مالکی، نخست وزير عراق که همراه با وزيران خارجه و اقتصاد خود در اجلاس حضور دارد گشايش يافت.

نشست مشابهی نيز ماه مارس گذشته اما در سطحی پايينتر در بغداد برگزار شده بود که طی آن زلمای خلیل‌زاد سفیر وقت ایالات متحده در عراق گفت با اعضای هیئت ایرانی مستقيماً گفتگو کرده است اما عباس عراقچی معاون وزير خارجه ايران که سرپرستی هيئت ايرانی را به عهده داشت اين خبر را تکذيب کرد و گفت هيچ تماس مستقیمی بین دو طرف در طول نشست انجام نگرفته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین