آفتابنیوز : آفتاب: یک نماینده مجلس با اشاره به آمارهای منتشر شده در ارتباط با گسترش فقر در ایران تأکید کرد اگر دولت در این دو سال عملکرد اقتصادی مناسبی داشت 2 میلیون نفر به افرادی که زیر خط فقر زندگی میکنند، افزوده نمیشد. هادی حقشناس در گفتوگو با خبرنگار آفتاب در بیان دلایل افزایش فقر اقتصادی در ایران گفت مهمترین عامل افزایش فقر در ایران بالارفتن هزینههای زندگی و ثابت ماندن درآمد افراد جامعه است.
وی توضیح داد: در حال حاضر تعداد کالاهای مصرفی در خانوارها نسبت به 10 سال گذشته افزایش چشمگیری یافته است از سوی دیگر برخی از هزینهها مانند هزینههای آموزش و پرورش، درمان و مسکن نیز روز به روز افزایش مییابد. به طور مثال اکنون در هر خانوادهای حداقل یک عضو وجود دارد که در دانشگاه و یا مدرسه غیرانتفاعی تحصیل میکند که تامین هزینههای آن برای خانوادهها مشکل آفرین است.
نماینه مجلس هفتم افزود: امروز شاهد بالا رفتن هزینههایی همچون درمان و یا مسکن در جامعه هستیم این در حالی است که دولت برنامهای برای کاهش این هزینهها ندارد و از اقشار کم درآمد در برابر مشکلات معیشتی حمایت نمیکند.
حقشناس تصریح کرد: اگر دولت تدبیری برای کاهش هزینههای ضروری مردم اتخاذ نکند با گذشت زمانی نه چندان طولانی آمار فقر در کشور بیش از این افزایش خواهد یافت.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هفتم با اشاره به شعارهای اصلی رئیس جمهور درخصوص عدالت گستری و توزیع پول نفت تصریح کرد: آقای احمدینژاد شعار آوردن پول نفت بر سر سفرههای مردم را تکذیب کرده است با اینحال باید گفت پول نفت همیشه بر سر سفر مردم بوده چرا که اقتصاد ایران متکی به درآمدهای نفتی است و بخش بزرگی از بودجه کشور همواره از محل این درآمدها تأمین میشود. در خصوص عدالت نیز نمیتوان انتظار داشت که یک دولت در مدت زمان کوتاهی آن را برقرار کند اما آنچه اهمیت دارد این است که دولت در جهت این شعارها حرکت رو به جلویی داشته باشد.
وی در پایان تاکید کرد: در این دو سال افزایش چشمگیر هزینههای جاری و استفاده بیش از حد از صندوق ذخیره ارزی که تنها باید در مواقع ضروری از آن برداشت میشد صورت گرفت که این به هیچ وجه حرکت در جهت عدالت نیست. در نتیجه دولت از شعار عدالتخواهی خود که می توانست جنبههای مختلفی داشته باشد نیز دور شده است.