باشگاه استقلال تاکنون کاپیتان های بسیاری به خود دیده است از محمد جاودان که از نخستین بازیکنان وکاپیتانان استقلال بوده گرفته تا ناصر حجازی، غلامحسین و پرویز مظلومی، برادران بیانی، منصوریان، قلعهنویی و .. که از تاثیرگذاران وکاپیتانهای تاریخ این تیم بودهاند. استقلال لیگ نوزدهم که با تغییرات زیادی همراه بوده از جمله جدایی رحمتی که دیگر بازوبند کاپیتانی مثل چند فصل گذشته بر بازوی او نخواهد بود و بازوبند کاپیتانی این فصل به وریا غفوری می رسد. به همین بهانه مروری خواهیم داشت بر کاپیتانهای این تیم در ۱۸ دوره لیگ برتر:
مهدی پاشازاده؛
اولین کاپیتان لیگ برتر استقلالیها و یکی از بهترین مدافعان تاریخ استقلال که فوتبالش را از نوجوانی با آکادمی استقلال شروع کرد و توسط منصور پورحیدری وارد تیم بزرگسالان استقلال شد که پس از جام جهانی ۱۹۹۸ به بایرلورکوزن رفت اما بدشانسی آورد و در همان ابتدا با مصدومیت مواجه شد، یکسال بعد به تیم دسته دومی فورتونا کلن رفت که آنجا هم نتوانست عملکرد موفقی داشته باشد. وی در زمانی که جواد زرینچه کاپیتان استقلال بود به این تیم بازگشت و همزمان با تغییر نام جام آزادگان به لیگ برتر پاشازاده اولین کاپیتان این دوره از مسابقات شد که البته کاپیتانی این مدافع بلند قامت آبی پوشها بیشتر از یکسال طول نکشید و مجددا به فوتبال اروپا بازگشت و در آدمیرا اتریش فوتبال حرفه ای خود را به پایان رساند.
جواد زرینچه
جواد زرینچه از بهترین دفاع راست های ایران بود که پس از رفتن پاشازاده از استقلال بار دیگر کاپیتان این تیم شد و یکسال دیگر بازوبند کاپیتانی را بر بازو بست. او را میتوان جزو پنج بازیکنی دانست که بالغ بر ۳۰۰ بازی در استقلال داشته که یکی از مهمترین افتخارات او همراه با تیم ملی قهرمانی در بازیهای آسیایی ۱۹۹۰ پکن می باشد. همچنین جزو بازیکنان ایران در جامجهانی ۱۹۹۸ فرانسه بود و در این تورنمنت در هر سه بازی ایران در ترکیب اصلی به میدان رفت و در بازی برابر تیم ملی آمریکا، یک پاس گل بسیار خوب به حمید استیلی داد تا این بازیکن این پاس را تبدیل به گل قرن کند تا بدین ترتیب یک پاس گل به نام این بازیکن در جامجهانی ثبت شود. زرینچه پس از خداحافظی در فوتبال به دنبال مربیگری رفت که نتوانست موفق این افتخارات را در دوران مربیگری خود تکرار کند.
محمود فکری
هافبک دفاعی با سابقه تیم استقلال که رکورد دار تعداد بازی در این باشگاست فوتبالش را از تیم ساحل جویبار آغاز کرد و تا قبل از آبی پوش شدن در تیم نساجی مازندران بازی می کرد. او به مدت ۵ سال کاپیتان آبیپوشان بود که توانست طی این مدت همراه با استقلال ۳ بار قهرمان لیگ ایران، ۳ بار قهرمان جام حذفی ایران شود. ضمن اینکه توانست ۵ نایب قهرمانی لیگ ایران و ۲ نایب قهرمانی جام حذفی، یک نایب قهرمانی و یک مقام سومی در جام باشگاههای آسیا را در کارنامه خود ثبت کند. فکری پس از سالها حضور در استقلال در سال ۸۵ از این تیم جدا شد و در تیم شیرین فراز به دوران فوتبالی خود پایان داد و به مربی گری روی آورد.
علی منصوریان
هافبک جنگنده استقلال که لقب او در میان هواداران استقلال «علی منصور» است فوتبال خود را از پارس خودرو شروع کرد و پس از دو سال به استقلال پیوست. او بعد از نیم فصل بازی در استقلال به تیم بالستیر سنترال سنگاپور رفت و نیم فصل در آن تیم بازی کرد سپس یکسال در تیم گیلانگ یونایتدبود و سال بعد به تیم آلمانی سن پائولی رفت. منصوریان به مدت ۶ سال در باشگاه استقلال بود که توانست ۲۴ گل برای این تیم به ثمر برساند. او در آخرین فصل حضور خود در استقلال عنوان کاپیتانی این تیم را عهدهدار بود که در ۳۷ سالگی از فوتبال خداحافظی کرد و بلافاصله به جرگه مربیان اضافه پیوست و توانست عملکرد خوبی در این زمینه داشته باشد.
فرهاد مجیدی
فرهاد مجیدی که یکی از محبوبترین بازیکنان تاریخ استقلال است از تیم بهمن به استقلال پیوست. او در ۳ مقطع استقلال را برای بازی در تیمهای اروپایی و عربی ترک کرد و در مدت حضور در تیم محبوبش ۳ بار قهرمان لیگ و یک بار فاتح جام حذفی شد. این بازیکن هر چقدر به سالهای پایانی بازی خود نزدیک شد عملکرد بهتری داشت.گلزنی های مکرر در دربی باعث محبوبیت دوچندان این بازیکن بین هواداران استقلال شد. مجیدی با ۹۳ گل، دومین گلزن برتر تاریخ باشگاه استقلال است.او آخرین کاپیتانی است که استقلال با آن جام قهرمانی لیگ را بالا برده است. او در ۳۷ سالگی در این تیم از فوتبال خداحافظی کرد و به هم اکنون سرمربی تیم امیدهای استقلال می باشد.
مجتبی جباری
مجتبی جباری یکی از خلاقترین بازیکنان نه تنها باشگاه استقلال بلکه تاریخ فوتبال ایران ماست که فوتبال خود را از جوانان راهآهن آغاز کرد و با بازیهای قابلقبولی که انجام داد توانست راهی باشگاه استقلال شود.این بازیکن به همراه استقلال ۳ بار قهرمان لیگ و ۲ بار فاتح جام حذفی شد و شاید اگر دچار مصدومیتهای بلند مدت نمیشد افتخارات بیشتری هم بدست می آورد. جباری دریازدهمین دوره لیگ برتر با رفتن فرهاد مجیدی از تیم استقلال بازوبند آبیپوشان را بر بازو بست. این بازیکن در لیگ چهاردهم پس از ۹ فصل حضور در استقلال به سپاهان رفت ولی حضور در هیچ تیم دیگری به جز استقلال را در ایران تحمل نکرد و پس از چند بازی این تیم را ترک کرد و به فوتبال قطر رفت.این بازیکن در لیگ هفدهم به استقلال بازگشت ولی نتوانست موقعیت گذشته را در این تیم پیدا کند و پس از چند بازی از تیم کنار گذاشته شد و در نهایت از فوتبال خداحافظی کرد.
مهدی رحمتی
مهدی رحمتی که رکورد جالبی رمینه حضور در هجده دوره لیگ برتر دارد. با درخشش در تیم فجرسپاسی به فوتبال ایران معرفی شد تا به یکی از دروازهبانهای تاریخی فوتبال ایران تبدیل شود. او سابقه بازی در ۵ تیم فجرسپاسی، سپاهان، استقلال، مس، سپاهان، استقلال، پیکان و در نهایت باز هم استقلال را دارد. رحمتی که یکی از پرافتخارترین بازیکنان لیگ برتر میباشد، دو قهرمانی با سپاهان و دو قهرمانی با استقلال را در کارنامه خود دارد، ضمن اینکه دروازهبان شایسته استقلالیها یک قهرمانی جام حذفی با فجرسپاسی شیراز و یک قهرمانی با استقلال را هم در کارنامه خود دارد. رحمتی تا بازی ازبکستان در مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۴ در ترکیب ثابت تیم ملی ایران به میدان میرفت ولی پس از مصاحبه عجیب این بازیکن مبنی بر خداحافظی از تیم ملی برای همیشه از تیم ملی توسط کارلوس کیروش کنار گذاشته شد، در صورتی که این امکان را داشت تا سالها گلر اصلی تیم ملی فوتبال بماند. رحمتی به علت مشکلاتی که با امیرقلعهنویی داشت این تیم را به مقصد پیکان ترک کرد که پس از جدایی رحمتی از این تیم، صادقی به عنوان کاپیتان اول این تیم انتخاب شدکه البته در پایان نیمفصل لیگ چهاردهم رضا عنایتی با نظر امیرقلعهنویی از تیم پدیده راهی استقلال شد که با آمدن عنایتی به استقلال بازوبند کاپیتانی در اختیار این بازیکن قرار گرفت تا گلزنترین مهاجم تاریخ لیگ هم سابقه کاپیتانی در استقلال را داشته باشد. البته در این فصل وحید طالب لو هم به عنوان کاپیتان به میدان میرفت. رحمتی بعد از یکسال بازی در پیکان به استقلال بازگشت و در لیگ پانزدهم نفر اول کاپیتانی این تیم بود و در سه فصل گذشته لیگ هم این بازویند بر بازوی مهدی رحمتی بود که و با ششمین تغییر باشگاه و پیوستن به پدیده به کاپیتانی خود در استقلال خاتمه داد.