کد خبر: ۶۰۵۲۹
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۰۰:۲۷
عضو کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد:

حریم‌شکنی: هدف آمریکا از مذاکره با ایران

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب:‌ یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اجلاس شرم‌الشیخ را عرصه تلاش آمریکا برای یک مانور سیاسی در صحنه بین‌الملل دانست. 

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب درباره دستاوردهای نشست شرم‌الشیخ برای ایران گفت: «واقعیت این است که شرم‌الشیخ نباید برای ایران یا کشورهای دیگر دستاوردی داشته باشد بلکه این دستاورد باید برای کشور عراق منظور نظر قرار گیرد. در این اجلاس اثبات شد که مشکل عراق مشکل توسعه نیست، بلکه مشکل امنیت است و از این جهت بخش بزرگی از اختیاراتی که موجب تأمین امنیت می‌شود هنوز به دولت عراق واگذار نشده است». 

وی افزود: «این اختیارات در دست اشغالگران است و دغدغه آنها نیز نه امنیت عراق، بلکه تحقق برنامه‌های خود در خاورمیانه است». 

این نماینده مجلس درباره افزایش تعداد اعضای شرکت کننده در این اجلاس نیز اظهار داشت: «تعداد اعضا باعث دور شدن نشست از مصوبه‌های عملیاتی شد و همچنین موجب تصویب و تأکید بر مفاد کلی در بیانیه پایانی. ایالات متحده کوشید از شرم‌الشیخ به عنوان یک مانور سیاسی بین‌المللی استفاده کند و به این دلیل که راهکارهای ملی – منطقه‌ای را برای تأمین اهداف خود مفید نمی‌دانست به دنبال یک راهکار بین‌المللی با ورود بازیگران بیشتر بوده و هست». 

فلاحت‌پیشه با تأکید بر حل موضوع امنیت عراق گفت: «ایالات متحده هم به تدریج باید درباره زمان‌بندی پایان اشغال عراق صحبت کند وگرنه اصل نشست‌های امنیتی از این دست لوث می‌شود. در شرم‌الشیخ اثبات شد که جمهوری اسلامی از معدود بازیگران مهم بین‌المللی است که آنها با نوعی التماس خواستار حضور او در شرم‌الشیخ شدند و این نشان می‌دهد که اجرای مصوبه‌های عملیاتی‌تر در آینده بدون در نظر گرفتن نقش ایران دشوار خواهد بود». 

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین درباره مذاکره رایس و متکی افزود: «آمریکا در طرح موضوع مذاکره به دنبال نوعی حریم‌شکنی است. مذاکره نیازمند دستور کار و احترام متقابل است و آمریکا همچنان دولت و ملت ایران را از یکدیگر جدا می‌داند». وی افزود: «در عین حال همچنان بر طبل مذاکره کوفتن نشانه تناقضی است که ایالات متحده باید آن را نزد خود حل کند. هر مذاکره برای تنش‌زدایی نیازمند مقدمات عملیاتی است». 

وی در پایان گفت: «آمریکا باید نسبت به رفتار خود با ایران بازنگری کند. آمریکا ایران را درصدر کشورهای حامی تروریست قرار داده و در پرونده هسته‌ای به قطعنامه‌ها و فشارهای شدیدتر می‌انیدشد. از سویی دستگیری و شکنجه شرفی و تداوم بازداشت 5 دیپلمات ایرانی در عراق نشان می‌دهد که موضع آمریکا در برابر جمهوری اسلامی خصمانه است و این اصل مذاکره را منتفی می‌کند.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین