آفتابنیوز : آقازاده ها در ميانه چالش های سياسی و جدال های قدرت، نزديکان سياستمداران نيز خواسته يا ناخواسته در کانون توجه قرار می گيرند.
رواج واژه "آقازاده" در ادبيات سياسی سال های اخير ايران نيز، تا حد زيادی، نتيجه روش و منش سياسی کسانی است که به قصد اصلاح، نقد و گاه تخريب، وابستگان مردان قدرت را زير زره بين قرار داده اند.
اما بار منفی اين واژه در جامعه ايران موجب شده بسياری از فرزندان مقام های مسئول در جمهوری اسلامی خود را "آقازاده" ندانند.
حسين کروبی، پسر بزرگ مهدی کروبی، خود را آقازاده با مفهوم مصطلح "رانت خوار و سوء استفاده چی" نمی داند. او می گويد که مسبب اصلی اين مباحث مسئولين نظام هستند و اگر"آقايان" بخواهند می توانند جلوی فعاليت های "آقازاده" ها را بگيرند.
محسن هاشمی، پسر بزرگ اکبر هاشمی، خود را در لفظ "آقازاده" می داند، اما نه در معنايی که در جامعه رايج است. از سوی ديگر، ياسر مهرعليزاده، پسر بزرگ محسن مهرعليزاده، معتقد است که نه تنها "آقازاده" نيست، که حتی بعد از صد سال هم از پدرش "آقازاده" ای در نمی آيد!
پدران رييس جمهور
در ميان فرزندان نامزدها، محسن هاشمی تنها کسی است که پيش از اين نيز فرزند رييس جمهوری بوده. ميان او و پسر نوزده ساله مصطفی معين، يا پسر بيست و چهارساله محسن مهرعليزاده، شايد به جز همين نامزدی پدرانشان برای انتخابات رياست جمهوری شباهت ديگری نتوان يافت. محمد معين و ياسر مهرعليزاده، نه چيزی از انقلاب اسلامی به ياد دارند، نه در جمهوری اسلامی صاحب مقام و مسندی بوده اند. اما همچون محسن هاشمی و حسين کروبی، پسران مصطفی معين و محسن مهرعليزاده نيز پدران خويش را حتی صرفنظر از رابطه خويشاوندی، بهترين گزينه در انتخابات نهم می داند.
نسل دومی ها
حسين کروبی متولد ۱۳۴۶ و محسن هاشمی متولد ۱۳۴۰ است. به هنگام سخن گفتن از "پدر" وجه قالب سخنان اين دو نفر شخصيت سياسی ايشان است. اختلاف های نيروهای سياسی جمهوری اسلامی در موضع گيری های اين دو نيز مشهود است.
حسين کروبی همراستا با نامه سرگشاده پدرش به آقای رفسنجانی می گويد: "پدر من برخلاف آقايانی که می گويند چون هيچ فرد مقبولی در اين جامعه نبود به صحنه آمدم، معتقد است همه کانديداها از شخصيتهای با ارزش و کارکرده کشور هستند."
با اين حال او معتقد است که کمتر آدم مخلصی چون پدرش ديده و مهدی کروبی را دارای "ويژگی های منحصر به فرد می داند."
از سوی ديگر، محسن هاشمی که مقام مديرعاملی شرکت مترو را نيز در اختيار دارد، معتقد است که "هميشه در شرايط بحرانی، به اولين کسی که برای حل مشکل فشار وارد می شده،" پدر او بوده است. او ادعاهای مربوط به فعاليت های اقتصادی خود و خانواده اش را "دروغ" دانسته و سطح زندگی شان را "متوسط به بالا" می نامد.
فرزندان اکبر هاشمی رفسنجانی و مهدی کروبی، به لحاظ خاستگاه و سن – همچون پدرانشان – شباهت های بسياری دارند.
نسل سومی ها محمد معين و ياسر مهرعليزاده، هر دو، از متولدين دهه شصت هستند. در زندگی اين دو، به خلاف فرزندان مهدی کروبی و اکبر هاشمی رفسنجانی، نقش "خانوادگی" پدرانشان همچنان پررنگ است.
آنها در خانه پدری زندگی می کنند و از سخت گيری های گاه گاهی پدرانشان می گويند.
محمد معين دانشجوی مهندسی عمران و ياسر مهرعليزاده دانشجوی مهندسی مکانيک است.
اگرچه اين دو فرزند نيز پدران خود را بهترين گزينه برای رياست جمهوری می دانند، اما از پيش بينی نتيجه سر باز می زنند.
محمد معين پيش بينی اش را، اگر هم چيزی بگويد، "غير علمی" می داند. از سوی ديگر ياسر مهرعليزاده معتقد است که اگر جمعيت آذری زبان ايران از آذری بودن پدرش آگاه باشند، رای او را به ميزان قابل توجهی افزايش می دهند.
پسر آقای معين، نامزد اصلاح طلبان پيشرو، می گويد که به تيم همراه پدرش "اعتقاد" دارد و معتقد است که اگر پدرش تصميم به انجام کاری بگيرد، آن را انجام می دهد.
پسر آقای مهرعليزاده نيز پدرش را مديری جدی با حافظه ای قوی می داند. او می گويد که پدرش در همه زمينه ها مطلع است و در صورت عدم انجام کار عصبانی می شود.
در آستانه انتخابات رياست جمهوری نهم، فرزندان نامزدها نيز همچون پدرانشان التهاب و فشار را تجربه می کنند. بی ترديد، برای حسين کروبی که شبانه روزی در ستاد انتخاباتی پدرش فعاليت می کند، اين فشار بيش از ديگران است. محسن هاشمی نيز، با توجه به موقعيت خودش در ساختار قدرت جمهوری اسلامی، انتخابات روز جمعه حساسيت زيادی دارد. اما برای فرزند مصطفی معين التهاب از جنس ديگری است. او که تا چندماه پيش کسی شانس چندانی برای پدرش متصور نبود، چشم به ساعات پايانی و خيل آرای خاموش مردم ايران دارد. در ميان اينها، شايد، ياسر مهرعليزاده کمترين دغدغه را داشته باشد – اگرچه پدر او خود را پيروز در دقيقه ۹۰ دانسته است !