پیروز حناچی در مراسم گرامیداشت روز پزشک، با تبریک این روز به جامعه پزشکی اظهار کرد: یکی از نکاتی که نباید آن را فراموش کنیم، اوج زحمات پزشکان در طول بحرانهای مختلف پس از انقلاب و قبل از انقلاب است و زحمات آنها را در هشت سال دفاع مقدس مشاهده کردهایم. آنها همواره قبل از هر عملیاتی در منطقه حضور مییافتند و از آن مهمتر، اتفاقی بود که در زنجیره بیمارستانهای صحرایی افتاده بود، بهطوری که ادعا میشود رکورد زمان لحظه جراحت تا درمان در دوران جنگ شکسته شد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: در شهر تهران سالانه ۵۷ هزار نفر جان خود را از دست میدهند که ۱۴۰۰ فوت بر اثر سوانح رخ میدهد.
شهردار تهران ادامه داد: ۹.۳ درصد از تهرانیها دیابت دارند و ۳۰ درصد آنها قند خون خود را کنترل نمیکنند؛ همچنین ۵۰ درصد تهرانیها دارای کلسترول بالا هستند و از هر پنج تهرانی یک نفر مبتلا به فشار خون است. شیوع پرفشاری خون در بین مردم تهران ۱۹ درصد است و از هر هشت تهرانی یک نفر از بیماری خود مطلع نیست.
حناچی گفت: ۱۹.۳درصد تهرانیها چاق هستند و ۵۲.۲ درصد مردم فعالیت بدنی مناسبی ندارند. راهکار بلندمدت حل این معضل، توسعه حمل و نقل عمومی است که سهم مترو در حمل و نقل عمومی حدود ۱۶ درصد است.
وی با بیان اینکه "در سال ۹۶ متاسفانه ۱۴۰۰ مرگ بر اثر فشارخون بالا در تهران رخ داده است"، افزود: ذرات معلق در سال ۱۳۹۴ جان ۴۵۷۳ نفر را گرفت. پس از سال ۹۴ با جدی گرفتن معاینه فنی، اصلاح سوخت و ... تا حدی میزان این ذرات معلق کنترل شد اما همچنان سه برابر استاندارد مجاز است.
حناچی تاکید کرد: ۴۰ درصد آلایندگی هوای تهران مربوط به خودروهای شخصی است که اصلاح سوخت و فیلتر آلایندهها و توجه به معاینه فنی، راهکاری میانمدت حل این مشکل است.
شهردار تهران تصریح کرد: راهکار کوتاهمدت حل مشکل آلودگی هوای تهران، باور مردم به استفاده از حمل و نقل عمومی است.