آفتابنیوز : آفتاب: دیدار لاریجانی و سولانا، مذاکره کنندگان ارشد ایرانی و اروپایی در حالی قرار است در روزهای آتی صورت بگیرد که هنوز زمان و مکان برگزاری این جلسات مشخص نیست. در شرایطی که گمانهزنیهای رسانهای و سخنان منابع موثق حاکی از آن است که این دور از مذاکرات از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و احتمال نرمش در مواضع اروپاییان وجود دارد، قائم مقام لاریجانی همچنان بر عدم پذیرش تعلیق حتی در دوران مذاکرات تاکید کرده و بدین ترتیب درخواست سولانا را به صورت رسمی رد کرد.
رد و تکذیب مکانهایی که تاکنون برای دیدار طرفین از سوی رسانههای مختلف و به نقل از منابع آگاه اعلام شده است، در شرایطی که به موجب توافق آنکارا باید تا پایان هفته جاری طرفین دیداری با یکدیگر داشته باشند، در نوع خود جالب توجه است.
پس از آنکه چندین منبع رسانهای در داخل و خارج از کشور به نقل از منابع موثق خود مدعی شدند که مذاکرات قرار است این بار در «سوییس» برگزار شود، عبدالرضا رحمانی فضلی، قائم مقام دبیر شورای امنیت ملی این موضوع را تکذیب کرده و افزود: در حال حاضر زمان و مکان مذاکرات لاریجانی و سولانا مشخص نشده است.
رحمانی فضلی که با دارا بودن سمت قائم مقامی دبیر شورای امنیت ملی، نزدیکترین فرد در سلسله مراتب این شورا به علی لاریجانی است، تمامی گمانهزنیهای روزهای اخیر را نادرست میداند.
این مقام ایرانی در واکنش به اخباری که در رسانههای غربی مبنی بر آمادگی اروپا برای مذاکره مثبت با تهران و احتمال طرح موضوع تشکیل «کنسرسیوم غنی سازی در خاک ایران» مشروط بر تعلیق فعالیتهای غنی سازی در دوران مذاکرات، گفت: بارها به آقای سولانا گفتهایم كه تعلیق در دستور كار جمهوری اسلامی ایران نیست. تهران به هیچ وجه تعلیق را قبل از مذاكرات، هنگام انجام مذاكرات و یا عنوان نتیجه مذاكرات نمیپذیرد.
رحمانی فضلی در مورد پیشنهاد ایجاد كنسرسیوم در داخل خاك ایران هم میگوید: این پیشنهاد خود ایران بوده است. طرح پیشنهادهایی كه توام با تعلیق است، بازی با افكار عمومی و فریب آنها است زیرا غربیها از یكسو به جمهوری اسلامی ایران فشار وارد میكنند و تهدید میكنند، از سویی مذاكره میكنند و از سوی دیگر چنین پیشنهاداتی را در سطح رسانهای مطرح میكنند.
سخنان رحمانی فضلی هر چند حاکی از آن است که ایران از پذیرش آنچه در رسانههای غربی به عنوان پیششرط نرمش اروپا قلمداد شده، سرباز خواهد زد، اما با توجه به اینکه پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم مشترک برای غنی سازی در داخل ایران، از سوی مقامات هستهای ایران ارائه شده و گمانه زنیها نیز حاکی از پذیرش این پیشنهاد از سوی اروپاییهاست، شاید بتوان انتظار داشت با طرح این موضوع در دیدار سولانا و لاریجانی تنشهای میان طرفین کاهش یافته و احتمال رسیدن به نقطهای مشترک پررنگتر از پیش شود.