کد خبر: ۶۰۶۹۳۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۶

مخالفت مجلس با فوریت طرحی برای شفافیت آرا

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با فوریت طرحی برای شفافیت آرا در مجلس مخالفت کردند که به دنبال آن این طرح به صورت عادی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مخالفت مجلس با فوریت طرحی برای شفافیت آرا
آفتاب‌‌نیوز :

حجت الاسلام مجتبی ذوالنور نماینده قم در جلسه علنی امروز یکشنبه به عنوان متقاضی بررسی دو فوریت طرح اصلاح موادی از آیین‌نامه داخلی مجلس با رویکرد شفافیت آرای نمایندگان و علنی شدن حضور و غیاب آنها در مجلس گفت: مشروعیت نمایندگان به رای مردم است مردم باید بر نماینده‌شان نظارت داشته و مطالبه گری کنند. این امر وقتی محقق می‌شود که مردم از عملکرد نماینده‌شان اطلاع داشته و بدانند که نماینده چه زمانی در مجلس است و رایش به لوایح و طرح‌ها چگونه می‌باشد.

وی افزود: ما در این طرح پیشنهاد ایجاد سامانه‌ای داده‌ایم که رسانه‌ها و موکلان ما بتوانند به عملکرد نمایندگان نظارت داشته باشند. بعضا در مواردی یک سال برای طرح و لایحه‌ای کار می‌شود اما به خاطر عدم شرکت یک نماینده در رای گیری آن طرح یا لایحه بی نتیجه می‌ماند. یا این که در زمان رای گیری مدام رئیس جلسه می‌گوید که چند نفر رای ندادند و تقاضای شرکت همه نمایندگان در رای گیری را می‌کند بعد یک مرتبه نماینده‌ای که در ابتدا در بحث نبوده خود را به صندلیش برای رای دادن می‌رساند و از نماینده کنار دستی می‌پرسد که آیا مخالف یا موافق رای می‌دهد. نتیجه آن است که قوانین مصوب بی خاصیت و بی کیفیت بوده و محققانه و عالمانه نیست.

ذوالنور تاکید کرد: اگر رای و رفتار نماینده در معرض قضاوت موکلانشان باشد آنگاه خروجی کار با کیفیت خواهد شد.

شهروز برزگر نماینده سلماس به عنوان اولین مخالف فوریت این طرح گفت: رای نماینده به طرح یا لایحه‌ای براساس نگاه کارشناسی است نتیجه این طرح انجام کارهای پوپولیستی است چون مدام پرسیده می‌شود چرا به فلان طرح رای مثبت یا منفی داده شده است همچنین این کارها باعث زد وبند در مجلس می‌شود.

فاطمه ذوالقدر نماینده تهران به عنوان اولین موافق فوریت این طرح گفت: ما به مشارکت فعال در طرح‌ها و لوایح نیاز داریم در این طرح ایجاد سامانه‌ای پیش بینی شده که حضور و غیاب و مرخصی‌ها مشخص و در دسترس باشد ما نمایندگان مردم باشیم نه این که نماینده باشیم و کار بیرون از مجلس انجام دهیم. آخر هم در رای گیری مشارکت نشود و مدام رئیس مجلس بخواهد که نمایندگان در رای گیری شرکت کنند.

مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود به عنوان دومین و آخرین مخالف فوریت این طرح گفت: در حال حاضر در آیین‌نامه مجلس سازوکاری وجود دارد که طبق آن اسامی غایبان در جلسه علنی قرائت می‌شود و شفاف سازی در اینباره وجود دارد لذا به جای آن که وقت مجلس را برای این طرح‌ها بگیرید به دنبال حل مشکلات و مسائل اقتصادی مردم و ریشه کن کردن فساد باشید و مردم را از مشکلات اقتصادی نجات دهید.

مهدی مفتح نماینده تویسرکان به عنوان دومین و آخرین موافق فوریت این طرح گفت که اکنون بحث بر سر فوریت است مردم باید بدانند که نمایندگانشان در مجلس حضور دارند یا خیر و این که چگونه رای می‌دهد قطعا این موارد در انتخابات تاثیرگذار است.

نمایندگان بعد از استماع نظرات مخالفان و موافقان فوریت این طرح، با ۶۹ رای موافق، ۱۰۳ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۱۲ نماینده حاضر در مجلس با دو فوریت این طرح مخالفت کردند.

سپس یک فوریت این طرح به رای گذاشته شد که نمایندگان با ۵۹ رای موافق، ۷۴ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از مجموع ۱۹۸ نماینده حاضر در مجلس مجددا رای ندادند. لذا طبق اعلام مسعود پزشکیان رییس جلسه این طرح به صورت عادی اعلام وصول شد و در دستور کار مجلس قرار گرفت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Sweden
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۳
0
0
تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل. عدم شفافیت در تمام امور یکی از عوامل ایجاد فساد و بی قانونی است.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین