کد خبر: ۶۰۷۸۸۰
تعداد نظرات: ۱۷ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۲
مروری بر سفرهای این روزهای «دشمن قابل احترام» آمریکا؛

دیپلماسی پساتحریمی ظریف/ مردی که ابهت تحریم‌های ابرقدرت را زیر سوال برد/ دیپلماسی فعال ایران ادامه دارد

وزیر امور خارجه کشورمان در تاریخ دهم مرداد ماه از سوی ایالات متحده در لیست تحریم قرار گرفت تا دیپلماسی ایران تحت تاثیر قرار گیرد، این در حالی است که وی با سفر روز دوشنبه به روسیه، وارد دهمین مقصد تور دیپلماسی خود از زمان تحریم خواهد شد.
دیپلماسی پساتحریمی ظریف/ مردی که ابهت تحریم‌های ابرقدرت را زیر سوال برد/ دیپلماسی فعال ایران ادامه دارد
آفتاب‌‌نیوز :

محمدجواد ظریف که هنری کیسینجر، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی پیشین ایالات متحده از او با عنوان «دشمن قابل احترام» نام برده؛ این روزها با مقبولیت خود در فضای بین‌الملل و دیپلماسی فعال، هژمونی ابرقدرت را زیر سوال برده است.

به گزارش آفتاب نیوز، در تاریخ دهم مرداد بود که وزارت خزانه‌داری آمریکا وزیر امور خارجه کشورمان را در لیست تحریمی خود قرار داد؛ تحریمی که در وهله نخست این نگرانی را در اذهان به وجود آورد که آیا قرار است در روند فعالیت رئیس دستگاه دیپلماسی ایران خللی وارد شود؟ سوالی که برای دریافت پاسخش نیاز به صبر طولانی نبود.

دیپلماسی پساتحریمی ظریف/ مردی که ابهت تحریم‌های ابرقدرت را زیر سوال برد/ دیپلماسی فعال ایران ادامه دارد

دیپلماسی پساتحریمی ظریف از ۲۰ مردادماه و با سفر به قطر آغاز شد. وزیر امور خارجه ۲۶ مرداد نیز راهی کویت شد تا عصر روز یکشنبه ۲۷ مرداد و پس از توقفی چندساعته که به منظور ارائه گزارش به رئیس‌جمهور برنامه‌ریزی شده بود، تور «نوردیک» خود را آغاز کند.

فنلاند، سوئد، نروژ و سفر غیرمنتظره به فرانسه؛ بازگشت به تهران و سفر مجدد به محل برگزاری اجلاس گروه هفت را شاید بتوان تیر خلاصی به تصور محدود‌سازی مرد شماره یک دیپلماسی ایران دانست.

وزیر امور خارجه کشورمان که قرار بود پس از سفر اروپایی خود و پس از ترک پاریس، توقفی یک روزه در تهران داشته باشد و بعد دیپلماسی فعال خود را در شرق آسیا دنبال کند؛ این فرصت یک روزه را نیز به دعوت همتای فرانسوی خود در بیاریتز فرانسه و در دیدار با امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور و ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه سپری کرد. سفری که نیکی هیلی، سفیر پیشین ایالات متحده در سازمان ملل از آن به عنوان توهین به ترامپ یاد و فرانسه را برای این دعوت مورد انتقاد قرار داد.

ظریف پس از پایان جلسه چهارساعته خود با همتای فرانسوی، وزیر دارایی فرانسه، ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه و مشاوران صدراعظم آلمان و نخست‌وزیر انگلیس در توئیتر خود نوشت: مسیر پیش رو دشوار است، ولی به امتحان کردنش می‌ارزد.

سفر به محل اجلاس گروه هفت و رایزنی با فرانسه و دو کشور اروپایی دیگر موجب شد تا ظریف تنها ساعتی را در تهران برای تعویض هواپیما سپری کرده و بامداد دوشنبه چهارم شهریور ماه راهی چین شود.

وزیر امور خارجه در بدو ورود به پکن در جمع خبرنگاران در خصوص سفر خود به بیاریتز گفت: «روز جمعه در پاریس با رئیس‌جمهور و وزیر خارجه فرانسه موضوعات را بررسی کرده‌ بودیم، نیاز بود یک دور دیگر برخی نکاتی که لازم به توضیح و یا مذاکره بیشتر بود مخصوصا مسائل بانکی و مسائل مربوط به نفت بین متخصصان ما بررسی شود که این کار در یک مذاکره فشرده انجام شد تقریبا حدود چهار ساعت در بیاریتز بودیم و تمام این چهار ساعت را با وزیر خارجه و وزیر دارایی فرانسه گفت‌وگو کردیم و ساعت آخر هم با ماکرون بودیم. همینطور فرصتی پیش آمد که آخرین تحولات و هماهنگی‌ها را با مشاور نخست‌وزیر انگلیس و مشاور صدراعظم آلمان به عنوان سایر اعضای سه کشور اروپایی عضو برجام مرور کنیم و امیدواریم این گفت‌وگوها برای اجرای تعهدات اروپایی‌ها درباره برجام موثر باشد و اروپایی‌ها این توان را پیدا کنند که تعهداتشان را در قالب برجام انجام دهند.»

ظریف در پکن با «وانگ یی» همتای چینی خود دیدار کرد و در پایان حضورش، در توئیتی به زبان چینی نوشت: با دوست خوبم وانگ یی وزیر امور خارجه چین گفت‌وگوی مفصل و سازنده‌ای داشتم. درباره موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و جهانی دیدگاهی مشترک داریم. یک نقشه راه ۲۵ ساله برای تحکیم شراکت جامع راهبردی و نقش‌آفرینی فعال در ابتکار « یک پهنه یک راه » پیشنهاد کردم.

وزیر امور خارجه پس از ترک چین راهی ژاپن دیگر شریک بزرگ تجاری کشورمان شد و در شهر بندری یوکوهاما با «کونو تارو» همتای ژاپنی و «آبه شینزو» رئیس‌جمهور این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

ظریف در پایان این سفر نیز در توئیتر خود به زبان ژاپنی نوشت که مشورت‌های سازنده‌ای با نخست‌وزیر و وزیر خارجه ژاپن درباره تحکیم روابط و کاهش تنش‌ها در خلیج فارس و برجام داشته است.

مالزی آخرین مقصد سفر وزیر امور خارجه کشورمان به شرق آسیا بود و ظریف در مدت زمان اقامت خود با «ماهاتیر محمد» نخست‌وزیر و «سیف‌الدین عبدالله» همتای مالزیایی خود در پوتراجایا دیدار و گفت‌وگو کرد.

ظریف همچنین قرار است دوشنبه ۱۱ شهریور نیز در سفر به مسکو با همتای روس خود دیدار و گفت‌وگو کند. سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه در این خصوص در توئیتی نوشت: ظریف روز دوشنبه در صدر یک هیأت عالی‌رتبه سیاسی در مسکو، در مورد روابط دوجانبه و همچنین آخرین تحولات حول اجرای برجام و کاهش تنش‌های منطقه‌ای، با همتای خود «سرگئی لاوروف» گفت‌وگو می‌کند.

تلاش دیپلماتیک محمدجواد ظریف برای عزت ایران و ایجاد ثبات در خاورمیانه بی‌وقفه و بدون استراحت ادامه دارد .....

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
14
20
خداوند این مرد محترم و صبور را حفظ کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
23
15
ظریف، مردی که نه مردم ایران قبولش دارن نه کشورهای دیگه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
نماینده هوشمند مردم در مجلس اند . و نظرشان مصوباتشان است .
گفت کلمه "مردم " چند دهه است ثابت شده عوام فریبی علنی است .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
؟؟؟؟؟
تو کی هستی که احتمالا در زمین زندگی نمیکنی؟
احتمالا از عطارد اومدی...!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
تو کی هستی که از طرف مردم حرف میزنی؟
رزمنده ولایی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
و تو هم مردمی و هم کشورهای دیگه!!!!
دیپلماسی یعنی دانش خوب، ادبیات خوب و مناسب، وطن پرستی بی رقیب، چهره و ژست تاثیرگذار، توان فعالیت فیزیکی بیش از ساعات معمول، بردباری بالا، عدم طمع مفرط به جایگاههای خارج از دیپلماسی، شجاعت و تدبیر کافی، هوش اجتماعی بالا و....
آقای ظریف همه اینها را با هم دارد و در دنیا بی نظیر است.
من این مرد را از سالها پیش زیر نظر داشته ام و با یکی از دوستان نزدیکش افتخار دوستی دارم، این مرد یک نعمت بی همتاست و فکر نمی کنم حریفی در عرصه دیپلماسی امروز دنیا داشته باشد.
من اطمینان دارم که آمریکایی ها قیمت او را بیشتر از ما می دانند و مطمئنم که حاضرند میایاردی هزینه کنند تا ظریف ازعرصه دیپلماسی ما کنار برود، اما وطن پرستی این مرد و هوشمندیش قیمت ندارد.
خداوند ایشان و دوست نزدیکش آقای دکتر مجید تخت روانچی بردبار و گزیده سخنگوی، را حفظ کند.
یک ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
11
16
خسته نباشی محمد جواد. عزیز، خدا حافظت باشد ، انشالله.
علیرضا مسرور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
12
17
دکتر ظریف در میان دولت مردان یک استثناست. ...
ناشناس
|
France
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
13
15
ظریف یکی از بزرگترین مردان تاریخ ایران و تاریخ جهان!!! بزرگتر از چرچیل!
سینا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
3
6
این چاه های نفت و گاز ایران و با منابع مس و آهن و ذغال سنگ و طلا و ... به هر بیسوادی بدی قدرتمند میشه ، قدرت ایران به منابعشه
اذری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
7
12
درود بجناب ظریف وزیر بسیار اگاه کشورمان در پست خودش وزارت مهم امور خارجه . همیشه موفق باشند .
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
4
3
نمیدونم بگم خوبه یا بد ...
خوب یه عده‌ایو گذاشته سرکار ولی هیچ‌وقت استحکام و صلابت تو کلام و رفتارش ندیدیم. جامعه‌ی بین‌المللو خوب میشناسه ، مسلط به روابط دیپلماتیکه ولی به آمریکا بیشتر از اونچیزی که هست معتقده. یه ترس تو وجودش هست که خیلی جاها باعث خرابکاری شده . نقاط ضعف برجام ناشی از همین ترسه.
تو برجام ایران خیلی بهتر میتونست امتیاز بگیره و هزینه‌های خروج آمریکا رو بالاتر ببره. بیش از حد به آمریکا خوشبین بود و همین شد بلای جونش ...
پاسخ ها
رزمنده ولایی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۰
امیر عزیز،
درشت گویی در دیپلماسی و نرمخویی در عالم سربازی، هر دو بی معنی و مضر هستند.
دیپلماتهای ما باید نرم و زیبا سخن بگویند و سربازان ما درشت و حماسی حرف بزنند و جای اینها اصلا نباید عوض شود که در این صورت مصائب بزرگی برای کشور درست خواهد شد. من برای صلابت سردار سلیمانی عزیز همانقدر ارزش قائلم که برای نرمخویی و لبخند آقای ظریف.
ظریف یک دیپلمات وطن پرست حرفه ایه!
همونطور که نظامیان وطن پرست ما در وظیفه و ماموریت خودشون، حرفه ای هستن.
یک دیپلمات حرفه ای ادبیات خاص خودشو داره و باید به زبانی حرف بزنه که هم هموطن هاش و هم بیگانگان و دشمن بفهمند.
دیپلمات حرفه ای از عبارات وجملات تاثیر گذار عام شمول و مبتنی بر واقعیت ها وحقایق تاریخی استفاده می کنه بطوری که شنونده هیچ دلیل و سندی برای ردش نداشته باشه.
مثلا جمله تاریخی و زیبای "هیچگاه یک ایرانی رو تهدید نکنید"
این جمله آنقدر زیبا بوده و هست که ترامپ ماهها بعد از آن کپی برداری کرد و گفت آمریکایی ها را تهدید نکنید، اما حرف او اثر وانعکاس لازم را نداشت، چون ایرانی ها ثابت کرده اند که به تهدید پاسخ نمی دهند، اما آمریکایی ها نه.
یا مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۰
3
2
دکتر ظریف از ذخایر و غنائم کشور است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۱
3
2
دیپلماسی .... ظریف!!!!!!؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۱
0
4
در این رفت وآمدهای دیپلماسی قرار بود چرخ زندگی مردم در سمت وسوی امید بچرخد در کجای این چرخش دایره وار در دوسال باقی قرار دارد که فقط کافیست نگاهی هم به چشم نگران مردم داشته باشند
آمین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۳
4
2
درود بر مرد توانمند و آبروی نظام جمهوری اسلامی ایران دکتر ظریف قهرمان و دانشمند .
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین