کد خبر: ۶۰۸۱۲
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۴:۰۰
محسن صفایی فراهانی:

جای كسی را دركمیته‌ اجراییAFC نگرفته‌ام

آفتاب‌‌نیوز : وی با اشاره به این كه كمیته‌ اجرایی كنفدراسیون فوتبال آسیا بالاترین مرجع تصمیم گیرنده در این نهاد ورزشی است و بعنوان سیاستگذار برنامه‌های رییس AFC عمل می‌كند، افزود: براساس مقررات جدید AFC هر شخصی می‌توانست برای عضویت در كمیته اجرایی AFC نامزد شود اما، متاسفانه هیچ كس برای ثبت نام اقدام نكرد و در نهایت نیز من تنها كاندیدای عضویت از ایران بودم.
فراهانی با بیان این كه جای هیچ كس را در AFC نگرفته‌ام، گفت: خیلی از دوستان پیش از این و حتی از سال‌های قبل می دانستند كه روند انتخاب‌های آتی كمیته‌ اجرایی AFC به چه شكلی است. دادكان، نوآموز و خیلی دیگر از افراد مرتبط AFC از این موضوع معطلع بودند اما، هیچ كس برای كاندیداتوری اقدامی نكرد. 

وی افزود: با حضور سایر افراد به عنوان كاندیدا مخالفتی نداشتم. دوستان دیگر اگر علاقمند به حضور دركمیته اجرایی AFC بودند، باید كاندیدا می‌شدند. مطمئنا من نمی توانستم هیچ تاثیری در عدم كاندیداتوری آنها داشته باشم. 

رییس كمیته‌ انتقالی فدراسیون فوتبال ایران در پاسخ به این ادعا كه او جای «نوآموز» را در كمیته‌ اجرایی گرفته است، گفت: از سال 1998 عضو كمیته اجرایی AFC بود‌ه‌ام. در دو دوره در جلسات AFC شركت كرد‌ه‌ام. در سال 98 و 2002 هم من كاندیدای كمیته اجرایی بودم. در زمان ریاستم بر فدراسیون فوتبال ایران در برخی از جلسات به جای خود خبیری را به مالزی می فرستادم، پس از این كه دادكان هم رییس فدراسیون فوتبال شد، او نیز نوآموز را به این جلسات می فرستاد، تمام این دوستان از نحوه‌ انتخابات جدید كمیته‌ اجرایی مطلع بودند اما، علی رغم مهلت قانونی هیچ كدام حاضر نشدند، به عنوان كاندیدا خود را مطرح كنند. من نیز پس از اینكه به عنوان رییس كمیته انتقالی منصوب شدم، ارتباط كاریم با AFC مجددا شروع شد و طبیعتا با سابقه حضور در كمیته اجرایی، پس از كاندیداتوری با شناختی كه برخی از كشورها نسبت به من داشتند، برای عضویت در كمیته اجرایی به من رای دادند. 

صفایی فراهانی هم‌چنین در مورد تصمیمات كنگره‌ی اخیر AFC نیز به ایسنا گفت: مقرر شده است از دور آینده 4 نفر به اعضای كنگره اضافه شوند، این 4 نفر نیز باید خانم باشند. یك نماینده از منطقه‌ی غرب آسیا، یكی از مركزی، یكی از شرق و یكی دیگر از آسیای جنوب شرقی. یكی از این افراد نیز می تواند سمت نایب رییسی AFC را داشته باشد. این فرصتی مغتنم برای خانم‌های ایرانی است، امیدوارم كه بانوان مدیر فوتبالی ایران از این فرصت استفاده كنند. 

وی افزود: پست خزانه‌دار نیز از چارت اجرایی كنگره حذف شد و به جایش كمیته‌ حسابرسی تشكیل شد كه تا همه چیز براساس مصوبات بودجه برنامه‌ریزی و اجرا شود. هم‌چنین مقرر شد تا مسابقات فوتبال بانوان كه پیش از این در سطح جوانان و بزرگسالان برگزار می شد، در سایر رده‌ها نیز برگزار شود. امیدوارم فدراسیون فوتبال ایران نیز زمینه‌ حضور بانوان را در این رقابت‌ها فراهم كند. 

صفایی فراهانی، هم‌چنین از بررسی آخرین برنامه‌های AFC برای اجرای شدن طرح جدید برگزاری لیگ قهرمانان در سال 2009 در كنگره خبر داد و گفت: كنگره‌ كنفدراسیون فوتبال آسیا در مورد این طرح نیز بار دیگر بررسی های لازم را انجام داد و گزارش‌هایی نیز در این باره ارائه شد، آنها مصمم‌ هستند تا این قانون قطعا در سال 2009 اجرا شود، كنگره نیز این موضوع را پذیرفت و باید كشورهای آسیایی شرایط لازم برای رقابت‌های لیگ قهرمانان در سال 2009 را فراهم كنند. 

وی هم‌چنین درمورد آخرین وضعیت اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران گفت: مشكل خاصی نیست. در حال حاضر اساسنامه مطابق با خواسته‌های فیفا در حال اصلاح است. آنها نگرانی هایی در مورد برخی از بندهای اساسنامه داشتند كه باید به آنان توضیح می‌دادیم. فكركنم تا‌ به حال تمام این موارد برطرف شده و به زودی به رویت فیفا خواهد رسید. 

رییس كمیته‌ انتقالی فدراسیون فوتبال افزود: یكی از مواردی كه فیفا بر روی آن تاكید داشت مشخص شدن این موضوع بود كه آیا نماینده، معاون یا رییس سازمان تربیت بدنی می تواند كاندیدای ریاست فوتبال شود یا خیر؟ آنها این موضوع را به صورت سوال مطرح كرده بودند. نگرانی فیفا از این موضوع آن است كه با اساسنامه جدید شرایطی در آینده ایجاد نشود كه دخالت دولت در امور فوتبال موجه جلوه داده شود. فیفا می‌خواهد دراساسنامه جدید به طور شفاف به آن پرداخته شود. 

صفایی فراهانی گفت: با رفع تمام این ابهامات، اساسنامه به فیفا ارسال می شود تا پس از تایید نهایی انتخابات نیز برگزار شود، شاید ما برای برگزاری انتخابات عجله داشته باشیم اما، فیفا اصلا چنین اعتقادی ندارد و ظاهرا زمان نیز برای آنها مطرح نیست به هر حال امیدواریم تا پایان خرداد ماه زمینه برگزاری انتخابات فراهم شده باشد. 

رییس كمیته‌ انتقالی فدراسیون فوتبال در بخش دیگری از گفت وگوی خود با دفاع از انتخاب «نناد نیكولیچ» به عنوان سرمربی جدید تیم ملی جوانان گفت: فدراسیون فوتبال برای انتخاب سرمربی تیم ملی جوانان یك جدول ارزش‌گذاری عملكرد مربیان تعریف كرده بود و حدود 30 مربی را برای این پست كاندیدا كرد كه پس از بررسی كلیه‌ شرایط وعملكرد فنی آنها 4 تا 5 گزینه نهایی بودند و در پایان نیز یك نفر انتخاب شد. 

وی افزود: به ترتیب الویت و برتری مربیان، فدراسیون فوتبال با آنان شروع به مذاكره كرد كه پس از آن‌كه 2 الی 3 گزینه اول نتوانستند به دلیل حضور درتیم‌های باشگاهی با فدراسیون همكاری داشته باشند، «نیكولیچ» قبول كرد تا هدایت تیم جوانان را برعهده بگیرد.
 
صفایی خاطر نشان كرد: نمی توانستیم، براساس برنامه‌های موجود و به دلیل نگاه‌ بلند مدت به تیم جوانان، شرایط مربیان شاغل در لیگ برتر را بپذیریم، چرا كه آنان حاضر بودند با حفظ حضورشان درتیم باشگاهی، سرمربی‌گری تیم جوانان را برعهده داشته باشند و این موضوعی بود كه ما با آن مخالف بودیم. 

وی افزود: تیم جوانان درمهرماه بازی‌های رسمی پیش رو دارد و باید این تیم برای این مسابقات آماده می‌شد. معیار انتخاب نیكولیچ یك معیار هدفمند و با ضابطه بود، هنوز هم مستندات مربوط به سیرانتخاب این مربی را در نزد خود نگه داشته‌ام، اگر كسی مدعی خلاف یك انتخاب با ضابطه است، حاضرم این مدارك را به او نشان بدهم. 

عضو كمیته اجرایی AFC هم‌چنین درمورد بازی‌های تداركاتی تیم ملی بزرگسالان گفت: فدراسیون تمام تلاش خود را به كار گرفته تا بهترین بازی‌های تداركاتی را برای تیم بزرگسالان برنامه‌ریزی كند. دیدار با مكزیك یكی از این برنامه‌هاست اما، همچنان درصدد هستیم تا از تیم‌های مطرح برای بازی دعوت كنیم. 

وی افزود:‌ اگر پیش از سال 2007 برنامه‌ریزی هماهنگ تری در خصوص بازی‌های تداركاتی تیم ملی انجام می‌دادیم، شاید امروز موفق‌تر می‌بودیم. 

صفایی فراهانی هم‌چنین در مورد سفر امیرقلعه نویی به اروپا گفت: این درخواست ازسوی سرمربی تیم ملی مطرح شده بود و كمیته‌ انتقالی نیز با آن موافق است. 

صفایی فراهانی درباره‌ هشدار AFC به كشورهای نامزد میزبانی جام ملت‌های آسیا در سال 2011 برای اخذ ضمانت‌های لازم گفت: نكته جدیدی نیست. در واقع این یادآوری است و بن همام در صحبت‌هایش تنها قوانین را یادآوری می‌كند. در سال 2000 هم كه ما درخواست میزبانی جام ملت‌های آسیا در سال 2004 را ارایه دادیم در میان مدارك‌مان، ضمانت‌های اجرایی از طرف بالاترین مراجع اجرایی كشور وجود داشت، بنابراین این هشدار جدیدی نیست. 

وی همچنین در پاسخ به این سوال كه با توجه به ممنوعیت حضور بانوان در ورزشگاه‌ها آیا AFC با شرایط میزبانی ایران موافقت می‌كند یا خیر، گفت: هیچ یك از ورزشگاه‌ها در اختیار فدراسیون فوتبال نیست و ما هیچ تسلطی به استادیوم‌ها نداریم. در واقع كسانی كه اختیار‌دار ورزشگاه‌ها در كشور هستند باید راهكارهای لازم را در این باره بیابند. تصمیم‌ گیری در مورد حضور بانوان در ورزشگاه جزو اختیارات ما نیست. 

صحبت‌های صفایی فراهانی در حالی مطرح می‌شود كه دبیر فدراسیون فوتبال از طرح مساله ورود بانوان در ورزشگاه‌ها در هیات رییسه فدراسیون فوتبال خبر داده بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین