آفتابنیوز : آفتاب: جنجالها بر سر مدت زمان حضور سربازان امریکایی در عراق میان اعضا کنگره و کاخ سفید سرانجام اعتراض مقامهای عراقی را به دنبال داشت. بیش از چهار سال از حمله ایالات متحده و همراهانش به عراق میگذرد و این در حالیست که هر کدام از متحدان بوش در این جنگ اندک اندک نیروهای خود را از عراق بیرون میکشند و کنترل کشور را به سربازان آماتور عراقی واگذار میکنند.در این میان رئیس جمهور عراق ضمن ابراز نگرانی از این جنجالها اعلام کرد که به عقیده وی سربازان امریکایی و انگلیسی باید برای ریشهکن کردن خشونت در این کشور حداقل تا دو سال دیگر در عراق باقی بمانند.
به گزارش آسوشیتدپرس،
جلال طالبانی در دیدار با دانشجویان در دانشگاه کمبریج گفت:عراق این روزها به دلیل سقوط حکومت صدام حسین روزهای بهتری را تجربه میکند.بسیاری از مردم پس از سالها زندگی نرمال را تجربه میکنند.به نظر من ظرف یک یا دو سال آینده ما می توانیم نیروهای خود را متمرکز کرده و با دوستان امریکایی و انگلیسی خود خداحافظی کنیم.
دیدار طالبانی در شرایطی انجام گرفت که دولت بغداد به شدت نگران درگیریهای لفظی میان دموکراتهای کنگره با بوش و همراهانش در کاخ سفید است.حمایت از جنگ عراق و حضور سربازان امریکایی و انگلیسی در این کشور روز به روز کاهش یافته و همین امر تبدیل به نگرانی اصلی دولتمردان عراقی شدهاست.
همزمان با افزایش فشارهای کنگره بر بوش برای تعیین ضربالاجل زمانی برای خروج ازعراق، تعدادی از سیاستمداران برجسته عراقی هفته جاری راهی ایالات متحده میشوند تا با نمایندگان پارلمان در خصوص تبعات خروج زودهنگام سربازان امریکایی از عراق مذاکره کنند.
روز پنجشنبه کنگره ایالات متحده طرحی را ارائه کرد که براساس آن هزینه جنگ در عراق تنها تا ماه جولای پرداخت خواهدشد.البته به نظر نمیرسد که سنا این طرح را به تصویب برساند اما ارائه چنین طرحی به خودی خود بیانگر عدم طرفداری کنگره از ادامه این وضعیت است.نمایندگان کنگره بر این باورند که پارلمان و دولت عراق برای مهار خشونتها تنها به سربازان خارجی وابسته بوده و هیچ حرکتی از خود نشان نمیدهند.
جلال طالبانی نیز در این باره گفت:ما بسیار نگران هستیم. امیدواریم که کنگره در تصمیم خود تجدید نظر کرده و اجازه دهد که ارتش امریکا تا زمانی که سربازان عراقی بتوانند کنترل امور را در دست بگیرند در خاک عراق باقی بمانند.حضور سربازان امریکایی در عراق برای برقراری امنیت در کشورمان ضروری است.
طالبانی در این دیدارها همچنین تاکید کرد که دولت و پارلمان عراق تمام تلاش خود را برای بازسازی سیاسی و امنیتی عراق به کار گرفتهاند. البته رئیسجمهور عراق سخنی از چگونگی این تلاشها بر زبان نیاورد.به عنوان مثال وی حتی اعلام نکرد که آیا دولت عراق قصد دارد برای اقناع اهل تسنن سهم بیشتری در قدرت به آنها بدهد یا خیر؟
بسیاری از کارشناسان بینالمللی بر این باورند که واگذاری سهم سیاسی بیشتر به اهل تسنن از میزان خشونت تا حد قابل توجهی میکاهد. طالبانی همچنین از فرصت بوجود آمده استفاده کرده و اعلام کرد که از جانشینی گوردون براوون حمایت میکند.تونی بلر نخست وزیر انگلستان اوایل ماه جولای از قدرت کنارهگیری کرده و امور را به وزیر خزانهداری خود واگذار خواهد کرد.