جنگل دالخانی که از آن در مقالات و کتب مختلف به دالان بهشت هم یاد میشود، جادهای تپهای دارد که پس از طی این جاده شما خود را در انبوهی از ابر و حجم وسیعی از سرسبزی و پوشش گیاهی خواهید دید. هوای این منطقه همیشه بهشتی و خنک است، درختان سایههایی خنک درست کردهاند، مه همه جا را فرا گرفته و منظرههایی رویایی شکل داده. اگر عاشق میوههای جنگلی هستید، حتماً خوب این حوالی را پرسه بزنید.
درختانی مثل بلوط، ازگیل، فندق، ولیک، کوله خاس، مندی یا کلهو، زرشک و گوجه جنگلی در این منطقه فراوانند. اما برای رسیدن به این جنگل باید از سمت خروجی شرقی شهر رامسر مسیر را آغاز کنید و پس از طی 7 کیلومتر در مسیر آسفالته رامسر به تنکلابن، به سه راهی جنت رودبار برسید. جنگل دالخانی پس از طی 23 کیلومتر در مسیر ارتباطی و آسفالته جنت رودبار در کنار جاده قرار دارد.
چرا دالخانی؟
یکی از زیباترین و بکرترین جنگلهای شمال همینجاست. همین روزهای شهریورماه شاید یکی از بهترین مواقعی باشد که میتوانید عزم سفر به دالخانی کنید. چون هوای الان جنگل این روزها نه داغ و شرجی است و نه سرد و آزاردهنده! تصور کنید رانندگی در جادهای که دو طرفش درختان بلند و سبز باشد و مه هم اطراف را گرفته باشد چه حس و حال خوبی در آدمی ایجاد میکند.
برای پهن کردن بساط پیکنیک، دالخانی جای مناسبی است؛ چون میتوانید در کلبههای چوبی و آلاچیقهای کنار جاده بساط پیکنیک را برپا کنید. دکههای چوبی هم کنار جاده هستند که چای و آش میفروشند. کنار جاده رستوران هم هست. محلیها در این جاده عسل، میوههایی که از جنگل یا از باغشان چیدهاند و ماهی پرورشی میفروشند.
کجا بمانیم؟
اگر عاشق این جنگل و مناظرش شدهاید و میخواهید شب را در اینجا اقامت کنید، پیشنهاد ما اقامت در کلبههای جنگلی و یا رفتن به روستاهای اطراف است. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چرا گزینه چادر زدن در دل جنگل را پیشنهاد ندادهایم؟!
خوب دلیلش این است که جنگل دالخانی به خاطر بکر بودن میزبان حشرات زیادی است و از طرف دیگر شغال هم در این جنگل جولان میدهد. پس بهتر است برای اقامت گزینه چادر زدن را از برنامهتان حذف کنید. در روستای گرسماسر و ییلاق جنت رودبار، اتاق یا ویلا برای اجاره پیدا میکنید. کار دیگر هم این است که بعد از گشت و گذار به رامسر برگردید و هتل و ویلا بگیرید. اگر بخواهید جاده را به سمت تنکابن ادامه بدهید، بین هتلهای تنکابن هم میتوانید گزینه مناسبی پیدا کنید.
جنگل بدون زباله
بر خلاف جنگلهای منطقه عباسآباد که علیرغم زیبایی با سهلانگاری گردشگران به کثیفی و پرزباله بودن معروف شده، جنگل دالخانی جنگلی تمیز و عاری از زباله است.اگر گذارتان به این جنگل بیوفتد خودتان متوجه تمیزی آن خواهید شد. در اینجا تقریبا هیچ زبالهای دیده نمیشود و در تمامی طول مسیر نیز سطلهای زباله قرار دارد. این کار باعث شده زیبایهای این جنگل دو چندان شود.
بدانیم بد نیست!
اگر با خانواده و با ماشین شخصی خودتان راهی جنگل شدهاید که هیچ اما اگر با تور و گروههای جنگلپیمایی همراه شدهاید بهتر است سعی کنید هیچ گاه از گروهی که با آنها جنگلنوردی میکنید عقب نمانید یا از آنها به بهانه عکاسی، استراحت کردن یا دلایل دیگر جدا نشوید. گم شدن در جنگل یکی از خطرهای اصلی این نوع تفریح است.
اگر نیاز به زمان برای استراحت و کارهای دیگر دارید حتما به مسئول گروه اطلاع دهید و اگر به هر دلیلی از گروه عقب افتادید با سر و صدا به آنها اطلاع دهید. دستورها و نکتههای راهنمای گروه را رعایت کنید و از آنها سرپیچی نکنید. توجه داشته باشید که جنگلنوردی فعالیتی گروهی است و تنها در صورتی به شما خوش خواهد گذشت که همراه با دیگر اعضای تیم، همکاری خوب و پیوسته ای داشته باشید. حتما در مسیر جنگلنوردی و یا کوهپیمایی چند بطری آب همراه داشته باشید، چون نمی توان به آبهای مسیر و رودخانهها اطمینان کرد و مصرف آنها میتواند شما را دچار بیماریهای گوارشی کند. تا جای ممکن از لباسهای نخی برای جنگلنوردی استفاده کنید.
برای پیادهروی و کوهپیمایی هم حتما کفشهای عاجدار (و نه با کف صاف) بپوشید تا از سر خوردن و لغزیدن جلوگیری کنید. به هیچ عنوان با کفش سبک جنگلنوردی نکنید زیرا گلولای به کف آن میچسبد و راه رفتن را برایتان سخت میکند. در مورد جنگل دالخانی به طور خاص چون همیشه احتمال بارش باران در این جنگل وجود دارد، بهتر است همواره قبل از حرکت از شدت و سختی بارش باخبر شوید و به هنگام آماده کردن وسایل هم کاوری برای خود و کولهپشتیتان بردارید. همراه داشتن وسایلی مثل طناب، چاقوی تیز، قطب نما و نقشه نشانه احتیاط کردن و در کل تصمیمی عقلانی است.