آفتابنیوز : آفتاب: پاکستان در آستانه یک بحران جدی سیاسی قرار گرفته است. در شرایطی که بیش از یک ماه از اعتراض و ناآرامیهای سیاسی در این کشور میگذرد؛ روز گذشته این ناآرامیها به اوج خود رسید و یک تظاهرات نسبتا آرام خیابانی جای خود را به قتل عام دسته جمعی داد. درگیریهای مسلحانه میان طرفداران پرویز مشرف و اعضای اپوزیسیونهای مخالف به کشته شدن بیش از 26 نفر انجامید.
به گزارش آسوشیتدپرس، خشونتها در بزرگترین شهر پاکستان – کراچی- بحران سیاسی در دولت مشرف را به اوج خود رساند. اخراج رئیس دیوان عالی پاکستان محمد چادری توسط پرویز مشرف نقطه آغاز این درگیریها بود. روز گذشته کراچی که قلب اقتصادی پاکستان محسوب میشود شاهد تیراندازیهای ممتد موافقان و مخالفان به سمت یکدیگر بود. مخالفان دولت مشرف با کامیونهای باری خیابانهای اصلی شهر را مسدود کرده و عملا فعالیت شهر را به حالت فلج درآوردند. شدت درگیریهای خیابانی به اندازهای بود که حتی محمد چادری نیز نتوانست برای سخنرانی در میان هواداران خود حاضر شود. پیش از این قرار بود حضور محمد چادری در میان هواداران خود که خواهان فروپاشی دولت پرویز مشرف هستند، بزرگترین جریان مخالف دولت را در طول این سالها رقم بزند.
در این میان طرفداران پرویز مشرف بر این باورند که رئیس جمهورشان با وجود تمامی این شایعات همچنان محبوب است. البته محبوبیت آقای رئیس جمهور با اخراج رئیس دیوان عالی کشور در نهم ماه مارس زیر سوال رفت. محمد چادری از مدتها پیش به مخالفت با دولت پرویز مشرف شهرت دارد. منتقدان دولت بر این باورند که مشرف چادری را به دلیل مقاومتهای وی در برابر درخواستهای خود از قدرت برکنار کرده است. پرویز مشرف از مدتها پیش به دنبال تمدید پنج ساله حضور خود در قدرت است. البته دولت اعلام کرده است که چادری به اتهام سواستفاده از قدرت از کار برکنار شده است.
اعضای اپوزیسیونهای مخالف مشرف اعلام کردند که حملا مسلحانه ابتدا از جانب حزب حامی مشرف جنبش متحد قامی آغاز شد. به گفته شاهدان عینی زمانی که طرفداران چادری برای استقبال از وی در فرودگاه تجمع کرده بودند، نخستین تیراندازیها انجام گرفت. مقامات رسمی پاکستان اعلام کردند که تا کنون بیش از 15 هزار نیرو امنیتی در کراچی مستقر شدهاند. البته هیچ کدام از نیروهای امنیتی در درگیریهای مسلحانه دخالت نکردند.
در این میان پرویز مشرف از مردم خود خواست که آرامش را حفظ کرده و تاکید کرد که فعلا شرایط اضطراری اعلام نمیکند.
پرویز مشرف با حضور در میان 50 هزار نفر از طرفداران خود در اسلامآباد گفت: اگر از آنچه که در کراچی رخ داد متاسف هستید، دست از این تظاهرات بردارید.
رئیس جمهور پاکستان که در سال 1999 با کودتایی خونین روی کار آمد و هنوز فرماندهی ارتش را نیز در اختیار دارد قصد دارد از نمایندگان پارلمان درخواست کند که مدت حضور وی در قدرت را تا پنج سال دیگر تمدید کنند.