روزنامه آفتاب یزد در یادداشتی به قلم «رضا بردستانی» می نویسد: برخی از آنانی که سه قسمت مستند اتم را دیده و دنبال کرده، معتقدند؛ این مستند یکی از شدیدترین حملات تخریبی علیه دولــت تدبیر و امید بوده که با «تحریف وســیع» تاریخچه برجام ممکن شده است و می توان آن را در راستای اهداف از پیش تعیین شده رسانه ملی تلقی کرد که روی آنتن قرار می گیرد آن هم با نامی آشنا: «آوینی فیلم» همان تولید کننده سریال ِ 30 قسمتی «گاندو»!
سوال مهم علی مطهری
علی مطهـری، نماینده مردم تهــران در مجلس شورای اسلامی در یک یادداشت تلگرامی با عنوان: «داســتان اتم یا گاندوی دوم؟!» به نکاتی اشاره می کند که قابل تأمل است از جمله:
ـ مستند «داســتان اتم» که طی روزهای اخیر از شبکه 3 سیما پخش شد؛ در واقع، تحریف تاریخچه برجام بود. آنچه در مجموع از این برنامه برداشت می شد، این بود که برجام کلاهی بوده که توسط آمریکایی ها و اروپایی ها سر ایران گذاشته شده و در داخل کشور نیز عواملی مانند آقایان روحانی، ظریف و علی لاریجانی با آنها هماهنگ بوده و احیانا خیانت کرده اند.
ـ ایــن برنامه به عوام فریبــی و مغالطه پرداخته و تصویب 20دقیقه ای جزئیات برجام در مجلس را تلویحا خیانت معرفی کرد؛ درحالیکه اولا برجام نیاز به تصویب مجلس نداشته و توافقی اجرایی بین دولت ها بوده است؛ همانطور که کنگره آمریکا و مجالس کشورهای اروپایی برجــام نیز وارد آن نشدند.
ـ ثانیا تصویب 20دقیقه ای جزئیات آن صرفا برای اعلام "آری" یا "نه"ی مجلس بوده؛ زیرا مجلس هیچ گاه وارد جزئیات این گونه توافق ها نمی شود، اما درباره کلیات آن چند ماه در جلسات علنی و غیرعلنی مجلس بحث شد و کارشناسان فنی و سیاسی و نمایندگان نظر دادند تا هر نماینده ای به نقطه آری یا نه رسید. بنابراین، حتی 20دقیقه هم برای تصویب آن زیاد بود.
ـ مستند "داستان اتم" با زیرکی، مذاکره کنندگان برجــام را یک طرف قرار داد و نظام را طرف دیگر. گویی مذاکره کنندگان راه خودشان را می رفته اند و نظام هم راه دیگری داشته است. این در حالی است که شروع مذاکرات و محتوای آن و امضای برجام همه با نظر و هماهنگی بوده است و نباید حساب ایشان را جدا کرد.
ـ نکته سـوم در مســتند مذکور این بود که این مستند هیچ اشاره ای به کارشکنی های مخالفان اجرا شدن برجام پس از امضای آن نکرد. همه می دانیم که بخشی مصمم بود که برجام اجرا نشود و برای رسـیدن به این هدف خــود از هیچ اقدامی نظیرترساندن متقاضیان سرمایه گذاری خارجی در ایران و موشک پراکنی بی موقع و مخالفت با قراردادهایی نظیر قــرارداد خرید هواپیما از بوئینگ و ایرباس و معطل کردن قراردادهای نفتی دریغ نکردند.
ـ بدیهی است که اگر کل حکومت مصمم به اجرای برجام بود و قراردادهای اقتصادی با شرکت های اروپایی و آمریکایی بسته می شد؛ خروج ترامپ از برجام نیز به این آسانی نبود. در واقع، تندروهای ما شاید ناخودآگاه و شاید برای انتقام گیری سیاسی با تندروهای آمریکا و با اسرائیل و عربستان همصدا و همراه شدند تا برجام اجرا نشود.
ـ نکته چهارم این که مستند "داستان اتم" به این موضوع نپرداخت که اگر برجام کلاهی بوده که بر سر ایران گذاشته شــده و به ضرر ایران است، چرا آمریکا از آن خارج شــد و اکنون نگران ادامه آن است و ترامپ بارها اعلام کرد که کلاه بزرگی سر آمریکا رفته است و حتی وزیر خارجه اش بر زبان می آورد که اگر برجام ادامه پیدا کند، به زودی ایران از تحریم خرید و فروش سلاح خارج می شود و در سال 2025 مانند سایر کشورهای هسته ای می تواند غنی سازی اورانیوم داشته باشد و قید و بندهای فعلی از بین می رود، ضمن اینکه کسانی که می گفتند برجام صنعت هسته ای ما را نابود کردند، دیدند که ایران ظرف چند روز غنی سازی را از سطح 67 /3 افزایش داد و صنعت هسته ای سرجای خودش است.
اظهارات جالب و قابل تأمل احمد کشاورز
تهیه کننده و کارگردان مستند «داستان اتم» به گونه ای ســخن می گوید کــه بیننده منتقد و مطالبه گر؛ به این احساس دست پیدا کند که با یک روایت تاریخی ـ تحلیلی و پژوهشی طرف بوده است: «اولین عهدنامه هسته ای کشورمان در سال 1328 توسط دکتر علی امینی امضا می شود و تا آخرین تعهدنامه که اینستکس است و در سال 1398 غربی ها سعی می کنند به ما تحمیل کنند، قریب به 70 ســال گذشته است.»
و سپس ادامه می دهد: «ما حجم اطلاعات بالایی را جمع آوری کردیم، در مجموع نزدیک به 1700 تا 1800 صفحه پژوهش شد که صرف مطلب نبود و مجموعه ای از تصاویر، ویدئوها، متن ها و اسناد را دربر می گرفت.» وی می افزاید: «بخش عمده ای از این اطلاعات تا پیش از آن در یک مجموعه گردهم نیامده بود و در جایی بیان نشده بود. می شود گفت برای اولین بار بود که چنین داده هایی جمع آوری می شد.»
کشاورز در ادامه می گوید: «مجموعه «داستان اتم» در 10 قسمت تولید شده است. روایت تاریخی ما در قسمت اول از دوره پیش از انقلاب آغاز می شود.
در این دوره اتفاق خاصی در زمینه هسته ای تقریبا رخ نمی دهد. در قسمت دوم روی کار آمدن دولت موقت و اتفاقاتی را کــه در آن دولت برای انرژی هسته ای رخ می دهد مرور می کنیم که در برخی از آن اتفاقات، شورای انقلاب هم دخیل است. در این قسمت شاهد هستیم که آقای هاشمی سراغ واردات برخی فناوری های هسته ای از پاکستان و عقد قرارداد با روسیه و چین می رود که هر دوی این کشور ها به تعهداتشان عمل نمی کنند.»
بنا به روایت احمد کشــاورز، «در قسمت سوم در دوره خاتمی، آغاز فعالیت های هسته ای در نطنز و فردو را بررسی می کنیم و گزارش های عملکرد ایران به آژانس هسته ای که همه فعالیت های ایران تحت نظر آژانس انجام می شده، اما به ناگهان منافقان کنفرانس خبری برگزار می کنند و مدعی می شوند که ایران فعالیت های مخفیانه دارد و از آنجا به بعد لزوم پذیرش NPT و نظارت های دائمی آژانس پیش می آید.»
آن گونــه که تهیه کننده و کارگردان مستند «داستان اتم» می گوید:«در قسمت چهارم به روی کار آمدن محمود احمدی نژاد و مذاکرات هسته ای در این دوره و پیچیده شدن مذاکرات می پردازد.»
مستندی ده قسمتی که تنها قسمت های ۷ تا۹ آن پخش می شود!
و اما قسمت قابل تأمل ماجرا این که، ناگهان تصمیم گرفته می شود مستندی که کارهای پژوهشی بزرگی روی آن انجام شده را از قسمت هفتم به بعد روی آنتن ببرند! چرا؟! چون؛ پای دولت حسن روحانی و تیم مذاکره کننده ای در میان است! تهیه کننده و کارگردان مستند «داســتان اتم» بی هیچ توضیح قانع کننده ای می گوید: «بینندگان تلویزیون داستان اتم را در اصل از قسمت هفتم و روی کار آمدن دولت تدبیر و امید مشاهده کردند.» و اما در پاســخ به چرایی این موضوع می گوید: «تا پیش از دولت روحانی تصاویر آرشیوی درباره پرونده هسته ای خیلی کم بود. برای همین تصمیم گرفتیم که ابتدا قسمت های هفت به بعد که کامل تر بود را پخش کنیم.»
قصه تکراری
درباره گاندو هم می گفتند، رسانه ملی زیر فشار دولت برای عدم پخش آن بوده در حالی که تمام 30 قسمت گاندو روی آنتن رفت و حالا و پس از پایان پخش سه قسمت از مستند «داستان اتم» بازهم دست اندرکاران این برنامه از فشارهایی می گویند که اساساهیچ تأثیری روی تصمیم های اتخاذ شده در حوزه رسانه ملی ندارد! کارگردان این مستند که به گواه خیلی ها، داستان تحریف شده ای از اصل ماجراهای برجامی اســت، ادعا می کند: «ما هیچ نیتی برای انتقاد از دولت نداشته ایم و صرفا تاریخ را برای عبرت نقل کرده ایم. این مستند از خاطرات منتشر شده افرادی چون مرحوم هاشمی رفسنجانی و آقای روحانی ساخته شده است، اما از زمان پخش اولین قسمت، فشارهای زیادی به شبکه 3 سیما برای جلوگیری از ادامه پخش وارد شده است و اتهام می زنند که ما به دنبال تخریب دولت هستیم.»
در فضــای مجازی نظرات بسیاری پیرامون این مستند تخریبی منتشر شده است اما یک نظر، پاسخ تمام تلاش ها برای تحریف واقعیت ها و تخریب دولت حسن روحانی است که خطاب به مسئولان رسانه ملی نوشته شده: «خدا را شکر می کنم که آنقدر رسانه با کیفیت در تمام زمینه ها به وجود آمده که مجبور نیستم مخاطب شما باشم.»
گاندوسازی، داستان اتم سازی و برنامه های تخریبی علیه دولت همچنان ادامه خواهد داشت و چه بسا با نزدیک شدن به ماه های پایانی حضور دولت حسن روحانی در پاستور، این حملات شدت و وقاحت بیشتری نیز به خود بگیرد؛ موضوعی که خوشبختانه روی مخاطب هدف هیچ تأثیری نخواهد گذاشت.
بیاد با مخالفین برجام مناظره بکنه
هر بچه ای می دونه برجام یک کلاه بر سر دولت ب بوده
تعهدات را با ساده لوحی تمام یکجانبه پذیرفته اند و الان طرف ها دارند زرنگی می کنند
آفتابی ها به جای سانسور شدید مخالف ها یک جو عرضه نشان بدید
به اسم برجام
رسانه ملی باید زودتر از این ها دست بکار میشد
ما توی قرارداد الجزایر هم همین تجربه رو داریم. اون موقع که دیگه ترامپ نبود
آمریکا اگه از برجام راضی بود ازش خارج نمیشد، این یعنی توی برجام کفه سود ایرانیرسنگینتر بوده، بفهمید. کمی واقع بین باشید، تمامی شرکتهای خارجی که به برکت برجام وارد ایران شدن ب.. و در نهایت خروج آمریکا از برجام، آنها هم سرمایه شون برداشتن و فرار کردن
اما داریم با چشم خودمون میبینیم
اینا که درس خوندند که نمیدونستند آمریکا چه کثافتیه. که شما میگین کارشکنی کردند؟
نه بصیرت داشتند نه آینده نگری
ندادن بهتون پررو ها
اگه قرار به تصویب نبوده چرا برجام رفته مجلس و اگه قرار به تصویب بوده چرا فقط 20 دقیقه لازم به ذکر است برای همه طرحها و لوایح نماینده ها بررسی و تحقیق میکنن پس چرا برجام 20 دقیقه بقیه طرح ها 5نفر موافق و 5نفر مخالف صحبت میکنن که میشه 2 ساعت
«... اولا برجام نیاز به تصویب مجلس نداشته و توافقی اجرایی بین دولت ها بوده است؛ همانطور که کنگره آمریکا و مجالس کشورهای اروپایی برجــام نیز وارد آن نشدند.»
اولا آیا اصل ۱۲۵ قانون اساسی کشک است که میگوید:
«امضای عهدنامهها، مقاولهنامهها، موافقتنامهها و قراردادهای دولت ایران با سایر دولتها و همچنین امضای پیمانهای مربوط به اتحادیههای بینالمللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رئیس جمهور یا نماینده قانونی اوست.»
آقای مطهری بفرمایند منظورشان از «توافق اجرایی» چیست وقتی صراحت قانون اساسی به تصویب توافقنامههای دولت ایران با دولتهای دیگر را به تصویب در مجلس مشروط کرده است؟!
ثانیاً از کیتابهحال رویهٔ داخلی دیگر کشورها حجتی برای چگونگی اجرای قانون در کشور ما بوده است؟! خودفروختگی تا کجا که دلیل میآورد که چون فلان کشور آن را در مجلس خودش تصویب نکرد ما هم نباید چنین میکردیم؟
ثالثاً کنگره آمریکا از نظر نگارندهٔ محترم دست خر است که برجام را در آن به تصویب رساندند؟
اشکال صدا و سیما این است که از حضور مخالف در رسانهٔ ملی هراس دارد. اینان را دعوت کنید تا دروغهایشان را در صحنه رسوا کنید.
این حرفا برای 6 سال پیش بود که مردمو خام کردید و همه چیزی دادید رفت و تحریما انقد زیاد شد که حتی وزیر مذاکره رو هم تحریم کردن خخخ الان کسی دل ب حرفاتون نمیده چوون میدونیم که داستان اتم برای شما ها داستان سیاست زدگی است و برای مردم ایران داستان علم وپیشرفت قدرت و...
بنابری این باید گفت آبو بریز همونجا ک میسوزه خخخخ
هیچ کدوم بهمون رحم نکردن
دقیقا کجایی؟
برجام خیلی خوب بودخخخخ
درود بر شرف سازندگان داستان اتم و شرم بر تو نویسنده خائن
خوب پس دروغ میگه تو بر جام ضرر کرد
چرا که مارو شش سال و از برنامه های آتی هم چند سال عقب انداخته
ما عربای اهواز مثال داریم
آدم عاقل از یه عقرب دو بار نیش نمیخوره
تجربه را تجربه کردن خطاست
به اوضاع قبل از برجام نگاه شود .