بار دیگر صداوسیما، مستندی پرحاشیه را روی آنتن برد. مستند «داستان اتم» به کارگردانی احمد کشاورز در شبکه سه سیما به نمایش درآمد و مانند آنچه در گاندو به تصویر کشیده بود، اقدامات دولت را زیر سوال برد.
به گزارش آفتابنیوز؛ این مستند یک ساعته بخشهای مختلف سخنان محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه و حسن روحانی، رئیس جمهوری را پخش و تلاش میکند اقدامات دولتمردان و مذاکرهکنندگان برای توافق هستهای را در تقابل با راهبرد مقام معظم رهبری قرار دهد.
این درحالی است که ظریف و روحانی بارها تأکید کردهاند تمام اقدامات راهبردی آنها در حوزه سیاست خارجی با نظر و اذن رهبری صورت گرفته و میگیرد. رهبر معظم انقلاب نیز خود در سخنرانیهای مختلف هیأت مذاکرهکننده را امین، غیور، شجاع و متدیّن معرفی و اظهار کرده اند:« اگر شما هم از محتوای مذاکرات و جزئیّات مذاکرات و آنچه در مجالس میگذرد مطّلع بودید، به بخشی از آنچه بنده گفتم، حتماً اذعان میکردید. من البتّه علاوه بر اینها، بعضی از این دوستان را از نزدیک میشناسم، بعضی را از دور با سوابقشان میشناسم؛ اینها مردمانی هستند متدیّن و امین؛ اینها امینند؛ قصدشان این است که کار کشور را پیش ببرند، گره را باز کنند و دارند تلاش میکنند برای این کار. انصافاً غیرت ملّی هم دارند، شجاعت هم دارند… و انصافاً در مقابل آنها با شجاعت کامل، با دقّت کامل مواضع خودشان را بیان میکنند، دنبال میکنند و تعقیب میکنند.»
به نوشته خبرگزاری ایرنا، شبکه سوم صداوسیما در شرایطی این مستند تنشزا را پخش کرد که نهادهای مسئول، با تصمیم جدید نظام مبنی بر استفاده از ظرفیتهای برجام برای وادار کردن طرف مقابل به اجرای تعهدات، رسانهها را از دامن زدن به اقدامات اختلاف برانگیز پرهیز دادهبودند.
رئیس جمهوری نیز در سخنرانی خود همزمان با اجلاس جی۷، از باز بودن راههای دیپلماسی صحبت کرده و گفته بود: برای منافع ملی کشورمان از هر ابزاری باید استفاده کرد و اگر بدانم که به یک جلسه ای بروم و با کسی ملاقات کنم که کشور من آباد و مشکلات مردم حل می شود دریغ نخواهم کرد، اصل، منافع ملی ملت ایران است. علاوهبر این او تأکید کردهبود: ما در عین حالی که برابر این تحریم میایستیم و مقابله بهمثل میکنیم و تعهداتمان را کاهش میدهیم. تا به حال نیز دو مرحله از تعهداتمان را کاهش دادهایم و باز هم ممکن است کاهش بدهیم اما همیشه بین آن دو ماه وقت می گذاریم. این کار را برای این انجام میدهیم که دیپلماسی و فعالیت سیاسی و مذاکره داشته باشیم.
البته این نخستین بار نیست که مستند و برنامهای برای تخریب دولت در صداوسیما پخش میشود. از ابتدای دولت حسن روحانی، صداوسیما بارها به فضاسازی در اذهان مردم در قبال اقدامات دولتمردان پرداختهاست. حالا بعد از سریال گاندو که وزیر خارجه را چهرهای ضعیف و منفعل جلوه داد، به نظر میرسد مدیر جوان شبکه سه درصدد است تا این رویه را استمرار ببخشد.
گاندوی دوم علیه ظریف
روزنامه ایران نیز در همین باره نوشته است: «داستان اتم» جدیدترین ساخته صدا و سیماست برای نشان دادن سیاست قدیمی این رسانه در مخالفت با مذاکرات هستهای و برجام. سیاستی که نه تنها تازگی ندارد، بلکه در تمام سالهای اخیر با قدرت ادامه داشته است.
«داستان اتم» آن طور که مسئولان صدا و سیما گفتهاند قرار بوده روایتی باشد از فضای پسابرجام. روایتی البته بر اساس مذاق سیاسی صدا و سیماییها. آغاز پخش این مستند درست مصادف بود با آستانه برداشتن گام سوم ایران در مقابل اروپا. در مستند پخش شده از صدا و سیما، تنها نظرات مخالفان دولت و برجام پخش شده و تصاویر آن، در کنار تصاویر شادمانی مردم در زمان امضای برجام گذاشته شده است؛ تصویری که قرار است شکست رؤیای برجام را برجسته کند.
حالا علی مطهری در یادداشتی که توسط خبرگزاری «ایسنا» منتشر شده به پخش این مستند واکنش نشان داده و نوشته است: «مستند داستان اتم که طی روزهای اخیر از شبکه ۳ سیما پخش شد در واقع تحریف تاریخچه برجام بود. آنچه در مجموع از این برنامه برداشت میشد، این بود که برجام کلاهی بوده که توسط امریکاییها و اروپاییها سر ایران گذاشته شده و در داخل کشور نیز عواملی مانند آقایان روحانی، ظریف و علی لاریجانی با آنها هماهنگ بوده و احیاناً خیانت کردهاند. این برنامه به عوامفریبی و مغالطه پرداخته و تصویب ۲۰ دقیقهای جزئیات برجام در مجلس را تلویحاً خیانت معرفی کرد، در حالی که اولاً برجام نیاز به تصویب مجلس نداشته و توافقی اجرایی بین دولتها بوده است؛ همان طور که کنگره امریکا و مجالس کشورهای اروپایی برجام نیز وارد آن نشدند.» وی تأکید کرده که «ثانیاً تصویب ۲۰ دقیقهای جزئیات آن صرفاً برای اعلام «آری» یا «نه»ی مجلس بوده زیرا مجلس هیچگاه وارد جزئیات اینگونه توافقها نمیشود، اما درباره کلیات آن چند ماه در جلسات علنی و غیرعلنی مجلس بحث شد و کارشناسان فنی و سیاسی و نمایندگان نظر دادند تا هر نمایندهای به نقطه آری یا نه رسید. بنابراین حتی ۲۰ دقیقه هم برای تصویب آن زیاد بود.»
در یادداشت علی مطهری آمده است: «البته مذاکره کنندگان ما توجه داشتند که برجام یک توافق الزامآور نیست و بهتر است مصوبه کنگره امریکا را داشته باشد، اما چون احتمال تصویب آن در کنگره را ضعیف میدانستند قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را پشتوانه آن قرار دادند و هرگز فکر نمیکردند که آدم بیچشم و رویی مثل ترامپ حتی قطعنامه سازمان ملل را هم زیر پا بگذارد.» این نماینده مجلس تأکید کرده است: «مستند داستان اتم با زیرکی مذاکره کنندگان برجام را یک طرف قرار داد و مقام رهبری را طرف دیگر. گویی مذاکرهکنندگان راه خودشان را میرفتهاند و رهبری هم راه دیگری داشتهاند. این در حالی است که شروع مذاکرات و محتوای آن و امضای برجام همه با نظر مقام رهبری بوده است و نباید حساب ایشان را جدا کرد. اگر رهبر انقلاب توصیههایی داشتهاند، این، وظیفه یک رهبر و روش رهبری است که همیشه ایدهآلها و سقف مطالبه را اعلام کند تا مذاکرات به نفع ما پیش برود، و الاّ احتمالاً خود ایشان هم میدانستند که طرف مقابل زیر بار برخی از این توصیهها نمیرود و تا آنجا که زورمان میرسد پیش میرویم.»
وی در توضیح نکته سوم مد نظرش مینویسد: «این مستند هیچ اشارهای به کارشکنیهای مخالفان اجرا شدن برجام پس از امضای آن نکرد. همه میدانیم که بخشی از حکومت مصمم بود که برجام اجرا نشود و برای رسیدن به این هدف خود از هیچ اقدامی نظیر ترساندن متقاضیان سرمایهگذاری خارجی در ایران و مخالفت با قراردادهایی نظیر قرارداد خرید هواپیما از بوئینگ و ایرباس و معطل کردن قراردادهای نفتی دریغ نکردند.
بدیهی است که اگر کل حکومت مصمم به اجرای برجام بود و قراردادهای اقتصادی با شرکتهای اروپایی و امریکایی بسته میشد خروج ترامپ از برجام نیز به این آسانی نبود. در واقع تندروهای ما شاید ناخودآگاه و شاید برای انتقامگیری سیاسی با تندروهای امریکا و با اسرائیل و عربستان همصدا و همراه شدند تا برجام اجرا نشود.»
علی مطهری در پایان تأکید میکند: «نکته چهارم این که مستند داستان اتم به این موضوع نپرداخت که اگر برجام کلاهی بوده که بر سر ایران گذاشته شده و به ضرر ایران است چرا امریکا از آن خارج شد و اکنون نگران ادامه آن است و ترامپ بارها اعلام کرد که کلاه بزرگی سر امریکا رفته است و حتی وزیر خارجهاش بر زبان میآورد که اگر برجام ادامه پیدا کند بزودی ایران از تحریم خرید و فروش سلاح خارج میشود و در سال ۲۰۲۵ مانند سایر کشورهای هستهای میتواند غنیسازی اورانیوم داشته باشد و قید و بندهای فعلی از بین میرود، ضمن اینکه کسانی که میگفتند برجام صنعت هستهای ما را نابود کرد دیدند که ایران ظرف چند روز غنیسازی را از سطح ۶۷/ ۳ افزایش داد و صنعت هستهای سر جای خودش است.»
اما کو گوش شنوا؟؟؟؟
یک مدیر شبکه تلویزیونی زورش بیشتره.تمام.
یک قطب تشریفاتی و یک قطب اختیاراتی عقلانی است .
در دانش مستند شناسی در بخش تبلیغات جناحی ارشیو می شود .
کشورش را در برجام زیاد خواهی کرده است .
یادم نرفته , لاروف. روسی هم به نشانه مخالفت در عکس یادگاری
پایان جلسات برجام شرکت نکرد ( تفسیر رسانه : چون برجام موجب قدرت ایران می شود )