در حالیکه نمایندگان پارلمان بریتانیا به تازگی طرحی را برای تمدید احتمالی موعد برگزیت در صورت عدم حصول توافق مجدد میان لندن و بروکسل به تصویب رساندهاند، بوریس جانسون نخست وزیر این کشور به دنبال ترفندی تازه برای غلبه بر این مصوبه است.
بوریس جانسون در واکنش به تصویب این طرح گفته است که حاضر است بمیرد اما موعد خروج از برگزیت که 31 اکتبر 2019 (9 آبان ماه 1398) است تمدید نشود.
طرح ممانعت از برگزیت بدون توافق، جانسون را ملزم میکند که یا با اتحادیه اروپا در مورد نحوه خروج به توافقی مدون برسد یا بار دیگر ضربالاجل خروج را به تعویق بیاندازد.
براساس گزارش رویترز، روزنامه تلگراف انگلیس یک شنبه شب به نقل منابع آگاه گزارش داد که بوریس جانسون و دیگر اعضای کابینه به دنبال اقدامی قانونی برای دور زدن این طرح هستند و جلسهای نیز میان مشاوران دولت و وزرا با حضور شخص نخست وزیر در این باره تشکیل شده است.
تلگراف افزود: گفته میشود که این طرح ارسال یک نامه از بوریس جانسون به اتحادیه اروپا با تمرکز بر درخواست تمدید ماده 50 پیمان لیسبون است که تصریح میکند که لندن به دنبال به تاخیر انداختن برگزیت بعد از 31 اکتبر نیست.
بوریس جانسون اکنون خودش را در برابر مصوبه تازه پارلمان بدون گزینه میبیند و در تلاش برای یافتن راهی برای مقابله آن است. این درحالیست که بعضی از رسانههای انگلیسی با تشریح قوانین موجود، حتی از احتمال محاکمه جانسون در صورت عدم تمکین به تصمیم پارلمان خبر داده اند.
براساس گزارش اسپوتنیک، علاوه بر این، بوریس جانسون امیدوار بود که با برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام و افزایش نمایندگان حامی خروج بتواند تصمیمات خود را در برگزیت عملی کند که نمایندگان انگلیسی با برگزاری انتخابات زودهنگام نیز مخالفت کردند.
رسانههای انگلیسی با بیان اینکه تا کنون همه طرحهای بوریس جانسون در پارلمان این کشور شکست خورده است آن را یک رکورد بی سابقه برای یک نخست وزیر این کشور خواندهاند.
«ساجد جاوید» وزیر دارایی انگلیس نیز روز یکشنبه گفته بود، نخستوزیر انگلیس قصد ندارد در نشست ماه آینده میلادی اتحادیه اروپا خواستار به تعویق افتادن برگزیت شود بلکه در صدد اعمال فشار به اتحادیه اروپا برای تضمین خروج بدون دردسر از این اتحادیه است.
ماده 50 معاهده لیسبون میگوید که هر عضو اتحادیه اروپا ممکن است مطابق با شرایط قانون اساسی خود تصمیم به خروج از اتحادیه بگیرد. با این حال خبرگزاری رویترز جزئیات بیشتری در زمینه چگونگی استفاده از این ماده در این برهه ارائه نکرده است.
شبکه یورو نیوز پیش از این درباره ماده 50 نوشته بود، از زمان اجرایی شدن این ماده، دیگر مقررات اتحادیه اروپا بر بریتانیا اعمال نخواهد شد و این کشور دو سال فرصت خواهد داشت تا این اتحادیه را ترک کند. ترزا می نخست وزیر سابق انگلیس در سال 2017 خواستار اجرایی شدن ماده 50 شده بود.