کد خبر: ۶۰۹۶۲۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۲

واکنش بازارها به برکناری بولتون

برکناری سومین مشاور امنیت ملی کاخ سفید چه تاثیری بر بازارهای جهانی گذاشت؟ خروج جان بولتون از دولت ترامپ با دو نوع واکنش در بازارها همراه شد. برخی بازارها که واکنش خوشبینانه‌ای به برکناری بولتون به دلیل کاهش تنش‌های ژئوپلیتیک در برخی مناطق داشتند، به استقبال این خبر رفتند. برخی دیگر به دلیل رشد شاخص نااطمینانی سیاسی به بالاترین سطح از سال ۱۹۹۹ میلادی، واکنش تاخیری از خود بروز دادند.
آفتاب‌‌نیوز :

در گروه اول، بیشترین اثرپذیری از برکناری جان بولتون، سهم بازار نفت بود؛ طلای سیاه به سرعت به خروج این مقام با کاهش قیمت واکنش نشان داد؛ چرا‌که معامله‌گران بازار تصور می‌کردند، برکناری او به معنای کاهش تنش‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه خواهد بود. با وجود این، عبور آمریکا از بولتون برای برخی دیگر از بازیگران بازارهای جهانی از جمله بازار اونس، نشان دهنده عدم انسجام در کاخ سفید و سیگنالی از افزایش نااطمینانی‌های سیاسی اقتصادی بود.

این موضوع در مقطع بسیار کوتاهی باعث تقویت محدود و با‌احتیاط طلا شد؛ البته در ادامه، فضای این بازار آرام و عادی شد و قیمت زیر کانال ۱۵۰۰ دلاری باقی ماند. اما تمام واکنش بازار‌های جهانی به خروج بولتون از کاخ سفید معطوف نمی‌شد و نشست پولی بانک مرکزی اروپا یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر تغییرات بازارها محسوب می‌شود؛ بر اساس برنامه پیشین نهاد پولی ناحیه یورو قرار است نرخ بهره در این نشست بار دیگر کاهش یابد و در قلمرو منفی تثبیت شود.

واکنش بازارها به برکناری بولتون

اخراج بولتون طلا را به کانال ۱۵۰۰ نبرد

اونس طلا دیروز در قیمت ۱۴۸۷ دلاری باز شد و در بازارهای آسیایی رشد چندانی نکرد. با اینکه انتظار می‌رفت تقاضا برای ذخایر امن، طلا را به بالای مرز ۱۵۰۰ دلاری ببرد؛ اما اونس تنها ۵/ ۰ درصد افزایش در کارنامه خود به ثبت رساند. به این ترتیب، طلا همچنان پایین‌تر از مرز روانی ۱۵۰۰ دلاری باقی مانده است. اونس تا عصر دیروز سقف ۱۴۹۵ دلاری را لمس کرد اما نتوانست از آن عبور کند. عامل دیگری که بر اونس اثرگذار خواهد بود؛ نشست پولی بانک مرکزی اتحادیه اروپا به شمار می‌رود.

این اجلاس قرار است با کاهش بیشتر نرخ بهره همراه شود و سرمایه‌گذاران منتظر تکثیر سیاست پولی انبساطی هستند که با تضعیف یورو و سایر ارزهای دیگر همراه خواهد شد. در صورتی که تضعیف ارزهای اروپایی به شاخص دلار آمریکا سرایت کند، می‌توان انتظار افزایش بیشتر قیمت اونس طلا را داشت.

البته دیروز تقویت شاخص دلار مانعی بر سر راه اونس جهانی بود. این شاخص تا ساعت ۴ بعدازظهر دیروز به بالای مرز ۵/ ۹۸ واحدی رفته بود و قیمت طلای جهانی را تحت فشار قرار داد. این اتفاق در حالی رخ داد که در ساعاتی از روز سه‌شنبه بازار طلا در واکنش به کناره‌گیری بولتون افزایش محدودی را به ثبت رسانده بود.

اثر اخراج بولتون بر بازار نفت

بیشترین اثر کنار رفتن بولتون از کاخ سفید در بازار نفت نمایان شد، ولی این اثر در بازار طلای سیاه نیز ماندگار نبود. در واقع اخراج مشاور امنیت ملی آمریکا از کاخ سفید، برای ساعاتی معاملات روز سه‌شنبه را در بازار جهانی نفت تحت‌تاثیر قرار داد. فعالان بازار، خروج جان بولتون از دولت ترامپ را به مثابه کاهش تنش‌ها در خاورمیانه ارزیابی کردند و کاسته شدن از ریسک‌های ژئوپلیتیک این منطقه، باعث افت نسبی قیمت‌ها شد، هر چند این اثر پایدار نبود. در واقع به‌رغم افت قیمت نفت تحت‌تاثیر خروج بولتون، کم‌کم عوامل دیگر در بازار طلای سیاه فضای بازار را در دست گرفتند و جهت قیمت طلای سیاه را تغییر دادند.

می‌توان گفت تا لحظه تنظیم این گزارش (ساعت ۱۷) اثر اخراج بولتون از کاخ سفید خنثی و کاهش بیش‌تر از انتظار ذخایر نفت خام تجاری آمریکا، تبدیل به موتور تقویت قیمت‌ها شد و با افزایش ۸۱ سنتی بهای هر بشکه نفت خام برنت، به ۱۹/ ۶۳ دلار رسید. هر بشکه نفت خام آمریکا نیز دیروز ۷۸ سنت رشد داشت و به ۱۸/ ۵۸ دلار در هر بشکه رسید.

به گزارش رویترز،‌ موسسه نفت آمریکا (API) تخمین می‌زند حجم ذخایر نفت خام تجاری آمریکا در هفته گذشته ۲/ ۷ میلیون بشکه کاهش پیدا کرده باشد. آمار رسمی شامگاه چهارشنبه به وقت ایران از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا منتشر می‌شود. یکی از نگرانی‌های افزایشی‌های بازار نفت همواره میزان ذخایر نفت آمریکا بوده و افت آنها، معمولا انتظارات صعودی را فعال‌تر می‌کند.

البته نمی‌توان انکار کرد که کنار رفتن مشاور امنیت ملی جنگ‌طلب آمریکا سبب شد تا در فاصله‌ای کمتر از چند دقیقه نفت خام با ریزش یک دلاری قیمت در هر بشکه مواجه شود. همچنین تحت‌تاثیر کنار رفتن بولتون، نفت خام تگزاس که در محدوده نزدیک به ۷۶/ ۵۸ دلار در هر بشکه معامله می‌شد با کاهش نزدیک به ۲ درصد به ۶۴/ ۵۷ دلار رسید.

اثر مقطعی کاهشی برکناری بولتون در بازار نفت از آنجا بیشتر آشکار می‌شود که پیش از این اتفاق طلای سیاه در حال افزایش قیمت بود. سیگنال‌های وزیر جدید نفت عربستان سعودی مبنی بر تداوم توافق کاهش تولید و تعمیق آن، موجب جهش قیمت‌ها به بالاترین سطح از ابتدای آگوست به این‌سو شده بود. در این شرایط، اعلام پایان کار بولتون در کاخ سفید ریزش محدود قیمت‌ها را در پی داشت.

جان کیلداف، تحلیلگر ارشد بازار نفت جهانی در رابطه با اینکه چرا همزمان با توییت ترامپ و اعلام اخراج بولتون بهای طلای سیاه کاهش یافت، می‌گوید: «با رفتن بولتون، نگرانی‌ها از وقوع تنش نظامی میان آمریکا و ایران نیز از بین رفت. او از زمان ریاست‌جمهوری جرج دبلیو بوش به دنبال حمله نظامی به ایران بود؛ موضوعی که بازار نفت را به‌شدت تحت‌تاثیر قرار می‌داد.»

برخی تحلیلگران نیز انتظار داشتند با تحولات رخ داده در کاخ سفید، نفت ایران با محدودیت کمتری وارد بازار شود؛ عاملی که می‌تواند باعث فشار بر قیمت‌ها شود.

بازارهای کالایی پس از وداع با بولتون

خروج جان بولتون، به‌عنوان فردی جنگ‌طلب، از مجموعه کاخ سفید قیمت کامودیتی‌ها را دستخوش نوسانات آنی و جدی کرد. تلقی بازارهای کالایی این بود که برکناری بولتون به کاهش سیاست‌های ستیز‌ه‌جویانه آمریکا منجر می‌شود. از همین‌رو هم قیمت مس و روی افزایشی شد. مس از ۵۷۸۵ دلار در تن با رشد ۷/ ۰ درصدی تا سطح ۵۸۲۵ دلاری صعود کرد و قیمت روی نیز از ۲۳۱۰ دلار با صعود ۵/ ۱درصدی همراه شد و به ۲۳۴۶ دلار در تن رسید.

بازار سهام پرنوسان اما روبه بالا

بازار سهام آمریکا با توجه به ۳ شاخص اصلی خود روز گذشته با رشد محدودی که پس از فراز و نشیب‌های بسیاری رقم خورد، به کار خود پایان داد. شاخص S&P۵۰۰ نزدیک به ۰۳/ ۰ درصد تقویت شد، شاخص میانگین صنعتی داوجونز نیز توانست در نهایت رشد ۳/ ۰ درصدی را برای خود به ثبت رساند، اما شاخص نزدک کامپوزیت با افت ۰۴/ ۰ درصدی تنها شاخص مهم وال‌استریت بود که روند نزولی روزانه داشت. شاخص ۲۰۰۰Us Small cap بیشترین رشد روزانه را به نام خود ثبت کرد و بالغ بر ۹/ ۱ درصد تقویت شد. شاخص‌های آسیایی روند نزولی داشتند؛ شاخص CSI ۳۰۰ چین نزدیک به ۷۵/ ۰ درصد ریزش را تجربه کرد. شاخص‌های اروپایی برخلاف بورس‌های آسیایی رشد کردند. شاخص Dax آلمان با رشد ۷۷/ ۰ درصدی و شاخص بورس لندن حدود یک درصد تقویت شد. رشد شاخص‌های اروپایی بیشتر به دلیل انتظار کاهش نرخ بهره از سوی بانک مرکزی اتحادیه اروپا رقم خورده است.

رشد بازدهی اوراق خزانه

در بازار اوراق آمریکا، نسخه‌های مختلف خزانه‌داری با سررسید‌های متنوع افزایشی شدند و منحنی بازدهی اوراق که با تفاضل نرخ سود ۱۰ساله‌ها و ۲ ساله‌ها سنجیده می‌شود از محدوده منفی خارج شد. هر دو نسخه رشد کردند، اما رشد نسخه ۱۰ ساله بیش از نسخه ۲ ساله بود. در معیار دیگری که تفاضل اوراق ۱۰ساله با ۳ماهه سنجیده می‌شود، با اینکه شاخص همچنان در قلمرو منفی باقی مانده، اما از منفی ۴۵/ ۰ درصد به منفی ۲۵/ ۰ درصد رسیده است. اوراق با سررسید ۳۰ ساله نیز که برای نخستین بار در تاریخ انتشارشان از سال ۱۹۷۰ به زیر بازدهی ۲ درصدی رسیده بود، به بالای این سطح جهش کرد.

منبع: دنیای اقتصاد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۱
0
0
احتکار چی ها , انبار ها را رها کنند .
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین