کد خبر: ۶۰۹۷۳۱
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۶

فرماندار پلدختر: پلدختر در معرض خطر سیلاب/ بستر رودخانه کشکان لایروبی شود

فرماندار پلدختر گفت: شهر پلدختر در صورت عدم لایروبی رودخانه کشکان و تکمیل دیواره ساحلی در معرض خطر سیلاب قرار می‌گیرد.
آفتاب‌‌نیوز :

علی سیف عصر امروز در جلسه ستاد مدیریت بحران این شهرستان اظهار داشت: با توجه به حجم آورد رودخانه و رسوبات ناشی از سیل در بستر آن چنانچه لایروبی رودخانه کشکان در شهرستان پلدختر انجام نشود آب از مقاطع آسیب دیده وارد مناطق مسکونی شهری و روستایی می‌شود.

وی افزود: شرکت آب منطقه‌ای استان باید قبل از بروز سیلاب و برای جلوگیری از بحران با توجه به نزدیک شدن به فصل بارندگی ، بدون این که معطل آگهی و مناقصه شود، عملیات لایروبی رودخانه کشکان را با اولویت مناطق آسیبپذیرآغاز کند.

فرماندار پلدختر گفت: بهترین زمان برای انجام عملیات لایروبی رودخانه کشکان با توجه به نزدیک شدن به فصل بارندگی رو به پایان است و اگر سطح آب در مقاطع رودخانه افزایش یابد لایروبی معنایی ندارد.

وی افزود: شهرستان پلدختر خروجی آب‌های استان لرستان است و با کوچک‌ترین بارندگی با سیلاب مواجه خواهد شد بنابر این شرکت آب منطقه‌ای لرستان باید لایروبی را آغاز کند.

سیف یادآور شد: بارندگی‌ها و سیل اوایل سال جاری خسارات جبران ناپذیر و غیر قابل باوری در حوزه‌های مختلف کشاورزی حدود یک هزار و ۳۰۰و در حوزه راه بیش از یک‌ هزار میلیارد تومان و زیرساخت‌هایی مانند آب، برق و گاز وارد کرد.

وی افزود: متاسفانه طی با بیش از یک دهه خشکسالی‌های پی در پی، وقوع سیل و طغیان رودخانه کشکان دور از انتظار بود، بنابر این غفلت از بسیاری از دستک‌های پل‌ها و ابنیه در مسیر رودخانه دچار آبشستگی و به آن توجه نمیشد.

فرماندار پلدختر گفت: حجم بالای بارندگی‌ها در سال 98، باعث تغذیه مخازن آب‌های زیر زمینی شد و نقاطی از سراسر کشور که به سمت بیابانی شدن پیش میرفت نجات پیدا کرد، اما متاسفانه بخش دوم خسارات ناشی از جریان بارندگی‌ها و سیلاب در سراسر کشور، استان و شهرستان پلدختر بود.

وی افزود: لایروبی رودخانه کشکان در محل احداث دیواره ساحلی در شهر پلدختربه بنیاد مسکن و شرکت سامان محیط واگذارشده تا در کنار احداث این دیواره، عملیات لایروبی را نیز انجام دهد.

سیف یادآورشد: لایروبی رودخانه در معمولان به شرکت آب منطقه‌ای لرستان محول شده اما آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد این است که مسیر رودخانه کشکان تغییر پیدا کرده وبه ترانشه رسیده و باید برای انتقال مسیر آب، دور کردن آن از شهر و روستاها و جابجایی ترانشه‌ها بستر رودخانه لایروبی شود.

وی افزود: شرکت سامان محیط باید تکمیل دیواره ساحلی در قسمت‌هایی که امکان نفوذ آب به شهر بیشتر است را در اولویت قرار دهد.

فرماندار پلدختر بر تسریع در کارهای شهرداری پلدختر تاکید کرد و گفت:شهرداری می‌تواند بخش‌هایی که با کمبود اعتبار مواجه هستند را جبران کند اما باید مقداری به کار خود سرعت ببخشد.

وی افزود:متاسفانه خیلی از کانال‌های سطح شهر متاسفانه هنوز تعیین تکلیف نشده و پر از رسوبات و نخاله است که اگر بارندگی اتفاق بیفتد به طور قطع آبگذری ندارند که باید مد نظر شهرداری قرار گیرند.

سیف یادآور شد: بعضی کانال‌های سطح شهر نیز به صورت روباز است، وضعیت نرمال ندارند و باید نقاطی که شکستگی دارند اصلاح و کانال‌هایی که پر هستند نیز لایروبی شوند تا آب بر اثر جمع شدن پشت این کانال‌ها هنگام بارندگی وارد خانه‌ها و مغازه‌های مردم نشوند.

وی افزود: سیف به جاده پلدختر – خرم‌آباد اشاره و تصریح کرد: این محور حدفاصل تنگ تیر تا ابتدای شهر پلدختر نزدیک به ۳۰ نقطه حساس را تعیین و بررسی شده که باید در اسرع وقت اقدامات تعمیری آن انجام شود.

فرماندار پلدختر بیان داشت: با توجه به این که در این مسیر تردد انجام می‌گیرد این 30 نقطه بحرانی باید اصلاح شوند گرچه اگر بخواهیم صد درصد این نقاط اصلاح شود به پروژه اصلی نمی‌رسیم اما باید در حد تامین امنیت مسافران و مردم محل و جلوگیری از تلفات جانی، نقاط بحرانی تعمیر شوند.

سیف ادامه داد: آسفالت این جاده پس از سیل در قسمت‌های پایین تکیه به جایی ندارد و یا به طور کامل شسته شده که به دلیل برقراری تردد در این محور باید زیر ساخت‌های ایمن در آن برای جلوگیری از حوادث جاده‌ای فراهم شود.

وی با بیان این که 30 نقطه بحرانی از تنگ تیر تا ورودی پلدختر در جاده پلدختر – خرم‌آباد وجود دارد، افزود: برخی نقاط این مسیر، احتمال ریزش دارد که بایدبرای جلوگیری از سقوط به دره و ورودخانه قبل از آسفالت اصلاح شود.

سیف یادآور شد:با توجه به این که پلدختر در شرایط حساس و قابل ملاحظه پساسیل قراردارد، باید مسیرهای جایگزین جاده پلدختر – خرم‌آباد در فصل بارندگی برای مردم شهرستان پلدختر در نظر گرفته شود.

وی افزود: دهانه برخی پل‌ها در مسیر رودخانه کشکان به علت انسداد هنگام بارندگی آب از آن عبور نمی‌کند که باز شدن آن تا قبل از آغاز فصل بارندگی باید در دستور کار قرار گیرد.

فرماندار پلدختر گفت: این جلسه اتمام حجتی بود تا با توجه به شرایط بحرانی و حساس شهرستان پلدختر، مدیران برای جذب اعتبارات تلاش کنند و تا زمان باقی است تمهیدات لازم را برای جلوگیری از نفوذ سیلاب به درون شهر بی‌اندیشند.

سیف افزود: اعتبارات مدیریت بحران و استانی دریافت شده تنها مدیران باید با دریافت اعتبار پس از مناقصه، عملیات اجرایی پروژه‌ها را آغاز کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین