حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد امام جمعه موقت تهران در خطبههای این هفته نماز جمعه تهران اظهار داشت: چهل سال است که انقلاب اسلامی با کشتی عاشورا فتوحات ماندگاری را بدست آورده است.
وی گفت: این منظومه فکری با تمام ارزش ها یک جریان عظیم و قدرتمند اجتماعی و سیاسی است و مهمترین منبع حیات امت اسلامی در طول تاریخ بوده و خواهد بود.
خطیب جمعه تهران افزود: منظومه فکری که هم راه را می نمایاند و هم بستر حرکت پر شتاب انسان و جامعه را هموار و مخاطب شایسته خود را تربیت کرده و به مقصد می رساند. عاشورا به صورت شفاف، جنگ بین دو اسلام یزیدی و اسلام دین مدار، اخلاق مدار و در یک کلام اسلام ناب محمدی و انقلابی است.
ابوترابی فرد بیان کرد: تردید نکنید که اگر مدرسه عاشورا نبود، انقلاب اسلامی تولد نمی یافت و از گردنه سخت دفاع مقدس با قدرت عبور نمی کردیم. اگر مدرسه عاشورا نبود امروز سوریه پیروز، عراق مقتدر، لبنان مقاوم، بحرین ایستاده و صبور و یمن افتخار آفرین تولد نمی یافتند.
ابوترابی فرد بیان کرد: در عاشورا شاخصه های حیات انسانی، تمدن اسلامی و نظم نوین جهانی تبلور یافته است. عاشورا تبلور انسان، جامعه و حاکمیت در تراز اسلامی است.
امام جمعه موقت تهران گفت: ما تفکر عاشورا را در بستر خلق انسان و جامعه در تراز دین، قرآن و شکل گیری نظام اسلامی بر پایه وحی و سنت اسلام می دانیم. موضوع عاشورا تربیت انسان است. با تربیت انسان است که جامعه انسانی ساخته می شود.
مدرسه عاشورا یعنی مسیر عزت، مقاومت، اخلاق، معرفت و عبادت
وی گفت: نظام سیاسی در این تراز با محوریت شخصیتی چون امام حسین (ع) شکل گرفته است. یک مورخ غربی می گوید امام حسین (ع) اولین شخص سیاستمداری است که تا امروز احدی و سیاستی به موثری سیاست او اتخاذ نکرده است. یعنی از نگاه این مورخ اسلام شناس، موثرترین سیاست اتخاذ شده در تاریخ بشر را در امام حسین (ع) داشته است.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: شما فکر می کنید اگر این مدرسه نبود، یمن قهرمان می توانست در برابر همه قدرت های استکباری با امیدواری پنج سال استقامت کند و هر روز برگ درخشانی را خلق کند؟
ابوترابی فرد بیان کرد: استکبار جهانی، آمریکا و متحدان منطقه ای آن بدانند، نگاه امت بپاخاسته در سراسر دنیای اسلام، به همه قدرت استکباری جهان، نگاه امام حسین (ع) است.
وی افزود: این مورخ آلمانی اسلام شناس می گوید اگر تاریخ آن زمان را با دقت بخوانید متوجه خواهید شد که حسین (ع) با قربانی کردن عزیزترین های خود به دنیا درس فداکاری و جانبازی آموخت و نام اسلام را در تاریخ ثبت و در عالم بلند آوازه ساخت. این مورخ می گوید اگر چنین حادثه جانگدازی پیش نیامده بود ممکن بود به یکباره اسلام و مسلمانان محو شوند.
ابوترابی فرد بیان کرد: یک نویسنده فرانسوی معاصر می گوید سوگواران حسینی می دانند که استعمار و استکبار و ظلم را نباید قبول کرد. این تفکر عاشورا است. این منطق است که دنیای اسلام را به جبهه پیروز مقاومت تبدیل کرده است.
ابوترابی فرد ادامه داد: تمام دغدغه سکان دار جامعه اسلامی ما آن است که همه کشورهای اسلامی باید نماد یک جامعه عاشورایی باشند و تمام آن ارزش ها را در ظرفیت خود به نمایش بگذارند و این راه رسیدن به عزت و اقتدار است. این موضوع است که مسیر خلق قدرت را هموار می کند. مدرسه عاشورا یعنی مسیر عزت، مقاومت، اخلاق، معرفت و عبادت. جامعه عاشورایی ما باید در همه این عرصه ها نماد و مظهر عاشورا باشد.