این مرجع تقلید صبح امروز (چهارشنبه)در دیدار رئیس کل دادگستری استان قم و معاونانش، با اشاره به جایگاه و موقعیت ویژه دینی، علمی و فرهنگی قم، خاطرنشان کرد: قم شهر اسلام، حرم اهل بیت(ع)، پایگاه بزرگترین حوزه علمیه جهان اسلام و مرکز فقاهت و مرجعیت است.
مکارم شیرازی با بیان این که این ویژگیها به قم صبغه جهانی بخشیده است، تصریح کرد: قم از جهات مختلف زیر ذرهبین نگاهها از داخل و خارج کشور است، بنابراین از جنبههای گوناگون باید مراقبت کرد.
وی اضافه کرد: شهر قم به دلیل مهاجر پذیر بودن از تنوع قومیتی و جمعیتی برخوردار است؛ باید ضمن برنامه ریزی مناسب برای بهرهبرداری مناسب از این تنوع مراقبت کرد تا آسیبها به حداقل برسد.
این مرجع تقلید در ادامه برخورد قاطع با اشرار و برهمزنندگان نظم و امنیت اجتماعی از مسؤولان قضایی قم را مطالبه مردم و شهروندان عنوان کرد و گفت: هرچند تعداد اینها کم است، اما باید با آنها برخورد کرد؛ ضمن این که باید مراقب بود تا به کسی ظلمی نشود.
مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود توصیههای مهمی خطاب به رئیس کل جدید دادگستری استان قم ارائه کرد و گفت: شما در کنار اقیانوس بیکرانی همچون حوزههای علمیه قرار دارید، از این ظرفیت برای حل مشکلات حداکثر بهرهبرداری را داشته باشید.
وی همچنین به برخی مشکلات قضایی که از قدیم وجود داشته و اکنون در حال رفع شدن است، اشاره و تصریح کرد: در برخی از پروندهها اولیای دم نه قصاص می کردند و نه گذشت؛ به همین دلیل فرد سالها در زندان میماند؛ ما گفتیم باید برنامهای باشد که یا قاتل را قصاص کنند و یا این که با قرار وثیقه و کفالت آزاد شود. اینها را باید مراقبت کرد تا خدایی ناکرده کسی بی دلیل به زندان نرود.
این مفسر قرآن کریم همچنین به موضوع اطاله دادرسی در برخی پرونده ها اشاره و از این که برخی وکلا با ترفندها و شگردهای خاص باعث می شوند روند رسیدگی به پرونده ها طولانی شود، انتقاد کرد.
وی خواستار ساماندهی وکلا شد و گفت: هرچند وکلا تحت نظارت مستقیم دستگاه قضا نیستند، اما مردم کار آنها را به پای قوه قضاییه می گذارند، بنابراین باید در این خصوص تدابیری اندیشید و نسبت به ساماندهی آنها اقدام لازم را به عمل آورد.
مکارم شیرازی در پایان با آرزوی توفیق برای مسؤولان قضایی کشور و مدیران دادگستری قم، تصریح کرد: کار شما بسیار سنگین و حساس است، امیدواریم بتوانید منشاء آثار و برکات باشید و تحولی در این زمینه ایجاد کنید.