با وجود این در بررسی میدانی صورت گرفته، بازار کیف و کولهپشتی در خیابان منوچهری تهران چندان شلوغ نیست.
اولین فروشندهای که با او همکلام شدیم از کاهش حدود ۵۰ درصدی مشتریان خود نسبت به سال گذشته گفت: " امسال از یک مدل، ۲۰۰ کولهپشتی برای فروش آوردم اما توانستم فقط یکی از آنها را بفروشم؛ این در حالی است که سال گذشته اوضاع فروش خیلی بهتر بود."
قیمت کولهپشتیهای مختلف در این فروشگاه بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان است. فروشنده میگوید که قیمتها نسبت به سال گذشته ۲۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته است. به گفته او کولهپشتیهایی با برند خاص به قیمت دو میلیون تومان هم در این بازار پیدا میشود.
در مغازه بعدی که کیفهایی با طرحهای مختلف کودکانه نیز در آن به چشم میخورد، قیمت کولهپشتی از ۱۲۰ تا ۴۲۰ هزار تومان متغیر است. فروشنده این مغازه می گوید: "برندهای خاص آمریکایی در بازار حدود دو میلیون تومان قیمت دارند."
او در پاسخ به اینکه چگونه جنس آمریکایی به کشور وارد شده است، میگوید که " این برندها قبلا در ایران نمایندگی داشتند و جنسهایی که از قبل مانده حالا در بازار فروخته میشود."
اما فروشنده مغازه بعدی در پاسخ به این سوال می گوید: "راه برای رسیدن به کالای خارجی زیاد است. بعضی از کیفهای خارجی بازار، قاچاق هستند و بعضی از جنسهای قدیمی. اینکه بگوییم همه کالاهای خارجی از گذشته در انبارها بوده یعنی داریم خودمان را گول می زنیم."
به گفته او قیمت کولهپشتی ایرانی و خارجی به ترتیب ۱۲۰ تا ۲۸۰ هزار تومان و ۳۰۰ هزار تا دو میلیون تومان است.
این مغازهدار کمبود کیف به دلیل ممنوعیت واردات این کالا و افزایش قیمتها را از جمله دلایل خلوت بودن بازار کیف و کولهپشتی میداند: "کولهپشتی جزو مایحتاج ضروری نیست و از طرف دیگر وقتی دخلوخرجها با هم نمیخواند و با وجود چند برابر شدن هزینهها، درآمد مردم ثابت است، دانشآموزارن مجبورند از کیف سال قبلیشان استفاده کنند."
به مغازه آخر سر میزنیم و از فروشنده میپرسیم که آیا فروش امسال مثل سالهای گذشته بود؟ و پاسخ او فقط یک کلمه است: "اصلا!"