کد خبر: ۶۱۱۳۱
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۳:۳۹
دبیر انجمن برنج هشدار داد

فاجعه در انتظار سرنوشت برنج ایرانی؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دبیر انجمن برنج ایران تأکید کرد که به اعتقاد او «میان وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و بازرگانی در مورد واردات برنج هیچ تفاهمی وجود ندارد». 

مهندس جمیل علیزاده شایق در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب افزود: اخیرا معاون برنامه‌ریزی وزارت جهاد کشاورزی در یک مصاحبه اعلام کرده است که حداکثر نیاز داخلی ایران به برنج وارداتی 400 تا 500 هزار تن است در حالی که براساس آمار رسمی گمرک جمهوری اسلامی تا بهمن سال 85 حداقل یک میلیون تن برنج خارجی وارد کشور شده است، این میزان واردات با احتساب واردات برنج تا پایان این سال آماری در حدود یک میلیون و 200 هزار تن شد.

وی گفت: متأسفانه در این ارتباط وزارت جهاد و کشاورزی تذکری درباره علت واردات مازاد بر مصرف داخلی که خود آن را 400 تا 500 هزار تن می‌داند به وزارت بازرگانی نداده و حتی سوالی در مورد آن مطرح نکرده است. 

شایق تأکید کرد: این میزان واردات به منزله تهدیدی جدی برای برنج و برنج‌کار ایرانی محسوب می‌شود و اگر دولت تصمیمی برای حمایت از برنجکاران اتخاذ نکند باید در انتظار از میان رفتن یکی از محصولات بسیار مطرح و با کیفیت کشاورزی کشور یعنی برنج باشیم. 

او همچنین به اظهارات اسکندری، وزیر جهاد و کشاورزی درباره به صفر رسیدن واردات برنج در سال 87 اشاره کرد و گفت: متأسفانه اخیرا وزرای بازرگانی پاکستان و تایلند از فروش یک میلیون و 200 هزار تن دیگر برنج در سال 86 به ایران خبر داده‌اند که البته کسی نیز آن را تکذیب نکرده است. با این وجود چه اتفاقی باید رخ دهد تا ایران (به گفته وزیر کشاورزی) در سال 87 واردات برنج نداشته باشد؟! 

دبیر انجمن برنج با بیان اینکه تغییر نکردن قیمت‌های خرید تضمینی برنج با بحث خودکفایی این محصول که از سوی وزیر مطرح شده است مغایرت دارد افزود: وقتی از مسئولان علت این موضوع را جویا شدیم پاسخ دادند که برای نهاده‌های برنج یارانه می‌دهند! 

وی گفت:‌ باید از مسئولان سؤال شود که مگر برنج چه مقدار نهاده دارد، آیا کمی کود و مکمل شیمیایی که آن هم افتخار ماست که از مواد مکمل‌ها برای کشت برنج استفاده نمی‌کنیم یارانه‌ در این حد می‌خواهد؟ 

شایق گفت: هزینه‌های تولید برنج با کود و مواد شیمیایی بالا نمی‌رود و دولت باید برای کمک به کشاورزان و ارتقای مصرف برنج ایرانی در داخل با برنامه‌ریزی به دنبال مکانیزه کردن کاشت و برداشت برنج باشد. 

وی افزود: اکنون کشاورزان توان خرید ماشین‌آلات مورد نیاز خود را ندارند از سوی دیگر هر چه تلاش می‌کنیم که حتی یک کمباین مناسب زمین‌های برنج ایران وارد و یا تولید شود به نتیجه‌ای نمی‌رسیم و بخش از کیفیت برنج ایران توسط کمباین‌های مخصوص برداشت گندم از بین می‌رود. 

دبیر انجمن برنج ایران گفت: دولت حمایتی از برنج و برنجکاران نمی‌کند و اگر واردات برنج خارجی و هزینه‌های تولید داخلی به همین ترتیب بالا رود بعد از مدتی یک فاجعه بزرگ در انتظار سرنوشت برنج ایرانی خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین