آفتابنیوز : آفتاب: «عزتالله ضرغامی» رئیس سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی تاکید کرد «جنگ روانی در جهت تضعیف دولت» یكی از «برنامههای دشمن» است و رسانه ملی برای خنثی كردن این توطئه خود را در اختیار دولت و دولتمردان میگذارد.
ضرغامی در سخنرانی پیش از خطبههای این هفته نماز جمعه تهران با اشاره به تشدید جنگ روانی دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: یكی از موضوعاتی كه دشمن در جنگ روانی آن را دنبال می كند، این است كه فرصتهای پیش روی یك ملت را كه قاعدتاً بایستی از آن فرصتها برای پیشرفت استفاده كرد به تهدید تبدیل كند. وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری گفت: ایشان امسال را با عنوان اتحاد ملی و انسجام اسلامی نامگذاری کردند. معمولاً علت نامگذاری این سالها تحلیلهای عمیق و کارشناسی است که منجر به نامگذاری ویژه برای سالها میشود تا مردم، مسئولان و همه آحاد کشور بر آن متمرکز شوند. نامگذاری به نام وحدت در چارچوب ملی و تاکید بر انسجام اسلامی میتواند در حوزهای گسترده و در کل جهان قابل تعمیم باشد.
ضرغامی ادامه داد: نامگذاری امسال با این عنوان دلایل زیادی دارد، اما من یکی از این دلایل را که مرتبط با مسئولیتم است، عرض میکنم و آن خنثی کردن جنگ روانی دشمن است. جنگ روانی مسئله جدیدی نیست. از دیرباز در صحنههای هماوردی علیه حریف استفاده میکردند و تلاش داشتند با همه ابزاری که در خدمت دارند روحیه حریف را تضعیف و بر او غلبه کنند. یکی از موضوعاتی که در جنگ روانی مورد توجه قرار میگیرد، تلاش دشمن برای تضعیف فرصتهای پیش روی یک ملت است که از آنها برای پیشرفت و ترقی استفاده میکنند.
رئیس سازمان صدا و سیما در این رابطه به پیشرفت های ایران در فناوری هستهای اشاره كرد و افزود: دشمن با تبلیغات منفی و مطرح كردن موضوعات دروغین تلاش میكند این گونه وانمود كند كه آحاد مردم نظر واحدی در باره فناوری هستهای ندارند حال آن كه در مناسبت های گوناگون شاهد یكپارچگی و یك صدایی ملت و مسئولان در قبال این مسئله بودهایم.
ضرغامی در خصوص آفتهای جنگ روانی گفت: جنگ روانی باعث می شود كه اضطراب، دودلی و فضای بیاعتمادی در مردم نسبت به مسئولان حاكم شود، سرمایههای اجتماعی و مشروعیت نظام زیر سؤال برود. به گفته رئیس سازمان صدا و سیما دشمن در جنگ روانی با استفاده از ترفندهای متنوع گونهای عمل میكند كه جای مجرم و مدعی عوض شود.
ضرغامی افزود: در شرایط كنونی از ابزار رسانهها بیشترین استفاده در ارتباط با جنگ روانی میشود و آن قدر این سوءاستفاده فراوان و گسترده است كه برخی اعتقاد دارند امروز جنگ روانی، مساوی با جنگ رسانهای است.
وی سرمایه گذاری غربیها در حوزه رسانه را بسیار بیشتر از حوزه های دیگر دانست و گفت: در جنگ روانی تلاش بر این است بدون اینكه گلولهای شلیك شود ملتها و جوامع را تسخیر و به استخدام خود در بیاورند.
رئیس سازمان صدا و سیما، مسئولیت سازمان متبوعش برای مقابله با جنگ روانی را بس سنگین دانست و در خصوص برنامه های رسانه ملی برای مقابله با جنگ روانی دشمن خاطرنشان كرد: امروز دشمن، تضعیف دولت خدمتگذار را در صدر برنامههای جنگ روانی خود دارد تا نگذارد دولت سیاستگزاریها و برنامهریزیهای متنوع را برای حل مشكلات مردم در همه حوزه ها به نحو مطلوب به انجام برساند تا جامعه سرو سامان بگیرد.
وی افزود: برای مقابله با توطئه دشمن در جهت تضعیف دولت، رسانه ملی خود را در اختیار دولت و دولتمردان می گذارد؛ البته ممكن است برخی از این مسئله سوءتعبیر كنند حال آن كه رسانه ملی مستقل و در چارچوب وظایف زیرنظر رهنمودهای رهبری و همچنین قوانین متعدد مصوب مجلس و شورای منتخب قوای سه گانه انجام وظیفه می كند و لذا این دلیل نمی شود رسانه ملی همه امكانات خود را برای تبیین سیاست های دولت و مسئولان دولتی قرار ندهد.
ضرغامی متذكر شد: البته این مسئله را نیز نباید از نظر دور داشت كه رسانه ملی پلی بین مردم و مسئولان است و بر اساس تعهدی كه دارد انتقادهای دلسوزانه مردم به مسئولان را انعكاس میدهد و این موضوع اصلا به معنای تضعیف دولت نباید قلمداد شود.
رئیس سازمان صدا وسیما بار دیگر تاكید كرد: نباید با نگاه یكطرفه بگوئیم كه رسانه ملی در اختیار دولت است و یا این كه انتقاداتی كه از رسانه ملی نسبت به دولت پخش می شود آن را در راستای تضعیف دولت بدانیم؛ هر دو این تعبیرها اشتباه است و باید در این مقوله نگاه جامع داشته باشیم.