کاوه درودی درباره نحوه کسب مجوز از سوی هادی چوپان برای حضور در رقابتهای مستر المپیا و عدم حمایت فدراسیون پرورش اندام ایران و مسئولان ورزش از وی که باعث دوری ۴ ساله وی از این رقابتها شده بود، اظهار کرد: برای اینکه یک ورزشکار بتواند جواز حضور در رقابتهای مسترالمپیا به عنوان حرفهایترین رقابت میان برترینهای پرورش اندام جهان را بدست بیاورد باید از فیلترهای مختلف عبور کند تا در نهایت بتواند در این رویداد بزرگ شرکت کند. علاوه بر اینکه قهرمان قهرمانان در رقابتهای جهانی یا فردی که ۳ سال متوالی قهرمان جهان شود با دریافت الیت کارت میتواند در این رودیداد حاضر شود یا با حضور در برخی رویدادها نیز با کسب عنوان قهرمانی جواز حضور در مسابقات را دریافت میکند. هادی چوپان برای اولین بار در مسترالمپیا روسیه ۲۰۱۶ شرکت کرد و اورال شد و ضمن کسب مجوز مسترالمپیا موفق به دریافت کارت حرفهای نیز شد، اما با عدم حمایت مسئولان نتواست ویزای آمریکا را دریافت کند و این موضوع در ۴ سال متوالی برای او تکرار شد.
مربی اسبق تیم ملی پرورش اندام افزود: یکسری از مسابقات نیز در جهان برگزار میشوند که جنبه تشویقی دارند و به نفرات قهرمان جواز حضور در مسترالمپیا داده میشود، مثل جام الماس در ایران که فدراسیون ایران با مجوز فدراسیون جهانی و برای اینکه زمینه حضور چهرههای مطرح بیشتری در مسابقات فراهم شود و اهمیت این رویداد بالاتر برود، به نفرات قهرمان برای حضور در مسترالمپیا الیت کارت اختصاص داده میشود.
وی با اشاره به کم لطفیهایی که در حق هادی چوپان نفر سوم مستر المپیا ۲۰۱۹ شد، تصریح کرد: او ۲ مرتبه مورد کم لطفی قرار گرفت. چوپان ۳ سال متوالی موفق به کسب عنوان قهرمانی در رقابتهای جهانی شد، اما فدراسیون پرورش اندام هیچ اقدامی برای صدور الیت کارت او برای حضور در مستر المپیا نکرد، همین موضوع باعث شد وی در رقابتهای مسترالمپیا روسیه شرکت کند تا بصورت شخصی جواز حضور در مسترالمپیا آمریکا را دریافت کند. چوپان در این مسابقات عنوان قهرمان قهرمانان را بدست آورد و توانست جواز حضور مستقیم در مسترالمپیا را کسب کند.
درودی با اشاره به اهمیت کار بزرگ هادی چوپان در راه حضور در مستر المپیا گفت: مثلا ورزشکاران رشتههای کاراته و تکواندو در چندین رویداد شرکت میکنند تا با جمع کردن امتیازات لازم بتوانند در المپیک شرکت کنند، اما چوپان در طول ۴ سالی که جواز حضور در مسترالمپیا را کسب کرد بدون بحث جمع آوری امتیازات لازم و بصورت مستقیم موفق به کسب سهمیه حضور در مسترالمپیا شد. این در حالیست که مثلا مرحوم بیتالله عباسپور در چند رویداد شرکت کرد تا با جمع آوری امتیازات لازم توانست مجوز حضور در مسترالمپیا را کسب کند و در ۳ دوره حضور در این رویداد یک دوره در دسته ۲۱۲ پوندی پنجم شد و ۲ دوره نیز به عنوان هفدهمی رسید.
دبیر سابق فدراسیون پرورش اندام با تاکید بر اینکه هادی چوپان یک استثنا در ورزش پرورش اندام جهان است، درباره علت عدم موفقیت ۴ ساله هادی چوپان برای گرفتن ویزا و حضور در مسترالمپیا علیرغم داشتن مجوز حضور در این رویداد، گفت: بدلیل مباحث مربوط به تحریم از سوی آمریکا، ایرانیها از ۳ طریق دیپلماتیک، دانشجویی و یا ورزشکارانی که حمایت کمیته ملی المپیک ایران را دارند میتوانند ویزای آمریکا را دریافت کنند. هادی چوپان طی ۴ سال گذشته در هر دوره دعوتنامه حضور در مسترالمپیا را دریافت کرد، اما بدلیل عدم حمایت در داخل کشور نتوانست در این رویداد حاضر شود تا اینکه امسال با سختی فراوان و تلاشی که خود او داشت توانست عازم مسترالمپیا شود و به یک افتخار بزرگ برای ورزش ایران برسد. چوپان علیرغم تمام بیتوجهیها امسال کار بسیار بزرگ و بینظیری در پرورش اندام دنیا انجام داد چرا که توانست مجوز حضور در ۲ دسته مسترالمپیا را دریافت کند. او ابتدا با حضور در مسابقات کرهجنوبی مجوز حضور در دسته ۲۱۲ پوندی مسترالمپیا را گرفت و سپس با حضور در مسابقات حرفهایهای کانادا مجوز حضور در دسته سنگین وزن مسترالمپیا را کسب کرد که این موضوع در تاریخ مسترالمپیا بیسابقه بود.
وی در ادامه گفتگو با ایسنا، با اشاره به عدم حمایت فدراسیون پرورش اندام، خاطرنشان کرد: در مسابقاتی که در شیراز برگزار شد، پورعلی فرد رییس فدراسیون بدنسازی در حضور ۵ هزار تماشاگر دست هادی چوپان را بالا برد و اعلام کرد هر کاری که بتواند برای حضور او در مسترالمپیا انجام میدهد که با تشویق شدید مردم همراه بود، اما متاسفانه در عمل هیچ کاری برای اعزام هادی چوپان و همکاری در جهت گرفتن ویزا از سوی فدراسیون انجام نشد.
عضو سابق هیات رییسه فدراسیون بدنسازی افزود: در تمام این سالها چوپان از فدراسیون درخواست داشت فقط با کمیته ملی المپیک و سایر دستگاههای زیربط مکاتبه کند تا بتواند شرایط را برای حضور در مسترالمپیا مهیا کند، اما فدراسیون بدنسازی با ادعای اینکه یک فدراسیون آماتور است حاضر نشد مسئولیتی در اینباره بر عهده بگیرد. این در حالیست که تمامی فدراسیونها موظف به حمایت از ورزشکارانشان هستند. مثلا وقتی سعید معروف در والیبال با یک تیم چینی ۶ میلیارد تومان قرارداد میبندد آیا مورد حمایت فدراسیون والیبال نیست؟ مگر ما بهتر و حرفهایتر از هادی چوپان در پرورش اندام ایران داریم؛ ورزشکاری که همه دنیا آرزوی داشتنش را دارند و حاضرند همه گونه از او حمایت کنند، اما فدراسیون بدنسازی ایران هیچ حمایتی از او انجام نداد. متاسفانه در پرورش اندام ایران چیزی به اسم حمایت از ورزشکاران نداریم.
وی با بیان اینکه چوپان هزینه زیادی متحمل شد تا به این افتخار بزرگ برسد، گفت: این رشته در ایران علی رغم پتانسیل بالا و طرفداران زیادی که دارد پخش تلویزیونی نمیشود، به همین خاطر حامیان مالی علاقهای برای حمایت مالی از ورزشکاران پرورش اندام ندارند، شاید برخی چهرههای مطرح فقط در حد تبلیغ مکملها بتوانند درآمدزایی داشته باشند که آنهم نهایتا برای ورزشکار بزرگی مثل چوپان ماهی ۵ یا ۶ میلیون تومان میشود، این درحالیست که چوپان فقط روزی بیش از ۲ میلیون تومان هزینهاش میشود. با وجود این شرایط فدراسیون هیچ حمایتی از هادی در ۴ سال گذشته نکرد و او در بدترین شرایط ممکن به لحاظ مالی و روانی توانست در مسترالمپیا به عنوان ارزشمند سومی برسد.
درودی در ادامه با اشاره به مذاکرات انجام شده چوپان با کمیته ملی المپیک برای مساعدت در دریافت ویزا، خاطرنشان کرد: ابتدا نزد آقای قاسمی مشاور رییس کمیته ملی المپیک و پارالمپیک رفتیم و عنوان کردیم چوپان ۶ سال متوالی در رویدادهای بینالمللی با پرچم ایران به ۳ قهرمانی جهان و همچنین اورال آسیا و قهرمانی آسیاو ... رسیده، اما در مقابل فدراسیون هیچگونه حمایتی از این چهره ندارد. او هم در واکنش به این موضوع زحمت کشید و ۲ نامه خطاب به صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک و خسروی وفا رییس کمیته پارالمپیک نوشت چرا که چوپان ۳۰ درصد مشکل شنوایی دارد و جزو ورزشکاران پارالمپیک نیز محسوب میشود. در نهایت خسروی وفا نامهای به فدراسیون ورزش معلولان زد که فایدهای نداشت، اما صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک در واکنش به این موضوع نامهای به پیمان فخری مسئول ارزیابی عملکرد فدراسیونهای ورزشی نوشت تا این موضوع را پیگیری کند. فخری بعد از بررسی سوابق چوپان یک جوابیه عالی به صالحی امیری نوشت و در آن به سوابق درخشان چوپان در رویدادهای بینالمللی که با کسب افتخارات فراوان همراه بوده اشاره کرد و تاکید کرد این ورزشکار شرایط دریافت مساعدت را دارد و جزو ورزشکاران نخبه ایران محسوب میشود.
مربی اسبق تیم ملی پرورش اندام ایران افزود: در ادامه، صالحی امیری به خانم طاهریان نایب رییس کمیته ملی المپیک گفتند که در راستای تعامل و عدم موازی کاری با وزارت ورزش پس از هماهنگی و اخذ نامه از سوی ریاست فدراسیون بدنسازی، برای اخذ ویزای هادی چوپان اقدام شود. جا دارد از همکاری بسیار خوب مسئولان کمیته ملی المپیک در این موضوع تشکر کنم.
وی ادامه داد:، اما رییس فدراسیون بدنسازی در واکنش به درخواست خانم طاهریان عنوان کرد از آنجا که این فدراسیون آماتور است درخصوص صدور نامه هادی چوپان به کمیته ملی المپیک نمیتواند اقدامی انجام دهد چرا که او یک ورزشکار حرفهای است! در نهایت به جایی نرسیدیم و پیگیریها باز هم با عدم مساعدت فدراسیون به بن بست خورد. از اینجا به بعد ۳ نفر برای هادی سنگ تمام گذاشتند و باعث شدند هادی به مسترالمپیا برود. آقایان مهدی و هادی پارسافر و هانی رامبد مربی ایرانی الاصل مقیم آمریکا که با پیگیریهای شبانهروزی در کمتر از یک هفته بافشار بر مجامع ورزش آمریکا امکان صدور ویزا و حضور چوپان در مسترالمپیا را فراهم کردند.
درودی با اشاره به اهمیت حضور چوپان در مسترالمپیا و کسب عنوان سومی او گفت: امسال فقط ۱۶ نفر برترینهای پرورش اندام در جهان مجوز حضور در مسترالمپیا را کسب کردند که از این ۱۶ نفر ۱۰ نفرشان آمریکایی بودند چرا که آمریکا مهد پرورش اندام جهان است، با این وجود چوپان ۹ نفر از ۱۰ آمریکایی را در خاک خودشان شکست داد که این افتخار بسیار بزرگی در این رویداد بزرگ بود.
وی با اشاره به دریافت عنوان "قهرمان مردمی" این رویداد گفت: مسابقات در سالن ۱۵ هزار نفری برگزار شد که مملو از جمعیت بود. چوپان با رای تماشاگران آمریکایی به عنوان قهرمان مردمی انتخاب شد که موضوع بسیار مهمی بود. هادی زحمت و زجر زیادی برای کسب این موفقیت و افتخارآفرینی برای ایران کشید تا جایی که بعضا بدلیل بالا بودن فشار تمرینات امکان ادامه تمرین بدون استفاده از کپسول اکسیژن را نداشت.
درودی با اشاره به هزینههای بالای حضور در مسترالمپیا گفت: او برای کسب این موفقیت حتی ماشین زیر پایش را هم فروخت و به افراد زیادی بدهکار شده است. طی این ۴ سال فدراسیون یک ریال هم از او حمایت مالی نداشت. متاسفانه برنامهای برای حمایت از این قهرمانان و بسیاری از استعدادهای این رشته وجود ندارد. با توجه به پتانسیل بالا و تعداد زیاد طرفداران این رشته، فدراسیون پرورش اندام یکی از قویترین فدراسیونها به لحاظ جذب منابع مالی میتواند باشد، اما شاهد بیبرنامگی در این زمینه هستیم. فدراسیون بدنسازی میتواند منابع مالی زیادی را جذب کند و لنگ حمایت و بودجه وزارت ورزش نباشد.