شریک ناکامی آمریکا نشویم...
آفتابنیوز : آفتاب: مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با ابراز تأسف از شیفتگی برخی گروهها در بحث مذاکره با آمریکا هشدار داد که جمهوری اسلامی باید کیفیت مذاکرات را به گونهای هدایت کند که ایالات متحده نتواند ایران را شریک ناکامی خود در عراق کند.
کاظم جلالی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب درباره موضع جمهوری اسلامی در خصوص مذاکره مستقیم با آمریکا به تاریخچهای از درخواست ایالات متحده برای گفتوگو با جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: «در سال 84 و در زمانی که زلمای خلیلزاد سفیر آمریکا در عراق بود بحث گفتوگوی مستقیم درباره این کشور را مطرح کرد. پس از بررسیها، جمهوری اسلامی موضع اعلام موافقت را اتخاذ کرد اما متأسفانه ایالات متحده با وارد کردن شرط و شروطی موجب شد این بحث منتفی شود».
وی افزود: «در مرحله جدید با توجه به تحولات حوزه بینالملل درخواست مجدد آمریکا مورد بررسی قرار گرفته است. آمریکا در ابتدای حمله به عراق اعلام کرد که کشورهای اروپایی مخالف حمله را در بازسازی عراق مشارکت نخواهد داد. اما به موازات ناکامی در ایجاد نوعی دموکراسی هدایت شده در عراق سرانجام به اروپا روی خوش نشان داد و از آنان خواست در حل مشکل بیثباتی در عراق با این کشور همکاری کنند».
این نماینده مجلس با اشاره به توصیه خروج آبرومندانه از عراق در گزارش بیکر – همیلتون گفت: «فضایی که آمریکا اکنون در آن به سر میبرد فضای گزارش بیکر همیلتون است. متأسفانه در داخل کشور برخی شیفتگی بسیاری را برای مذاکره نشان دادند که در راستای مصالح و منافع ملی نبود».
جلالی ادامه داد: «ما کشوری با مواضع اصولی و اختلافات جدی با آمریکا هستیم و اتخاذ موضع شیفتگی به هیچ وجه به نفع ما نیست از طرفی برخی نیز رفتارهای جناحی از خود بروز دادند. حال آنکه حوزه تعاملات ایران و آمریکا مربوط به عرصه منافع ملی است و نباید در آن موضع جناحی را دخالت داد. بلکه باید بر محور عقلانیت و تدبیر موضعی واحد و متحدانه و در راستای مصالح و منافع ملی اتخاذ نمود».
مخبر کمیسیون امنیت ملی کیفیت گفتوگوها را بسیار مهم خواند و افزود: «نتیجه این مذاکرات به چگونگی گفتوگوها باز میگردد. گفتوگو نه لزوما پدیدهای مثبت و نه لزوما پدیدهای منفی است. اگر این گفتوگوها به ثبات و امنیت عراق و خروج اشغالگران منجر شود بیتردید مثبت خواهد بود».
جلالی در پایان گفت: «باید هوشیار باشیم که نتیجه مذاکرات به سمتی هدایت نشود که آمریکا برای ناکامی خود در عراق جمهوری اسلامی را شریک کند و ایران را عامل بیثباتی این کشور معرفی نماید. این منفیترین اثر این گفتوگوهاست.»