آفتابنیوز : آفتاب: «معصومه ابتکار» عضو اصلاحطلب شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود در جلسه روز سهشنبه شورای شهر تهران با انتقاد از طرح برخورد با بدحجابی بویژه از برخوردهای خشونتبار پلیس در این زمینه انتقاد کرد. نطق ابتکار به فاصله دو روز از ماجرای میدان هفتتیر ایراد میشود که طی آن دختری به علت بدحجابی با برخورد خشن پلیس مواجه شد و از ناحیه صورت جراحات زیادی دید.
ابتكار در نطق پیش از دستور خود، با اشاره به اینكه «شورای شهر در جریان طرح برخورد با بدحجابی نیروی انتظامی قرار ندارد»، تصریح كرد: البته میتوان گفت كه شورای شهر را به این كار، چهكار؟ و استدلال كرد كه اقدامات در موضوع حجاب صرفاً از دیدگاه انتظامی مدنظر قرار گرفته است؛ اما نباید ناگفته گذاشت كه چرا مرحله اول طرح امنیت اجتماعی برخورد با بدحجابی است و مرحله بعد آن برخورد با اراذل و اوباش؟
وی افزود: آیا رفتار یك عده جوان را كه میتواند عوامل مختلف اجتماعی و فرهنگی داشته باشد، باید از طبقهبندی مسائل اجتماعی خارج و آن را به بزه تبدیل كرد؟
عضو شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به اتفاقاتی كه طی هفته گذشته در تهران رخ داده، افزود: این اتفاقات از نظر اثرگذاری در فضای اجتماعی این كلانشهر پرسشهای زیادی را ایجاد كرده، از جمله اینكه آیا برخی اقدامات صورت گرفته در اصل، به نفع امر به معروف و نهی از منكر و وحدت ملی به شمار میآید یا خیر؟
به اعتقاد ابتكار، آنچه رخ داده دارای سه مولفه اصلی تلاش برای امر به معروف و نهی از منكر، سیاست و خواست حكومت در اینزمینه و ارتباط با صنف زنان در بخش مبارزه با بدحجابی است.
وی یادآور شد: بدترین نوع سیاست و برنامههای اجتماعی آنهایی هستند كه به دنبال تغییرات آنی و ظاهری باشند و به دور از محاسبات مربوط به لایههای درونی جامعه و آثار بلندمدت خود یا به عبارت دیگر غافل از نگاهی محاسبهای و مهندسی در مورد آنها اقدام شود.
عضو شورای شهر تهران تاکید کرد که این قبیل اقدامات ممكن است، عمل به فروع دین از سوی مردم را آسیبپذیر كند یا اتهاماتی را به حكومت وارد سازد. وی تصریح كرد: این روزها در گوشه و كنار شهر میبینیم كه با پرچمهایی از اقدامات نیروی انتظامی قدردانی شده است، بدون تردید همه ما امنیت خود را مدیون تلاشهای پلیس هستیم، اما همانطور كه برخی از مراجع تاكید كردهاند، ریسك خطا در این نوع از اقدامات بالا است و باید به عواقب آن نیز اندیشید.
عضو كمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر تهران تصریح كرد: حتم دارم كه همه ما با دلسوزی و نگرانی خواهان حركت جامعه اسلامی به سوی جامعه نمونه هستیم، ولی در نهایت واقعاً كدام یك برای ما ارزش دارد؛ اعتقادات و روح و روان جوانان یا قیافه ظاهری او؟
وی در پایان خاطرنشان كرد: در آخر این سوال هم قابل تامل است كه چرا نتوانستهایم پس از این همه سال كه كلیه امكانات را در اختیار داشتیم، به راهكارهای منسجم و متعادلی در این زمینه برسیم؟