به نقل از دیلیمیل، محققان دریافتهاند که اگر دانشجویی هر شب شش ساعت و نیم بخوابد، در مقایسه با دانشجویی که یک ساعت بیشتر میخوابد، در امتحانات خود ۵۰ درصد نمرات پایینتری کسب میکند.
علاوه بر آن، دانشجویانی که بعد از ساعت دو بامداد میخوابند، حتی اگر هفت ساعت خواب شبانه داشته باشند در امتحانات عملکرد بدی خواهند داشت.
محققان "موسسه فناوری ماساچوست"(MIT) که این پروژه تحقیقاتی را انجام دادهاند، اظهار کردند که یافتههای آنها شواهد بیشتری برای این موضوع پیدا کرده که خواب کم روی عملکرد تحصیلی دانشجویان تاثیر منفی میگذارد.
این مطالعه که در مجله "Science of Learning" منتشر شد، در ابتدا به عنوان یک تحقیق آغاز شد که رابطه میان ورزش کردن و عملکرد تحصیلی را بررسی کند.
به این ترتیب دانشجویان یک کلاس شیمی دانشگاه امآیتی در پژوهش شرکت کردند و فعالیتهای ورزشی انجام دادند.
نتیجه آن شد که محققان هیچ ارتباطی میان ورزش کردن و عملکرد تحصیلی پیدا نکردند.
"جفری گروسمن"(Jeffrey Grossman) استاد مهندسی دانشگاه امآیتی اظهار کرد: با اینکه ورزش کردن رابطهای با عملکرد تحصیلی نداشت، ولی من به شخصه معتقدم ورزش تاثیر فوقالعادهای بر عملکرد شناختی میگذارد.
این در حالی است که به این دانشجویان دستبند ردیاب داده شد تا میزان خواب آنها بررسی شود.
در نتیجه مشخص شد که دانشجویانی که حداقل هفت ساعت در شب خوابیده بودند، در ۱۱ آزمون، سه آزمون میان ترم و امتحان نهایی خود نمرات بهتری کسب کردند.
دکتر گروسمن ادامه داد، ارتباط میان خواب و نتیجه امتحانات تعجبآور نیست ولی تاثیر آن بیش از حد انتظار است. بنابراین میزان خواب از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر فردی بین ساعت ۱۰ تا ۱۲ شب یا نهایتا یک بامداد به رختخواب برود، عملکرد خوبی خواهد داشت. ولی اگر فرد بعد از ساعت دو بامداد بخوابد، عملکرد تحصیلی خیلی پایینی خواهد داشت.
مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا به اهمیت این موضوع تاکید کردهاند. به نحوی که فرماندار کالیفرنیا لایحهای را به تصویب رسانده که ساعت کار مدارس دولتی نباید قبل از ساعت ۸:۳۰ صبح باشد.