آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه واشنگتن پست در گزارشی اعلام کرد در حالی که ایران همچنان از پذیرش خواسته جامعه جهانی مبنی بر تعلیق غنیسازی امتناع میکند، دولتهای غربی و به ویژه کاخ سفید در مورد چگونگی مقابله با تهران دچار دو دستگی شدهاند.
واشنگتن پست مینویسد: با به پایان رسیدن مهلت شورای امنیت سازمان ملل برای تعلیق غنیسازی درایران، بازرسان سازمان ملل هفته گذشته گزارش دادند که 2100 سانتریفیوژ در تاسیسات هستهای نطنز به کار افتاده یا در حال نصب است. بنا به این گزارش ایران با این سرعت میتواند در تابستان به هدف نصب سه هزار سانتریفیوژ دست پیدا کند و اگر از این میزان دستگاه برای تولید اورانیوم غنی شده با درصد بالا استفاده شود تهران در طول یک سال قادر به ساخت بمب اتم خواهد بود. واشنگتن پست میافزاید همزمان با این اقدامات ایران پنج ایرانی با تابعیت آمریکا را نیز دستگیر کرده است.
این گزارش در ادامه مدعی شده است: در حالی که ایران به شکل کینهجویانهای متخاصم باقی مانده است، دولتهای غربی و حتی دولت جورج بوش در مورد چگونگی مقابله با ایران دچار دو دستگی شدهاند. برخی مقامات آمریکایی همچون دیک چنی معاون رئیس جمهوری معتقدند نمیتوان گزینه نظامی را در مقابل ایران کنار گذاشت. گروهی دیگر نیز بر گسترش تعاملات با تهران که نقطه شروع آن مذاکره در مورد عراق است، تاکید دارند. محمد البرادعی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز به سهم خود به طرح این مساله پرداخته است که شورای امنیت باید به سادگی قطعنامههای قبلی خود در مورد ایران را که به اتفاق آراء به تصویب رسیده نادیده بگیرد چون مساله تعلیق غنیسازی در طول زمان اهمیت خود را از دست داده و اکنون باید به مهار فعالیتهای هستهای ایران فکر کرد.
نویسنده واشنگتن پست معتقد است هیچ یک از گزینههای مطرح شده عملی نخواهد بود. وی اقدام نظامی علیه ایران را اقدامی کاملا بیاثر میداند که دولت جورج بوش نباید به آن متوسل شود. در ادامه نیز میافزاید: «اگر چه مذاکره با ایران در مورد عراق حائز اهمیت است اما هیچ دلیلی وجود ندارد که دولت آمریکا گسترش مذاکرات استراتژیک با تهران را به مساله تعلیق غنیسازی محدود کند. در نهایت پیشنهاد البرادعی مدیرکل آژانسی که وظیفهاش اجرای تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل است قابل اجرا نیست. چرا که پیشنهاد وی عملا به نابودی اقتدار شورای امنیت منجر میشود و با اجرای آن تمام فرصتها برای متوقف کردن ساخت سلاح اتمی در ایران از طریق دیپلماسی از دست خواهد رفت».
واشنگتن پست در پایان بازگشت به شورای امنیت و تصویب قطعنامهای دیگر با تحریمهای شدیدتر علیه ایران را بهترین جایگزین برای گزینههای بالا میداند. در توضیح این مساله نیز مینویسد: صنعت نفت ایران به سرمایههای خارجی وابسته است و اتومبیلهایی که شهروندانش را جابجا میکنند از بنزین وارداتی استفاده میکنند. از این رو تحریمهایی که فشار واقعی بر اقتصاد ایران وارد کند به همراه پیشنهاداتی برای گسترش تجارت و تضمینهای امنیتی ممکن است موضع تندروها در ایران را تغییر دهد، در فقدان چنین عملکردی، گزینههای تسلیم یا جنگ تنها راهکارهای پیشرو خواهند بود.