آفتابنیوز : آفتاب: برای اشخاصی که اکنون قدرت را در آمریکا در دست دارند و آنهایی که به دنبال کسب قدرت در آینده هستند، ایران تعادل در رقابت میان آنها را برهم زده است. محکومیت برنامه هستهای ایران از جانب بوش، اکنون با دیپلماسی گفتوگوی سفرای ایران و آمریکا که قرار است فردا در عراق صورت گیرد، مخلوط شده است.
به گزارش «سیبیاس نیوز»، تقریبا همه نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری 2008 آمریکا مایلند تا مخالفت خود در برابر هستهای شدن تهران، حمایت تهران از شبهنظامیان و انجام عملیات ضداسرائیلی را با صدای رسا اعلام کنند. اما بدون آن که زنگ خطر جنگ جدیدی را برای مردم آمریکا به صدا درآورند.
درگیر ساختن نظامیان آمریکا در منطقه ای دیگر در خاورمیانه، در فهرست وعدههای انتخاباتی هیچ کدام از آنها نیست. اتهامات پیدرپی آمریکا به ایران، تقاضا برای اعمال تحریمهای بیشتر علیه تهران، تحرکات اخیر نیروهای نظامی آمریکا در خلیجفارس، از یک سو و ماجرای دستگیریهای اخیر تعدادی از ایرانی – آمریکاییهایی که به ایران سفر کرده بودند و سخنان محمود احمدینژاد در عقبنشینی آمریکا از مواضع تهدیدآمیز گذشته خود، از سوی دیگر، فضای مذاکرات روز دوشنبه ایران و آمریکا در بغداد را تحتالشعاع قرار داده است.
پرداختن به موضوع ایران در رقابتهای انتخاباتی 2008 برای دموکراتها که بوش را به دلیل حمله به عراق مورد سرزنش قرار میدهند، مشکل بزرگی به حساب میآید. به گفته یکی از مشاوران حزب دموکرات که در رقابتهای کلینتون نیز شرکت داشت، اظهارنظر در مورد ایران در شرایطی که همزمان درگیر جنگ عراق هستیم، بسیار مشکل و ذهن قوی میطلبد. معمای بغرنج و غیرقابل حل ایران موجب شده است تا نظرات متفاوتی هم در کاخ سفید و هم در رقابتهای انتخاباتی در مورد نحوه برخورد و تعامل با ایران اعلام شود.