آفتابنیوز : آفتاب: محمد هاشمی مدیرعامل اسبق صدا و سیمای جمهوری اسلامی خاطرات خود را از تأکیدات و دقت نظر حضرت امام (ره) نسبت به مشی و برنامههای رسانه ملی بیان کرد.
هاشمی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در آستانه سالروز ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی گفت: «حضرت امام(ره) نسبت به صدا و سیما عنایت ویژهای داشتند. من سیزده سال مدیرعامل سازمان بودم که هشت سال از این مدت در زمان حیات امام بود. حضرت امام نظرشان درباره این رسانه این بود که صدا و سیما یک دانشگاه عمومی سراسری است. یعنی هم باید جنبه آموزندگی داشته باشد و هم به لحاظ وصف عمومی متعلق به همه مردم بوده و در خدمت هیچ قشر و گروه و حزب و جناح خاصی نباشد و نسبت به مسایل سیاسی کشور بیطرف بماند».
وی افزود: «حضرت امام بر اطلاعرسانی صحیح در راستای جلوگیری از انحرافات احتمالی در کشور تأکید داشتند و مکررا ویژگی ترویج آموزههای اسلامی در رسانه ملی را یادآوری میفرمودند. در موارد خاص نظیر انتخابات، امام(ره) توصیه داشتند که صدا و سیما بیطرف بماند و در دامن هیچ جناحی نیفتد. ایشان تأکید داشتند که نباید در صدا و سیما شرایطی به وجود بیاید که یک قوه علیه قوه دیگر تبلیغ کند و قوهای به ناحق از این رسانه عمومی استفاده کند».
محمد هاشمی افزود: «من در تیرماه 1360 مدیرعامل صدا و سیما شدم و پیش از من 9 ماه، آقای قطبزاده مدیر بودند و در 21 ماه پس از آن 7 مدیرعامل تعویض شده بود. در آن مدت صدا و سیما ثبات مدیریتی نداشت. در این دوران گروهی که از عملکرد ما ناراضی بودند مرا از مدیریت عزل کردند. روز پنجشنبه ساعت 6 بعدازظهر این اتفاق افتاد و در اخبار 30/20 تلویزیون اعلام شد. حضرت امام بلافاصله از طریق حاج احمدآقا تماس گرفتند و چند و چون ماجرا را جویا شدند. من روز شنبه خدمت امام رسیدم و ایشان در همان روز، نامهای نوشتند و با اظهار تأسف از اختلافات در مدیریت صدا و سیما تأکید فرمودند که فلانی از جانب من منصوب است و به سران سه قوه تکلیف کردند که سخنان طرفین را بشنوند و تصمیم بگیرند».
مدیرعامل اسبق صدا و سیما تأکید کرد: «در آن زمان تعبیر حضرت امام این بود که اتفاقاتی که در صدا و سیما افتاد «مقدمه یک کودتا در کشور» بود. یعنی امام(ره) از اینکه یک جناح و گروه اقلیت از امکانات نظام مثل رسانه ملی استفاده کنند را تعبیر به مقدمه چینی برای کودتا کردند که جلوی آن گرفته شد. حالا من نمیخواهم نام اشخاص ذینفع و ذیمدخل را که شناخته شده هم هستند ذکر کنم. اما موضوع مهم این است که امام تا این حد نسبت به تسلط گروهها بر رسانه ملی حساسیت داشتند و بر اداره مستقل سازمان تأکید میورزیدند».
وی با نقل خاطرهای درباره پرهیز امام از تملق گفت: «خدا رحمت کند آقای حجازی را. در مجلس اول وقتی نمایندگان خدمت امام رفتند، آقای فخرالدین حجازی تجلیل عجیب و غریبی از امام داشتند که ایشان در همان مجلس برخورد کردند و اجازه ندادند صحبتهای آقای حجازی از صدا و سیما پخش شود. امام همچنین برنامه ها را با دقت تماشا میکردند و نظر میدادند».
وی ادامه داد: «در سال 66 بعضی گروهها حساسیتهایی نشان دادند و نارضایتی خود را از صدا و سیما حتی تا تریبون نماز جمعه کشاندند. من به عنوان مدیرعامل صدا و سیما خدمت حضرت امام نامهای نوشتم و نظر ایشان را درباره برنامههای صدا و سیما جویا شدم. ایشان پاسخ بسیار صریح و روشنی دادند و از سریالها و موسیقیها و برنامههای ورزشی دفاع کردند و فرمودند «در پایان باید دو نکته را تذکر دهم. نخست اینکه بیننده از روی شهوت به برنامهها نظر نکند. یعنی ایراد را متوجه بینندگان کردند و پخش برنامهها را تأیید فرمودند. و دوم تأکید کردند که اجنبی و نامحرم گریم نکند».
محمدهاشمی افزود: «من برای پیگیری همین قضیه خدمت امام رسیدم و در این باره نظرشان را جویا شدم. ایشان فرمودند در نوشتههایی که قبل از برنامه من میبینم گاهی شما بازیگر زن دارید اما گریمور زن ندارید یا بازیگر مرد دارید و گریمور مرد ندارید. من تذکر دادم که مواظب باشید که زن، مرد را گریم نکند».
مدیرعامل اسبق صدا و سیما در پایان گفت: «این مطلبی بود که من تا به حال به آن دقت نکرده بودم و این نشانه دقت نظر حضرت امام بود که همواره برای ما تذکرات دقیق، به جا و راهگشا داشتند».