آفتابنیوز : آفتاب: وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش به اظهارات اخیر محمد البرادعی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، این اظهارات را «پیام مخدوش به ایران» توصیف کرد و از البرادعی خواست پیامی منطبق با خواستههای جامعه جهانی و شورای امنیت را به تهران ارسال کند.
واکنش رایس پس از آن ابراز میشود که محمد البرادعی مدیركل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با تاكید بر حل مسالمتآمیز بحران اتمی ایران، طرفداران اقدام نظامی علیه ایران را
«دیوانگان جدید» نامید و تاکید کرد نباید به دیوانگان جدید كه میگویند ایران را بمباران كنید اهمیت بیشتر از اندازه آنها داد. البرادعی در عین حال از تهران به دلیل برخی پنهانکاریها انتقاد کرد و ابراز داشت که «سلاح هستهای در دست هر كشوری از جمله ایران عامل خطرناكی خواهد بود».
به گزارش روزنامه واشنگتنپست، کاندولیزا رایس در مادرید این اظهارات مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی را «غیر قابل قبول» دانست اما گفت هیچ نظری درباره اینکه البرادعی درباره چه کسی صحبت میکرده، ندارد.
وی در عین حال تاکید کرد: «ایران باید بداند که با یک انتخاب روشن بین تعلیق فعالیتهای غنی سازی و همکاری با جامعه بین الملل ازیک سو و روبرو شدن با فشارهای بیشتر بین المللی و انزوا از سوی دیگر مواجه است. ما با یک انتخاب دیپلماتیک روبرو هستیم، اما این انتخاب دیپلماتیک تنها در صورتی موفق میشود که ما با ایرانیها کاملا صریح باشیم و پیام روشنی را به ایرانیها بفرستیم نه اینکه به نوعی در این پیام ابهام ایجاد کنیم».
وزیر خارجه آمریکا با اشاره به این که «زیر سوال بردن قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد، غیر قابل قبول است» افزود: ایرانی ها پیام جامعه جهانی را رسا و روشن میشنوند و انتظار دارم همین پیام را از آژانس بین المللی انرژی اتمی و مدیر کل آن نیز بشنوند. رایس در بخش دیگری از اظهارات خود در پاسخ به این پرسش که آیا دیک چنی معاون ریاست جمهوری آمریکا خواستار حمله به ایران است گفت: جورج بوش رییس جمهوری آمریکا مشخص کرده که خواستار ادامه دیپلماسی در برخورد با ایران است.
کاندولیزا رایس هر گونه اختلاف بین مشاوران سیاست خارجی جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا را رد کرد و یادآور شد: رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا کاملا این مسئله را مشخص کرده که سیاست ما چیست. این سیاست از سوی همه اعضای کابینه وی و معاون رئیس جمهوری ایالات متحده حمایت میشود.
رایس افزود: رئیس جمهور این مسئله را مشخص کرده که مسیر ما یک مسیر دیپلماتیک است، اما مسیر دیپلماتیکی است که از سوی کسانی که مانع ادامه فعالیتهای ایران میشوند، حمایت میشود.