«میگویند ۵۷ نماینده مجلس در طرحی خواهان رفع انحصار زبان انگلیسی در نظام آموزش همگانی کشور شدند. در صورت تصویب، زبان انگلیسی از کتاب مدارس حذف و کسانی که به این زبان علاقه دارند باید به آموزشگاههای خصوصی بروند. مردم ایران در یادگیری و استفاده از این زبان بسیار مشکل دارند و وقتی بحث از زبان و گفتگو میشود «Hello» و «How are you» تنها جملاتی هست که به زبان میآورند و برخیها هم حتی نمیتوانند این دو جمله را بر روی کاغذ بنویسند!
بر اساس مطالعات سازمان بینالمللی تحصیلیEF – که به مدت شش سال از ۲۰۰۷ میلادی الی ۲۰۱۲ میلادی در ۶۰ کشور غیر انگلیسی زبان و بر روی ۵ میلیون نفر آزمون انجام گرفته شد، کشورهای سوئد، نروژ، هلند، استونی، دانمارک، اتریش و فنلاند حائز بالاترین رتبهها در آموزش این زبان شدند. کشور ما در رتبه ۴۱ ام جدول و پائینتر از ترکیه و امارات متحده عربی در منطقه، در رده ضعیف قرار گرفت.
در ابتدا فکر میکردم چرا عزم جدی برای یادگیری این زبان ایجاد نمیشود و مدارس این زبان را به عنوان یک زبان کاربردی دوم نگاه نمیکنند و هرگز فکر نمیکردم برای حل این مسئله پیشنهاد حذف آن از تابلوی مدارس مطرح شود! این که چرا نمایندگان دست به این کار زدهاند هنوز روشن نیست و باید بررسیهای بیشتری انجام شود اما اگر این تصور باشد که اگر قرار است کسی به یک کشور دیگر برود خودش هزینه کند و زبان یاد بگیرد تصوری غلط و نابجا است.
زبان انگلیسی نه تنها در ایران بلکه در تمامی کشورهای دنیا رخنه کرده است و کمتر وسیلهی کاربردی اطراف خود میبینیم که نیاز به آموزشهای مقدماتی زبان نداشته باشد از گوشیهای همراه گرفته تا همین کامپیوتری که اگر قرار باشد سیستم عاملش را عوض کنیم بدون درک زبان انگلیسی میسر نخواهد بود که اگر این گونه باشد باید مراحل نصب را یک به یک حفظ کنیم. خوب به یاد دارم دوستی یک روز به من گفت کامپیوتر خانهاش با مشکل روبرو شده و کیفیت تصویرش درست نمیشود هر کاری هم کرده بهتر نشده است. با بالا آمدن کامپیوترش اولین پیامی که روی صفحه ویندوز ظاهر شد این بود که کارت گرافیک نصب نیست اما عدم آشنایی این دوست به زبان سبب شده بود که کلافه و سر در گم دست به دامان این و آن شود.
تا پیش از این هم در مدارس به کلاسهای زبان بهای مناسبی داده نمیشد و حالا به جای این که فکری برای آموزش بهتر این زبان کلیدی دنیا شود خیلی راحت مرزها را میبندیم و میگوییم ما را چه به چه؟!
به یاد داشته باشیم همانگونه که دلار در نظام اقتصادی ما خلل وارد کرد و سبب شد تا اقتصادمان با دنیا به مخاطره بیفتد عدم یادگیری زبان انگلیسی هم در آیندهای نزدیک ما را به جایی خواهد رساند که نه تنها مراودات فرهنگیمان با مشکل روبرو خواهد شد بلکه برای کارهای روزمره هم به چه کنم خواهیم افتاد!»
راستی جریان آموزش زبان روسی چیشد که قرار بود توی دبیرستان آموزش داده بشه من الان دهم هستم الان داخل برناممنون نیست