در اعتراضات خشونتآمیز پایتخت شیلی سه نفر کشته شدند. ناآرامیها در اعتراض به افزایش قیمت بلیط مترو آغاز شد. بسیاری از مغازهها غارت شدند. رئیس جمهوری شیلی با تداوم اعتراضات، افزایش بهای بلیط مترو را به حال تعلیق در آورد.
در جریان اعتراضات و ناآرامیها در سانتیاگو، پایتخت شیلی، سه نفر کشته شدند. این افراد در شامگاه شنبه به یکشنبه ۲۸ مهر (۲۰ اکتبر) به وقت محلی جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش رسانههای محلی با استناد به اظهارات کارلا روبیلار، شهردار سانتیاگو، در میان قربانیان دو زن دیده میشوند که به هنگام آتشسوزی در یک سوپرمارکت جان خود را از دست دادهاند. یک مرد نیز پس از انتقال به بیمارستان بر اثر جراحتهای ناشی از آتشسوزی درگذشت.
بر اساس گزارشها، سوپرمارکت مزبور پس از وضع مقررات منع رفت و آمد، شبانه مورد هجوم قرار گرفته و غارت شده بود.
ناآرامیها حدود یک هفته پیش آغاز شد. این اعتراضات در واکنش به گران شدن قیمت بلیط مترو انجام شد که از ۸۰۰ به ۸۳۰ پزو (افزایشی معادل حدود چهار سنت یورو) افزایش یافته بود.
سپس سباستیان پینرا، رئیس جمهوری شیلی، در پایتخت این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد. او در یک نطق تلویزیونی دلیل این تصمیم خود را "حملات جدی و پیاپی" معترضان به قطارهای شهری و زیرزمینی در پایتخت شیلی عنوان کرده بود.
اما عصر شنبه و با بالا گرفتن اعتراضات، رئیس جمهوری شیلی افزایش بهای بلیط مترو را پس گرفت و ضمن اعلام تعلیق این تصمیم گفت: «صدای شهروندان خود را شنیدم.»
وضعیت اضطراری در پایتخت شیلی باعث محدودیت موقت حقوق شهروندی مردم خواهد شد. اعلام وضعیت فوقالعاده از جمله این امکان را به وجود میآورد که افراد مظنون بتوانند بیش از معمول در بازداشت نگه داشته شوند.
معترضان بسیاری از ایستگاههای مترو در پایتخت شیلی را به آتش کشیده و خسارتهای زیادی به آنها وارد کردهاند. این معترضان که بخش زیادی از آنها را دانشجویان و دانشآموزان تشکیل میدهند، در برابر ورودی ایستگاههای مترو سنگرهایی از آتش ساختند و بدینگونه در خیابانها هم خسارتهای زیادی به بار آوردند.
پلیس هم با باتوم و گاز اشکآور به مقابله با معترضان پرداخت. صدها تن از معترضان بازداشت و دهها نفر که اغلب آنها را مأموران پلیس تشکیل میدهند، در جریان خشونتها زخمی شدهاند.
مقامهای مسئول در پی این ناآرامیها تردد مترو در پایتخت شیلی را متوقف کردهاند. خطوط متروی سانتیاگو به طول مجموعا ۱۴۰ کیلومتر، تردد در پایتخت شش میلیون نفری شیلی را امکانپذیر میکند.
اعتراضات در سانتیاگو ابتدا به این شکل آغاز شد که صدها دانشآموز و دانشجو از روی موانع ورودی مترو میپریدند و بدون خرید بلیط از آن استفاده میکردند. اما سپس این اعتراضات شکل وسیعتری به خود گرفت و به تظاهرات بزرگتری در پایتخت شیلی تبدیل شد.