غلامحسین اسماعیلی درباره سطح حفاظت در زندانها، اظهار کرد: تماس تلفنی از زندان با خانواده و بستگان از جمله امکاناتی است که در نظام جمهوری اسلامی ایران برای زندانیان ایجاد و این فرصت فراهم شده که آنها بتوانند از زندان با خانواده و بستگانشان تماس بگیرند و احوالپرس آنها باشند.
وی با بیان اینکه ما در فرآیند مکالمه زندانیان با خارج از زندان؛ محتوای مکالمات را تایید و کنترل نمیکنیم، تصریح کرد: منتها برخی از زندانیان از این طریق مباردت به کلاهبرداری میکردند و برای جلوگیری از کلاهبرداری این افراد شیاد، در سامانه تماس تلفنی زندانیان یک پیام صوتی کار گذاشته شد که در فواصل معین پیام صوتی با مضمون (مخاطب محترم تماس گیرنده از زندان-نام زندان- با شما تماس میگیرد) اعلام میشود.
اسماعیلی گفت: ما محتوای مکالمه را کنترل نمیکنیم، فرد زندانی با خانواده صحبت میکند و در ضمن صحبت، صوت در آن طرف خط و از سوی خانواده ضبط میشود و صوت را در فضای مجازی و بخشهای مختلف قرار میدهند.
سخنگوی قوه قضاییه اضافه کرد: اقدام جدیدی در سازمان زندانها در این زمینه آغاز شده است و نرم افزاری جدیدی تهیه شده است و طی آن به زندانیان گفته شده که شماره خانواده و بستگان در این سامانه ثبت شود و آنها صرفا با شمارههایی که در سامانه ثبت شده میتوانند تماس بگیرند؛ این کار اقدامی در جهت به حداقل رساندن عوارض تماس است.
وی افزود: اینگونه نیست که بگوییم اصل تماس با خارج از زندان ممنوع است و زندانیان حق تماس ندارند، گاهی برخی زندانیان در حین تماس با اعضای خانواده در کنار احوالپرسی، مطالب غیرواقعی و ادعاهای بی ربطی را مطرح میکنند که این موضوعات در خارج از زندان ضبط میشود و در اختیار مراکزی که مدنظر آن زندانیان است برای بازنشر در فضای مجازی قرار داده میشود.
اسماعیلی تصریح کرد: نسبت به برخی از زندانیانی که تحت قرار هستند و جرمهای سنگین انجام داده اند و برابر آیین نامه سازمان زندانها نمیتوانند از این تماسها استفاده کنند، بعضا مواجه با این بودیم که به طرق مختلف و غیرمجاز تلفن همراه را وارد زندانها کردند و از این طریق تماس برقرار کرده اند که این موضوع هم در دستور کار قرار گرفته است و جدیت لازم انجام میشود.
سخنگوی قوه قضائیه در پایان خاطر نشان کرد: نفس تماس تلفنی با خارج از زندان از طریق تلفنهایی که در اختیار زندانیان است یک امر کاملا رایج در نظام زندانبانی است.