کد خبر: ۶۱۷۸۰
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۳۸۶ - ۱۱:۵۰

هاشمی: در رهبری امام اعجاز دیده می‌شود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: آیت‌الله اكبر هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام دوشنبه شب در جمع زائران مرقد مطهر امام خمینی با تاکید بر این‌که رهبری امام خمینی نمونه‌هایی از اعجاز دیده می‌شود، به بیان خاطراتی از مبارزه امام پیش از انقلاب و همچنین نحوه مدیریت و تصمیمات بزرگ ایشان در طول انقلاب اسلامی پرداخت.

هاشمی رفسنجانی كه به‌مناسبت سالگرد قیام ‪ ۱۵‬خرداد با عزاداران خمینی سخن می‌گفت، با تاكید براینكه در رهبری امام خمینی (ره) نمونه‌هایی از اعجاز دیده می‌شود، گفت: بهترین رهبران دنیا كسانی هستند كه هدفی را در مبارزه و برنامه خود اعلام كنند كه محور آن، تجمع جامعه حول آن هدف باشد و علاوه بر این، تصمیمات را در زمان مناسب و به موقع اتخاذ كنند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام آینده‌نگری و قاطعیت را از دیگر ویژگی‌های رهبران موفق دانست و خاطرنشان كرد: بهترین رهبران دنیا پیامبران و موثرترین آن پیامبر معظم اسلام(ص) است.

وی با اشاره‌ به مدیریت صحیح حضرت امام خمینی (ره) درنهضت اسلامی و آغازی به‌موقع برای این نهضت، تصریح كرد: امام، زمان آغاز مبارزه را پس از رحلت آیت الله‌ العظمی بروجردی قرار داد كه در این زمان حوزه علمیه قم به سن بلوغ خود رسیده بود.

هاشمی رفسنجانی در ادامه با اشاره به عزم رژیم پهلوی و اربابان غربی آنان برای شكستن قدرت روحانیت و ازبین بردن مركزیت حوزه علمیه‌قم و انتقال آن به نجف و سد كردن راه حركت‌امام، گفت: در این زمان امام به درستی تصمیم گرفت كه رژیم را بشكند و در این راه اولین برخورد ایشان با تصویب نامه انجمن‌های ایالتی و ولایتی بود.

وی با اشاره به تاكیدات حضرت امام در خصوص وحدت روحانیت، گفت: این خط تا ابد به عنوان مسیری روشن از سوی امام در مقابل روحانیت قرار دارد.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاكید كرد: امام مبارزات را دینی و ملی و بر مبنای اسلام و قرآن و متكی به مردم معرفی كرد و گفت: این تصمیم امام بسیار راهبردی بود، از این جهت كه اگر در مبارزه تكیه بر مردم باشد موثر و پایدار و شكست ناپذیر خواهد بود.

هاشمی رفسنجانی در ادامه با اشاره به اتخاذ شیوه‌های متعدد از سوی رژیم پهلوی برای مسدود كردن راه امام، پایه‌ریزی طرح آمریكایی انقلاب سفید شاه و مردم را از آن جمله دانست و اظهار داشت: امام پس از این اقدام در تصمیمی به موقع و درست به دنبال حركت رژیم به مصاف شخص شاه و دربار رفت و چهره واقعی شاه و دربار را به مردم معرفی كرد.

وی ادامه داد: رژیم تصمیم گرفته بود كه این مساله را به رفراندوم مردم بگذارد اما به دلیل روشنگری‌های امام استقبالی از این طرح نشد و بر این اساس شاه تصمیم به انتقام گرفت و بدترین كار ممكن یعنی حمله به حوزه علمیه را انجام داد اما در نهایت برخورد شجاعانه و قاطعانه امام شاه را پشیمان كرد.

هاشمی رفسنجانی در ادامه با اشاره به بیانیه حضرت امام (ره) كه در آن شاه پرستی را غارت گری معرفی كرده بود، گفت: چنین بیانیه‌ای در تاریخ انقلاب‌های جهان بی‌نظیر بود و این تصمیم بجای امام، ابهت شاه را شكست.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اقدام رژیم پهلوی پس از این ماجرا برای دستگیری امام، گفت: رژیم با گرفتن امام این زمینه را به وجود آورد كه ظرف چند روز مردم بطور خودجوش به خیابان‌ها بریزند و ‪ ۱۵‬خرداد را بیافرینند.

وی ‪ ۱۵‬خرداد را باعث مصمم تر شدن مردم در انقلاب دانست و تصمیم مناسب و بجای امام در مقابله با كاپیتولاسیون را یكی دیگر از اقدامات مدیریتی امام معرفی كرد و گفت: امام ازاین فرصت مناسب استفاده كردند كه این نشان از رهبری الهی ایشان دارد.

هاشمی رفسنجانی تاكید كرد: امام پس از ماجرای كاپیتولاسیون علاوه بر حمله به استبداد، استعمار را نیز مورد حمله قرار داد. استبداد و استعمار معمولا منافع مردم را با هم غارت می‌كنند اما امام پیوند این دو را گسست و به هر دو حمله‌ور شد كه همین مساله منجر به تبعید امام شد.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام درادامه با اشاره به تبعید امام به تركیه و پس از آن به نجف و حركت‌های مبارزاتی سنجیده امام در نجف، گفت: امام در مدت حضور خود در نجف بحث حكومت اسلامی و ولایت فقیه را به صحنه آورد.

وی اقدامات امام در فرانسه را كارستان معرفی كرد و اظهار داشت: در چند ماهی كه امام در پاریس بودند با رسانه‌های دنیا ارتباط داشتند و هر چه حرف در دل خود داشتند به مردم دنیا رسانده و سراسر دنیا را با پیام انقلاب اسلامی آشنا كردند كه همین اقدامات امام باعث افزایش فشار به شاه و اقدام وی به فرار شد.

هاشمی رفسنجانی در ادامه با اشاره به مدیریت اعتصابات از سوی حضرت امام (ره)، گفت: این مساله گر چه رژیم را فلج می‌كرد اما مشكلاتی را هم برای مردم پیش می‌آورد كه امام با درایت با تشكیل كمیته‌ای، آنان را مامور كرد كه مشكل سوخت مردم را حل كنند و اعضای این كمیته نیز توانستند با صحبت‌هایی كه با كاركنان اعتصاب‌كننده صنعت نفت داشتند موضوع را حل كنند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تشكیل دولت موقت را از دیگر تصمیمات بجای امام دانست كه همه را متعجب كرد و گفت: در مقطعی در كشور دو دولت وجود داشت، یكی دولت بختیار كه خود را رسمی می‌دانست و دولت دیگر دولت منصوب به امام كه متكی به مردم بود كه دولت به اصطلاح رسمی بختیار بیش از چند روزی در مقابل دولت امام تاب مقاومت نیاورد و از هم پاشید.

وی برگزاری رفراندوم جمهوری اسلامی، تصویب قانون اساسی، تشكیل مجلس، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، حفظ شجاعانه ارتش، به رغم مخالفت‌های برخی را از جمله تصمیمات راهبردی امام پس از انقلاب دانست.

هاشمی رفسنجانی تاكید كرد: وقتی شرایط جنگ طوری شد كه ادامه مبارزه به صلاح نبود با قاطعیت جام زهر را نوشیدند و راهی جدید را در عرصه مدیریتی گشودند و ما توانستیم در شورای امنیت صدام را محكوم كنیم اما در مجموع امام وارد مسایل جزیی نمی شد و اختیارات را به قوا داده بود بعد از جنگ هم فرمان بازسازی صادر كردند و آن همه خسارت وخرابی‌‏ها آباد شد.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم به تاسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را یكی از راهبردی‌ترین تصمیمات امام دانست و گفت: از روز تشكیل مجمع تشخیص مصلحت نظام هیچ مشكل لاینحلی بین شورای نگهبان و مجلس وجود ندارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین