محققان این شرکت در مقالهای در نشریه علمی نیچر گفتهاند با دستیابی به فناوری جدید، انجام محاسبهای که با پیشرفتهترین کامپیوتر حال حاضر جهان موسوم به «سامیت» ۱۰ هزار سال طول میکشد در ۳ دقیقه و ۲۰ ثانیه امکان پذیر شده است.
ابداع جدید که به مثابه جهشی خیرهکننده در علوم بشری دانسته میشود، از آرزوهای دیرین دانشمندان به شمار میرفت و پژوهشگران برای بیش از سی سال بود که به دنبال راهی برای دستیابی به آن بودند. پیشتر گمان میرفت کامپیوتر کوانتومی در صورت اختراع باید از ماشین پردازشگر قدرتمندی به اندازه «یک زمین فوتبال» برخوردار باشد.
کامپیوترهای کوانتومی میتوانند میلیونها حالت یک مسئله را در کسری از ثانیه بررسی و محاسبه کنند. امری که در علوم ریاضی، شیمی، فیزیک، زیست شناسی، هوش مصنوعی و دیگر شاخههای علوم تا کنون امکان پذیر نبوده است.
با توجه به نقش گسترده این فناوری در آینده جهان و به خصوص در حوزههای نظامی و امنیتی، کامپیوترهای کوانتومی به مسئله امنیت ملی تبدیل شدهاند و آمریکا و چین در سالهای اخیر به طور گستردهای در این فناوری سرمایه گذاری کردهاند.
در حالی که دولت چین بودجهای ۴۰۰ میلیون دلاری به آزمایشگاه کوانتومی ملی خود اختصاص داده است، دولت دونالد ترامپ در آمریکا تعهد کرده است که ۱.۲ میلیارد دلار در این حوزه سرمایهگذاری کند.
رئیس جمهور ایالات متحده همچنین روز چهارشنبه با امضای یک فرمان اجرایی تحت عنوان فرمان کوانتوم ملی بودجه تازهای را برای کمک به واحد تحقیق و توسعه تصویب کرد.
ساندرا پیچاى، مدیرعامل گوگل، گفته است فناوری تازه هنوز به سالها کار مهندسی و علمی احتیاج دارد تا بتوان از قدرت کامل آن بهرهبرداری کرد. وی در مصاحبه با نشریه دانشگاه ام آی تی با اشاره به توان فعلی کامپیوتر کوانتومی ابداع شده گفت: «هواپیمای اول فقط برای ۱۲ ثانیه پرواز کرد و به همین خاطر کاربردی عملی برای آن موجود نیست. اما این نشان داد که هواپیما میتواند پرواز کند.»
در کامپیوترهای کلاسیک، هر واحد اطلاعات که یک بیت نامیده میشود دارای ارزش صفر یا ۱ است. اما در کامپیوتر کوانتومی جدید که با نام «سیکامور» خوانده شده است هر بیت میتواند صفر و همزمان ۱ باشد و چنین چیزی اجازه میدهد تا امکان محاسبه چندجانبه و همزمان فراهم شود.