کد خبر: ۶۱۸۲۶۶
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۳

ادویه‌ای برای محافظت از کبد و از بین بردن سموم

مطالعات نشان داده اند که زردچوبه به حفظ سلامت کبد کمک می کند، به ویژه زمانی که فرد در معرض سموم قرار می گیرد. به عنوان مثال، زردچوبه تولید صفرا را افزایش می دهد که از سلامت گوارش و سمزدایی پشتیبانی می کند.
ادویه‌ای برای محافظت از کبد و از بین بردن سموم
آفتاب‌‌نیوز :

زردچوبه یکی از ادویه های پر مصرف در جهان است. زردچوبه نه تنها به وسطه عطر، طعم و رنگ خود در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد، بلکه به واسطه فواید سلامت بالقوه خود از گذشته های دور مورد توجه مردم بوده است. طی سالیان اخیر نیز پژوهش های مختلفی درباره فواید زردچوبه برای سلامت انسان انجام شده است.

کورکومین، ماده فعال موجود در زردچوبه که عامل رنگ زرد روشن این محصول نیز است، مسئول بسیاری از فواید سلامت زردچوبه عنوان شده است. نتایج یک پژوهش در دانشگاه یوسی‌ال‌ای در آمریکا نشان داد افرادی که طی بازه زمانی 18 ماهه این مطالعه، روزانه 90 میلی گرم کورکومین دریافت می کردند، بهبود چشمگیر در حافظه و توجه خود را شاهد بوده اند. همچنین، شرکت کنندگان بهبود در شرایط خلق و خوی را گزارش کردند.

پژوهشگران بر این باروند که این فواید مهم ممکن است با خواص ضد التهاب قوی زردچوبه مرتبط باشند، اما برای درک بهتر به پژوهش های بیشتری در این زمینه نیاز است.

مطالعات پیشین فواید زردچوبه برای سلامت شناختی و همچنین موارد دیگر مانند توانایی مبارزه با سرطان، تقویت سیستم ایمنی، و محافظت از عملکرد درست اندامی را نشان داده اند. در ادامه با برخی از فواید برجسته استفاده از زردچوبه بیشتر آشنا می شویم.

تقویت عملکرد سیستم ایمنی

برخی پژوهش ها نشان داده اند که کورکومین موجود در زردچوبه از فعالیت پروتئینی به نام CAMP پشتیبانی می کند که این پروتئین به حفظ عملکرد درست و سالم سیستم ایمنی کمک می کند.

این ممکن است کلید پیشگیری از علائم آلرژی شما نیز باشد زیرا زردچوبه به عنوان یک تعدیل کننده فعالیت سیستم ایمنی عمل می کند. اساسا، این شرایط به پیشگیری از ترشح هیستامین کمک می کند که می تواند به معنای رنج کشیدن کمتر از آلرژی باشد.

محافظت از کبد

مطالعات نشان داده اند که زردچوبه به حفظ سلامت کبد کمک می کند، به ویژه زمانی که فرد در معرض سموم قرار می گیرد. به عنوان مثال، زردچوبه تولید صفرا را افزایش می دهد که از سلامت گوارش و سمزدایی پشتیبانی می کند.

همچنین، زردچوبه بر تولید گلوکز و التهاب تاثیرگذار است و از عملکرد درست پانکراس پشتیبانی می کند.

مبارزه با زوال عقل

بسیاری از اپیدمیولوژیست ها مدتهاست تصور می کنند که استفاده از زردچوبه در هند به جمعیت پیر این کشور در حفظ سلامت شناختی خود کمک کرده است. مطالعات جدید به این مساله اشاره داشته و نشان داده اند که زردچوبه می تواند به طور فعال سلامت شناختی و نورولوژیکی را تقویت کند.

مبارزه با سرطان

مطالعت متعدد نشان داده اند که زردچوبه از توانایی بالایی برای مبارزه با سرطان در بدن برخوردار است. به عنوان مثال، کورکومین موجود در زردچوبه ممکن است به پیشگیری از سرطان های پستان و پروستات کمک کند زیرا هر دو مورد با التهابی پیوند خورده اند که کورکومین می تواند آن را کاهش دهد.

تامین آنتی اکسیدان هایی قوی

قدرت آنتی اکسیدانی زردچوبه می تواند در برابر فعالیت رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو از بدن محافظت کند و فواید ضد پیری ارائه کند. زردچوبه به عنوان یکی از قدرتمندترین آنتی اکسیدان های طبیعی پشتیبان میتوکندری، ساختارهای سلولی تولید کننده انرژی، شناخته می شود.

تسکین سوء هاضمه

به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، مصرف زردچوبه ممکن است به تسکین ناراحتی های گاه و بیگاه معده کمک کند.

در حقیقت، یک آزمایش بالینی در سال 2014 نشان داد که افراد مبتلا به مشکلات مزمن دستگاه گوارش، مانند سوء هاضمه و سندرم روده تحریک پذیر، با دریافت کورکومین دو بار در روز و برای شش ماه، بهبود سریع‌تر سوء هاضمه را تجربه کردند.

از بین بردن سموم

از آنجایی که زردچوبه به تقویت سلامت کبد، گوارش، و سیستم ایمنی کمک می کند می تواند به فرآیند نابودی سمومی که سلامت انسان را در معرض خطر قرار می دهند و پیشگیری از انباشت آنها در بدن کمک کند.

زردچوبه التهاب کبد را کاهش می دهد، در شرایطی که به افزایش تولید صفرا کمک می کند. همچنین، این محصول به باززایی سلول های کبد و دفع سموم کمک می کند.

محافظت از غذا حین گریل کردن

برخی پژوهش ها نشان داده اند که افزودن زردچوبه به غذا پیش از گریل کردن آن می تواند تشکیل ترکیبات سمی را به میزان 40 درصد کاهش دهد، از این رو، می توانید آن را به عنوان ادویه ای عالی برای باربیکو در نظر بگیرید.

با توجه به فواید سلامت مختلف زردچوبه، جای شگفتی نیست که این خوراکی زرد رنگ یک افزودنی عالی به برنامه سلامت و غذایی روزانه شما برای تحقق هدف سلامت و بهزیستی بلندمدت باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین