آفتابنیوز : آفتاب: طی روزهای اخیر مقامات سیاسی و نظامی ایالات متحده با مطرح ساختن اتهام «حمایت تسلیحاتی ایران از شورشیان سنی در عراق و افغانستان» در صدد اثبات وجود نوعی رابطه میان تهران و گروه های وابسته به شبکه تروریستی القاعده برآمدهاند. به باور برخی تحلیلگران سیاسی در واشنگتن در شرایط فعلی انجام یک حمله تروریستی مهم از سوی شبکه القاعده به قلمروی ایالات متحده و یا منافع آن در سایر کشورها میتواند انگیزه لازم را برای بمباران ایران فراهم آورد. آنچه در پی میآید گزیدهای است از تحلیلی که «گارت پورتر» تحلیلگر روزنامه ASIA TIMES در این باره نوشته است:
هفته پیش زبنیگو برژینسکی در جمع اعضای یک کمیته تحقیق غیرحزبی از نمایندگان کنگره نگرانی آشکار خود را از تلاش شبکه القاعده برای آغاز جنگ میان ایالات متحده آمریکا و ایران ابراز داشت. به گفته وی دولت کنونی آمریکا در شرایطی قرار دارد که ممکن است ایران را مسئول حملات شبکه القاعده علیه خود تلقی کرده و از آن به عنوان پیشزمینه برای آغاز حمله نظامی متقابل به تاسیسات اتمی این کشور استفاده کند. به عقیده مشاور امنیت ملی امریکا در دوره زمامداری جیمی کارتر تلاش القاعده برای جنگافروزی میان واشنگتن و تهران احتمالی است که باید بسیار جدی گرفته شود.
برژینسکی در ادامه گفت که معتقد است کنگره اکنون باید بیشتر از گذشته برای محدود ساختن اختیارات رئیسجمهور در زمینه آغاز جنگ علیه ایران تلاش کند، هرچند به گفته وی محدودیت های جدید نباید قدرت رئیس جمهور را برای پاسخگویی به حملات خارجی علیه منافع آمریکا محدود سازد، بلکه بهگونهای باشد که آغاز هرگونه عملیات نظامی را بدون داشتن استدلالهای کافی دشوار نماید.
مقامات ایالات متحده طی سالهای گذشته چندین بار ایران را متهم ساختند که سران القاعده را در فرار از افغانستان به سرزمینهای دیگر یاری نمودهاند. برخی از آنان مانند رامسفلد حتی پا را از این نیر فراتر گذشته و تهران را متهم به ایجاد پناهگاههای امن برای فرماندهان این شبکه نمودند، ولی این ادعایی بود که هیچگاه مدرک قابل دفاعی برای اثبات آن ارائه نشد.
اکنون نیز بسیاری از مقامات آمریکا مدعی هستند برخی رهبران مهم القاعده در ایران همچنان ارتباط خود را با عناصر عملیاتی این شبکه در کشورهای دیگر حفظ کردهاند. به تازگی دیک چنی معاون رئیسجمهور آمریکا نیز در گفتگو با فاکسنیوز ادعا کرد که «آمریکا از حضور برخی رهبران القاعده در ایران تحت بازداشت خانگی اطمینان کامل دارد». به گفته برخی تحلیلگران در واشنگتن این موضوعی است که ایالات متحده در در صورت هرگونه مواجهه با ایران در ماههای آینده از آن استفاده ابزاری خواهد نمود.
خطر «تلاش القاعده برای زمینهسازی وقوع یک جنگ تمامعیار میان ایران و ایالات متحده» موضوعی است که بروس ریدل یک مشاور سابق شورای امنیت ملی نیز در مقالهای مفصل بدان پرداختهاست. به گفته وی، بنلادن و یارانش اکنون نفوذ روزافزون ایران در عراق را بسیار خطرناک تر از اشغال این کشور توسط عراق ارزیابی میکنند و در صدد تغییر شرایط موجود هستند:«آنان مشخصا این موضوع را در برنامههایشان قرار داده اند که دو دشمن بزرگشان (ایران و آمریکا) را به جنگ یکدیگر انداخته تا هریک دیگری را مجبور به خروج از صحنه(عراق) کند».
ریدل در مقاله خود بزرگترین تهدید را این دانسته که عوامل القاعده با توجه به مهارتهایشان حمله تروریستی بزرگی را علیه ایالات متحده ترتیبداده و این کار را بهگونهای انجامدهند که تصور شود توسط ایران صورت گرفتهاست. به گفته وی سال گذشته در قتلگاه ابومصعبالزرقاوی رهبر القاعده عراق اسنادی پیدا شد که نشان از تلاش شبکه القاعده برای گسترش ابعاد تنشها میان آمریکا و ایران و نیز شیعیان عراق داشت.