کد خبر: ۶۱۸۷۴
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۸۶ - ۱۸:۳۷
به آفتاب ارائه شد:

گزارش معصومه ابتکار از سفر به نروژ

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب:‌ معصومه ابتکار گزارشی از سفر خود به نروژ، ‌‌حضور در مراسم رسمی کلیسای نروژ و همچنین دیدار با نخست‌وزیر این کشور را ارایه کرد. 

معاون سابق رئیس‌جمهور ایران و عضو فعلی شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار آفتاب در این باره گفت: «سه دعوت در این سفر انجام شد. نخست از کلیسای بزرگ نروژ، دیگری از سوی نخست وزیر فعلی این کشور و دیگری از سوی نخست وزیر پیشین نروژ که در مرکز صلح اسلو بود. همچنین با اعضای شورای شهر اسلو نیز دیداری داشتم که همانطور که همه می‌دانند شورای شهر اسلو در محل اعطای جایزه صلح نوبل قرار دارد. دیدار من با معاون مالی و یکی از اعضای اصلی شهر اسلو انجام شد». 

وی درباره ترکیب این شورا اظهار داشت: «شورای شهر اسلو 59 عضو دارد و 7 نفر اعضای «دولت شهر» هستند. رئیس این 7 نفر شهردار است و در کنار آن یک شهردار تشریفاتی هم انتخاب می‌شود مهمترین تفاوت شورای شهر تهران و اسلو موضوع انتخاب شهردار بود که در آنجا شهردار یک سمت تشریفاتی است و رئیس «دولت شهر» شهردار است. هر کدام از هفت عضو دیگر نیز بخشی از مسئولیت‌های اجرایی شهرداری را به عنوان معاونین شهردار به عهده دارند. اما اگر بخواهند قانون جدیدی را تصویب کنند باید به امضای 59 عضو دیگر برسانند». 

این عضو شورای شهر تهران درباره ارتباط این دو نهاد در دو کشور نیز افزود: «قرار شد از سوی شورای شهر تهران دعوتی انجام شود و هیأتی از اسلو برای تبادل تجربه و دیدار از شهر تهران به کشورمان سفر کنند. البته اسلو یک شهر 500 هزار نفری است و شیوه کار آنها با ما متفاوت است». 

ابتکار همچنین به شیوه‌های مدرن و بهداشتی امحای زباله‌های بیمارستانی توسط دو زباله‌سوز بزرگ و همچنین عدم وجود عوارض تراکم و در عوض ایجاد محدودیت در ساخت طبقات ساختمانی اشاره کرد و گفت: «منابع مالی شهر اسلو از مالیات‌ها تأمین می‌شود و در برخی بزرگراه‌های بزرگ برای عبور و مرور خودروها عوارض تعیین شده است». 

وی بزرگترین دستاورد سفر خود را سخنرانی در مراسم رسمی کلیسای نروژ دانست و گفت: «این برای نخستین بار بود که یک زن مسلمان در مراسم رسمی و آیینی و نه مراسم و همایشی حاشیه‌ای در کلیسای نروژ سخنرانی می‌کرد. این مراسم به طور زنده از تلویزیون نروژ پخش شد و در آن اسقف اعظم نروژ، اسقف اعظم آفریقای جنوبی و اقلیت‌های بومی شمال اروپا و .. حضور داشتند. آن طور که خود آنها می‌گفتند پیش از این مخالفت‌هایی با این امر شده بود. این اتفاق مانند آن بود که یک غیرمسلمان در خطبه‌های نماز جمعه یک کشور اسلامی سخنرانی کند. با این همه ما پافشاری کردیم و  آنها معتقد بودند این اتفاق اثرات بسیاری دارد». 

ابتکار در بخش دیگری از این گفت و گو در پاسخ به پرسشی درباره تعلل در امضای حکم شهردار تهران گفت: «بوروکراسی اداری است. حکم دیر رسیده و باید مراحلی از استعلام‌ها را طی کند». 

وی در پایان درباره شایبه مخالفت دولت به عنوان علت این تعلل اظهار داشت: «من فکر نمی‌کنم این چنین باشد. مخالفت‌هایی که داشتند به جایی نرسیده و شورا انتخاب کرده است. وقتی شورا امری را تصویب می‌کند دیگر مخالفت‌ها بعید است به جایی برسد». 

گفتنی است معصومه ابتکار روز پنج‌شنبه به  تهران بازگشت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین