آفتابنیوز : آفتاب: هفتهنامه معتبر «نیوزویک» در تازهترین شماره خود طی گزارشی به بررسی شکافهای موجود در کاخسفید پیرامون نحوه مواجهه با بحران اتمی ایران و تنشهای شدید تهران و واشنگتن پرداخت و تاکید کرد گروه حامی مذاکره با ایران به رهبری «کاندولیزا رایس» وزیر امور خارجه به شدت از سوی نومحافظهکاران و تندروهای آمریکایی که توسط «دیک چنی» هدایت میشوند، تحت فشار قرار دارد. این گزارش همچنین تصریح کرده که نومحافظهکاران آمریکایی هم اکنون از رفتارهای محمود احمدینژاد و عدم همکاری ایران با شورای امنیت سازمان ملل خرسند هستند!
گزارش نیوزویک نشان میدهد که گروه امنیت ملی دیک چنی (معاون رییس جمهور) راهبرد «کاندولیزا رایس» وزیر خارجه را طی چند ماه اخیر درباره ایران به طور فعالانه مورد چالش قرار داده است. یک دیپلمات غربی که سفارتخانه کشورش با دفتر ریاست جمهوری آمریکا در تماس است در همین رابطه به «نیوزویک» گفته است: ما حتی در حال حاضر داستانی کاملا متفاوت از آنچه رایس درباره ایران میگوید از دفتر دیک چنی میشنویم.
به گفته یک مقام عالیرتبه دولتی که به دلیل موقعیت خود نخواسته است نامش ذکر شود، مقامات دفتر معاون رئیس جمهور در جلسات تحلیلگران مسایل خاورمیانه در واشنگتن به طور آشکار مخالف مذاکرات هستهای بودهاند.
یک دیپلمات غربی که در مذاکرات شرکت داشته ولی به طور رسمی اظهار نظر نمیکند نیز گفته است: «از آنجایی که ایران از دو قطعنامه سازمان ملل برای تعلیق برنامه غنی سازی اورانیوم سرپیچی کرده است در میان تندروها تا حدی خرسندی وجود دارد. نیوزویک کسب اطلاع کرده است گروه دیک چنی معاون رییس جمهور آمریکا مشتاق است پروندهای تشکیل دهد که ثابت کند ایران نه تنها در عراق بلکه در طول مرزهای خود با همسایه دیگر یعنی افعانستان نیز آمریکائیها را هدف قرار میدهد. به گفته مقامات آشنا با جلسات داخلی کمیته موسوم به «گروه بین سازمانی عملیاتی افغانستان»، کارکنان دفتر چنی از چند هفته اخیر در جلسات گروه متشکل از سازمانهای مختلف که سیاست در قبال افغانستان را هدایت میکند بطور غیر منتظره مشارکت فعال داشتهاند. به گفته دو مقام دولتی که نخواستند نامشان ذکر شود، کارکنان دفتر چنی در جلسات هفتگی این کمیته فقط به یک موضوع علاقه داشتند: «گزارشهای اطلاعاتی اخیر مبنی بر متهم کردن ایران به تهیه تسلیحات برای شبه نظامیان اسلامی شورشی افغانستان، یعنی طالبان».
یک مقام آشنا با جلسات کمیته بین سازمانی به «نیوزویک» گفته است: دستیاران چنی مرتبا پرسشهائی را که هدایت کننده به نظر میآمد مطرح میکردند و خواستار اطلاع از این امر بودند که آیا نهاد ایرانی دیگری به غیر از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وجود دارد که بتواند مسوول تامین تسلیحات باشد.
این مقام افزود دستیاران چنی ظاهرا نسبت به سایر موضوعات جاری در دستور کار کمیته افغانستان علاقه کمتری داشتند.
مقامات انگلیسی که به دلیل ماهیت کار خود نخواستند نامشان فاش شود تاکید دارند که آنها مدرک مستندی که ارسال تسلیحات را با سپاه پاسداران مرتبط سازد در اختیار ندارند و آن تسلیحات به سادگی میتوانند از بازار سیاه در ایران خریداری شده باشند.
ولی به گفته یک مقام آشنا با اطلاعات طبقه بندی شده در باره مداخلات ایران در عراق، چنی در اوایل سال جاری نشان دادن علاقه ویژه به هر نوع مدرک در باره شرح کمک تهران به شورشیان ضد امریکائی در آنجا (افغانستان) را آغاز کرد.
گفتنی است هفته گذشته کاندولیزا رایس وزیر خارجه آمریکا هرگونه اختلاف در کاخ سفید پیرامون نحوه مواجهه با ایران و مشخصاً اختلافات خود با دیک چنی را تکذیب کرد و مدعی شد که دستگاه سیاستگذاری ایالات متحده در مقابل ایران یکپارچه و متحد است.
هفته گذشته روزنامه انگلیسی فایننشیال تایمز نیز از اختلاف در دولت بوش پیرامون نحوه تعامل با ایران و مخصوصاً اختلاف رایس و چنی خبر داد. [
کلیک کنید]