آفتابنیوز : آفتاب-آرمان امیری: ماجرای اختلافات اخیر «شکرالله عطار زاده» نماینده مردم استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی با امام جماعت یکی از شهرستانها و مجادله لفظی وی با شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان درباره بودجه «یک میلیاردی» ساخت مصلای این شهر همچنان در عرصه علنی ادامه دارد. ماجرا ظاهراً از آن جا تشدید شده است که عطارزاده با اشاره به مشکلات آبرسانی در روستاهای بوشهر تاکید میکند که اختصاص یک میلیارد تومان برای ساخت مصلای شهر آن هم در شرایطی که بیآبی هر روستا تنها با یک بودجه 20 تا 30 میلیون تومانی حل میشود؛ اقدامی کاملاً غیرمنطقی و نادرست است. این نماینده مجلس همچنین امام جماعت مزبور را به دلیل آن که انتقاداتی از عملکرد دولت محمود احمدینژاد داشته، به «سیاهنمایی» و «تحریک مردم» متهم کرده است. هر دوی این انتقادات عطارزاده البته پیشتر با واکنش «حجتالاسلام سلمان بحرانی» مسوول دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان بوشهر مواجه شده بود.
در میانه این کشمکش،
«شکرالله عطارزاده» نماینده مردم استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار سیاسی آفتاب ابتدا به توضیح اختلافات اخیرش با یکی از ائمه جمعه استان پرداخت و گفت: «امام جمعه یکی از شهرستانها انتقادات بسیار شدیدی از دولت در خطبههای خود انجام میدهد، عدهای از خیرخواهان هم چندین بار، به ویژه پس از دیدار مقام رهبری با نمایندگان، مذاکراتی انجام دادند که ایشان لحن بهتری به کار بگیرند. هرچند انتظار میرود که ائمه جمعه در خطبههای خود از جانب مردم به بیان انتقاداتی بپردازند اما نباید این انتقادات با لحنی تحریک آمیز صورت پذیرد. من قبلا هم اعلام کردم که باید بر روی سخنان که ائمه جمعه در خطبههایشان بیان میکنند نظارت بررسی صورت گیرد و بر این مبنا در موردشان قضاوت شود».
این سخنان پس از آن بیان میشود که «حجتالاسلام سلمان بحرانی»، مسوول دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان بوشهر با بیان این که «اتهام سیاه نمایی عملكرد دولت توسط ائمه جمعه استان بوشهر از سوی این نماینده مجلس بدون ذكر مصادیق، فرافكنی و خلاف دیدگاه مقام معظم رهبری است» گفته بود: «آن نماینده مجلس (عطارزاده) گفته است، دبیرخانه شورای هماهنگی ائمه جمعه استان بوشهر حقایق را بهمركز بیان نمیكند، این درحالی است غالب خطبههای ائمه جمعه از كانالها و توسط نهادهای مختلف به مركز ارسال میشود و معاونت حوزه بازرسی و رسیدگی به شكایتها در شورای سیاستگذاری وجود دارد و در طول سال نیز خطبههای ائمه جمعه را مورد بررسی قرار میدهد».
بحرانی همچنین تصریح کرده بود: «نمایندگی شورای سیاستگذاری در استان بوشهر همواره پذیرای انتقادها و تذكرهای افراد و نهادها درارتباط با خطبههای ائمه جمعه است و شایسته بود این نماینده مجلس بجای رسانهای كردن قضایا اگر مطلبی نیز داشت به این نمایندگی منتقل میكرد تا مورد رسیدگی قرار میگرفت».
در واکنش به اظهارات فوق،
عطارزاده به خبرنگار سیاسی آفتاب گفت: «مهمترین مسئلهای که من بدان اشاره کردم نحوه تخصیص اعتبارات استانی بود. در حالی که بسیاری از روستاهای استان بوشهر در شرایط ویژه آب و هوایی اینجا و در گرمای بالای 50درجه از آب آشامیدنی هم بیبهرهاند، بیش از یک میلیارد تومان اعتبار به توسعه و تجهیز مصلای شهر اختصاص یافته است».
بحرانی [مسوول دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان بوشهر] همچنین ضمن تاکید بر این نکته که «ساخت مصلای بوشهر با دستور شخص رییس جمهوری و از محل اعتبارات نهاد ریاست جمهوری درقالب یكی از مصوبات سفر هیات دولت بهاین استان صورت میگیرد» گفته بود: «درحالی كه از سوله برای انبارها استفاده میشود، ۲۷سال است كه نمازگزاران بوشهر با شرایط بد آب و هوایی این استان در سوله نماز می خوانند. آیا اگر براساس تحلیل این نماینده عمل شود همه كارهای فرهنگی و آموزشی را نباید تعطیل كرد و اعتبارات مربوطه را صرف نان و زندگی مردم كرد؟»
وی افزوده بود: «باید ازاین نماینده مجلس پرسید چرا در جلسهای كه به درخواست نماینده ولی فقیه در خصوص قضایای اخیر استان بوشهر قرار بود برگزار شود به رغم دعوت قبلی، حضور پیدا نكرد. آیا تاكنون این نماینده درخواست و تقاضایی داشته است كه بی نتیجه مانده و یا جواب نگرفته باشد؟»، عطارزاده به خبرنگار آفتاب گفت: «حرف بنده این است که چرا به جای عمران و توسعه روستاها بودجه استان را صرف ساخت مصلا میکنیم؟ ما باید ابتدا شکم مردم را سیر کنیم تا بتوانند با شکم سیر به نماز و نیایش بپردازند. در روایات اسلامی هم ما داریم که هر کجا فقر و گرسنگی وارد شود ایمان به خدا خارج میشود».
در این زمینه نیز
عطارزاده که عضو کمیسیون انرژی مجلس است در واکنش به اظهارات بحرانی تاکید کرد: «نهایت استفادهای که از این مصلا خواهد شد دو تا سه ساعت نماز جمعهای است که ملت در هفته میخوانند، برای چنین زمان اندکی چرا باید این همه هزینه صرف شود؟ یکی از دلایلی هم که در توجیه این امر میآورند این است که در این مصلا قرار است کارهای فرهنگی هم اجرا شود و نمایشگاه و امتحان برگزار شود، خوب من میگویم چرا برای این کارها مکانهای ویژه ساخته نمیشود؟ چرا برای امور فرهنگی ما اماکن ویژه در نظر نگیریم که مجبور شویم همه کارها را در مصلا انجام دهیم؟»
نماینده بوشهر، گناوه و دیلم با اشاره به مشکلات مردم این مناطق خاطر نشان ساخت: «در روستاهای اطراف گناوه و دیلم، علیرغم این موضوع که در برخی موارد حتی خط انتقال آب کوثر از داخل روستاها عبور کرده، به مردم روستا آب ندادهاند و مردم در تشنگی به سر میبرند. بسیاری از روستاهای ما نه آب دارند و نه برق. خشم مردم از این ناعدالتیها به جایی رسیده است که نمایندگان شوراهای شهر و روستا یک ماه به من فرصت دادهاند که وضعیت آب منطقه را مشخص کنم».
وی افزود: «تمامی این مشکلات در حالی است که بیآبی هر روستا تنها با یک بودجه 20 تا 30 میلیون تومانی حل میشود؛ یعنی با اختصاص بودجه یک میلیاردی مصلا تمامی روستاهای این منطقه هم دارای آب میشوند و هم دارای برق».
عطارزاده که به گفته خود به شدت از جانب مردم و نمایندگان شوراهای شهر تحت فشار قرار دارد با تاکید فراوان به خبرنگار آفتاب گفت: «از قول من بنویسید که بودجه مصلا را ندهید، به جایش مردم را از تشنگی نجات دهید».
این نماینده استان بوشهر در پایان به بی آبی یک منطقه دیگر از استان اشاره کرد و گفت: «ما در حال حاضر دو دشت وسیع لیراوی و حیات داوود در شمال استان بوشهر داریم که سالها است مردم ساکن آن به دلیل خشکسالی حتی قادر به کشاورزی هم نیستند. این هم در حالی است که در حدود 20کیلومتری این منطقه رودخانه زیتونی قرار دارد که تنها با یک سیستم پمپاژ ساده میتوان آب آن را به این منطقه انتقال داد. در حال حاضر طرح احداث سد بر روی این رودخانه در دست اجرا است اما این طرح 15سال طول میکشد. درخواست ما از وزارت کشاورزی این است که یک سیستم پمپاژ را به صورت موقت در منطقه مستقر کند و این دوشت وسیع را که قابلیت بالایی برای کشت دانههای روغنی دارند از خشکسالی نجات دهد».