کد خبر: ۶۲۳۰۹
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۸۶ - ۲۰:۵۹
تحلیلی از واشنگتن تایمز

چرا اعراب از حمله به ایران می‌ترسند؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: کشورهای خلیج فارس اعلام کرده‌اند که در هیچ گونه تهاجم نظامی علیه ایران شرکت نخواهند کرد. آنها از آمریکا می‌خواهند تا اجازه دهد در مناقشات منطقه‌ای نقش بیشتری بازی کنند تا شاید از بروز جنگ دیگری در منطقه خلیج فارس جلوگیری نمایند.

به نوشته واشنگتن تایمز، درباره این موضوع که آیا ایالات متحده آمریکا در حال آماده ساختن خود برای حمله نظامی به ایران است یا خیر و این فرض که ایران در حال غنی‌سازی اورانیوم مورد نیاز برای ساخت سلاح اتمی است، گمانه‌زنی بسیار است. اما هنوز فضا برای به کارگیری دیپلماسی وجود دارد. دلیل آن در نظر مسلمانان خاورمیانه روشن است؛ کلید پیروزی در نبرد نابرابر، غلبه بر قلب‌ها و افکار است. 

آمریکا ثابت کرده است که در ایجاد امنیت و ثبات در عراق ناتوان بوده و اکنون بیش از هر زمان دیگری در تاریخ به پایین‌ترین میزان محبوبیت در جهان اسلام رسیده است. گشودن جبهه جنگ دیگری در برابر ایران، می‌تواند بدترین وضعیت را برای آن به وجود آورده و مسلمانان را به این نتیجه برساند که آمریکا در ستیز با اسلام است. 

این امکان وجود دارد که در محیط آشفته کنونی یک جنگ داخلی در منطقه به راه بیفتد. اما مسلم است که در این وضعیت، نیروهای رادیکال در منطقه همچون القاعده توان بیشتری یافته و باخت را برای دیگر گروه‌ها به ارمغان خواهد آورد. شاید برخی افراد، قدرت آمریکا در خاورمیانه را ضعیف و نادیده انگارند اما بسیاری معتقدند که ایالات متحده حرف آخر را خواهد زد. 

به همین دلیل، این بار کشورهای خارومیانه از آمریکا می‌خواهند تا آنها را هم در تلاش برای ممانعت از هسته‌ای شدن ایران دخالت دهد. 

به گفته وزیر امور خارجه امارات متحده عربی، باید به اتحادیه عرب، سازمان کنفرانس اسلامی و شورای همکاری خلیج فارس، نقشی داده شود. او که نه خواهان یک ایران دارای سلاح هسته‌ای و نه خواهان حمله نظامی علیه ایران است اظهار می‌دارد: «شما نمی‌توانید همه را حذف کرده و به پذیرش یک راه‌حل تن در دهید».

 راه‌حلی که او در سر دارد بسیار واضح و روشن است. «اگر نقش جامعه بین‌الملل را در حل مشکل ایران معتبر به حساب آوریم، آنها کارهای بسیاری می‌توانند انجام دهند. علت آن که آنها در در شرایط فعلی از آنها کار زیادی ساخته نیست، وجود جنگ‌های منطقه‌ای است. 

کشورهای منطقه خلیج‌ فارس اظهار داشته‌اند که در سناریو جنگ علیه ایران مشارکت نخواهند کرد، ادموند قریب، استاد دانشگاه در آمریکا عقیده دارد اگر ایران در منطقه خلیج فارس به عملیات نظامی دست بزند، اسرائیل را هدف قرار نمی‌دهد، بلکه به منافع آمریکا در منطقه هجوم می‌برد. بنابراین، امارات متحده به عنوان میزبان ناوگان پنجم آمریکا، یکی از آسیب‌پذیرترین اهداف برای ایران خواهد بود. 

«مصطفی علانی» مدیر برنامه امنیت و تروریسم در مرکز مطالعات خلیج فارس، مؤسسه‌ای مستقل در دبی است. او اظهار می‌کند: «ما هیچ توانی در بازداشتن ایران و آمریکا در تقابل با یکدیگر نداریم». به گفته او، کشورهای خلیج فارس چاره‌ای ندارند جز آن که میان پذیرش یک ایران اتمی یا بروز جنگ، یکی را انتخاب کنند. البته من دومی را انتخاب می‌کنم. ما تصور نمی‌کنیم آمریکا به ایران حمله کند، مگر آن که از بحران عراق رهایی یابد. ایران تا زمانی که آمریکا درگیر جنگ در عراق است،‌دست بالا را خواهد داشت». 

به گفته علانی، در شرایط کنونی که جمهوریخواهان کنترل کاخ سفید را برعهده دارند، در مقابل ایران از موضع ضعف عمل می‌کنند، اما در صورتی که دموکرات‌ها کاخ سفید را تصاحب کنند، احتمال حمله نظامی علیه ایران افزایش می‌یابد. 

روز چهارشنبه گذشته، منوچهر متکی وزیر امور خارجه ایران اظهار داشت که بحث در مورد برنامه هسته‌ای ایران، راه‌حل قانونی خود را دارد، ایران در صورتی که آمریکا آن را به عنوان یک قدرت در منطقه بشناسد، آماده مذاکره است. 

اکنون این پرسش پیش می‌آید که آیا به منظور برقراری صلح در منطقه که با جنگ در ایران،‌ عراق،‌ کویت، لبنان، سومالی و اسرائیل – فلسطین که این آخری بی‌پایان به نظر می‌رسد، عربستان سعودی نیز قدرت ایران را در منطقه بر‌می‌تابد یا خیر.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین