آفتابنیوز : آفتاب: خبرگزاری رویترز در تحلیلی پیرامون تور مذاکراتی جدید علی لاریجانی و دیدار او با «محمد البرادعی» مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین، نسبت به نتایج این مذاکرات ابراز بدبینی کرد و با تحلیلی اجمالی از شرایط حاکم بر مناقشه اتمی ایران پیشاپیش تاکید کرد که مذاکرات مقدماتی لاریجانی با سولانا و البرادعی به نتیجهای نخواهد رسید.
این تحلیل در حالی است که البرادعی دقایقی پس از دیدار با لاریجانی ابراز خوشبینی کرد که ظرف چند هفته آینده برنامهای برای خروج از بنبست کنونی در بحران اتمی ایران تدوین شود و تهران و آژانس بتوانند حداکثر طی دو ماه از بنبست کنونی خارج شوند.
«کارین استروکر» تحلیلگر ارشد «رویترز» شامگاه جمعه در گزارشی پیرامون دور جدید مذاکرات لاریجانی با البرادعی و سولانا، این مذاکرات را «آخرین شانس» برای پایان دادن به آن چه که «مناقشه در مورد جاهطلبیهای اتمی ایران و جلوگیری از تحریمهای شدیدتر سازمان ملل علیه تهران» نامید، دانست و نوشت: علی لاریجانی در بحبوحه نگرانیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد محدودیتهای فزاینده ایران برای دسترسی بازرسان آژانس که به تلافی تحریمهای جاری اعمال شده است در وین با محمد البرادعی مدیرکل این آژانس دیدار و گفتگو کرد.
رویترز در ادامه با طرح این ادعا که «خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تلاش دارد راه آبرومندانهای پیدا کند که به جمهوری اسلامی اجازه دهد غنیسازی اورانیوم را متوقف کند» آورده است: آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد واشنگتن و پنج قدرت دیگر جهانی یعنی انگلیس روسیه فرانسه آلمان و چین مذاکرات در مورد دور سوم تحریمها علیه ایران را به علت نگرانیها از اینکه تهران به شکل پنهانی در حال تلاش برای ساخت سلاحهای هستهای است اغاز کردهاند.
این مقاله در ادامه یادآور شده است: «لاریجانی در زمان ورود به وین تصریح کرد او در مورد آنچه که سازش در مورد حق ایران برای داشتن یک برنامه انرژی هستهای صلح آمیز نامید مذاکره نخواهد کرد. لاریجانی همچنین گفته است که حتی اگر سازمان ملل ایران را به صدور تحریمهای بیشتر تهدید کند ایران فعالیتهای غنی سازی اورانیوم خود را متوقف نخواهد کرد».
کارین استروکر سپس با اشاره به این که «مذاکرات قبلی لاریجانی که ماه مه در مادرید برگزار شد هیچ پیشرفت قابل ملاحظهای در مورد مسئله غنی سازی نداشت» مینویسد: احتمال نمیرود که این مذاکرات مقدماتی نیز دستاوردهای عمدهای داشته باشد چرا که البرادعی از ایران خواسته است تا به سوالات آژانس در مورد ماهیت برنامه اتمی خود از جمله ارتباط مشکوک آن با مسائل نظامی توضیح دهد و در تصمیم خود برای متوقف کردن ارائه اطلاعات مربوط به طراحی تاسیسات هستهای قبل از شروع احداث آنها به آژانس تجدید نظر کند.
این مقاله در پایان با تاکید بر دیدگاه خود یادآور میشود: تهران گفته است که شورای امنیت سازمان ملل اول باید پرونده هستهای ایران را به آژانس بین المللی انرژی اتمی برگرداند ایران به عوض تعلیق تمام فعالیتهای مرتبط با غنی سازی خود همانگونه که شورای امنیت خواستار آن شده این برنامه را تشدید کرده است و میگوید از نقطه غیرقابل بازگشت عبور کرده است.