کد خبر: ۶۲۴۲۳۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۶:۱۵
سفارت‌های زیرآب‌زن!

جام جهانی کشتی فرنگی چطور از ایران گرفته شد؟

برگزاری رقابت‌های جام جهانی کشتی فرنگی ۲۰۱۹ تهران همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. در شرایطی که گفته می‌شد رایزنی مسئولان فدراسیون کشتی و مقامات ارشد ورزش کشور برای حفظ میزبانی این رویداد معتبر رضایت‌بخش بوده، ظاهرا این تلاش‌ها بدون نتیجه مانده است.
آفتاب‌‌نیوز :

سایت خبری اتحادیه جهانی کشتی روز گذشته در حالی به‌روز‌رسانی شد که جام جهانی کشتی فرنگی تهران دیگر جایی در فهرست مسابقات این اتحادیه نداشت. حذف جام جهانی کشتی فرنگی تهران از تقویم اتحادیه جهانی کشتی، به احتمال زیاد می‌تواند این معنا را بدهد که ایران دیگر نباید امیدی به برگزاری این مسابقات داشته باشد؛ چراکه اگر غیر از این بود، تاریخ جدید مسابقات حتما در جدول رخداد‌های اتحادیه جهانی اعلام می‌شد.

نکته مهم‌تر دیگر اینکه تنها یک ماه تا پایان سال میلادی جاری فرصت باقی مانده و بعید است تیم‌های خارجی در این بازه زمانی کوتاه حاضر بشوند برنامه‌های خود را تغییر بدهند و به تهران سفر کنند. جام جهانی کشتی فرنگی تهران قرار بود روز‌های پنجشنبه و جمعه هفته گذشته در سالن ۱۲‌هزار‌نفری استادیوم آزادی برگزار شود که تنها در فاصله سه روز مانده به برگزاری آن از سوی اتحادیه جهانی لغو شد. اعضای هیئت اجرائی اتحادیه جهانی کشتی این تصمیم ناگهانی را در جلسه اخیر خود در استانبول گرفتند و علت آن را نیز بروز اتفاق‌ها و ناآرامی‌های اخیر در ایران عنوان کردند. البته اتحادیه جهانی مدعی شد این تصمیم را بنا بر درخواست کشور‌های شرکت‌کننده در جام جهانی تهران گرفته است. این در حالی است که گفته می‌شود تیم‌های ژاپن و مجارستان پیش از لغو رسمی مسابقات، انصراف خود را از حضور در این رویداد اعلام کرده بودند.

جام جهانی کشتی فرنگی چطور از ایران گرفته شد؟

تصمیم یکباره اتحادیه جهانی، آن‌هم در شرایطی که پایتخت در وضعیت آرام و امنی به سر می‌برد، به‌شدت باعث برافروخته‌شدن مسئولان ورزش کشور شد و آن‌ها این حرکت سران جهانی کشتی را اقدامی سیاسی و توطئه علیه ایران قلمداد کردند. مقامات ارشد وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک در چند روز گذشته مکاتبات و رایزنی‌های زیادی را با اتحادیه جهانی انجام دادند و منتظر دریافت پاسخ چرایی لغو جام جهانی از سوی این نهاد بین‌المللی شدند. در این زمینه، حتی گفته می‌شد محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه نیز وارد عمل شد تا از طریق ارتباط با سفرای تیم‌های خارجی شرکت‌کننده در جام جهانی که در ایران هستند، آن‌ها را برای حضور در این رقابت‌ها متقاعد کند. نامه‌نگاری‌های فدراسیون کشتی با اتحادیه جهانی و سایر مقامات سیاسی کشور در این چند روز در حالی بی‌پاسخ مانده که حذف جام جهانی کشتی فرنگی از فهرست مسابقات اتحادیه جهانی، معنادار شده است؛ به‌ویژه اینکه اظهارات «میشل دوسن»، دبیر اجرائی اتحادیه جهانی کشتی نیز آن را سؤال‌برانگیز‌تر کرده است.

سایت «اینساید د. گیمز» بیانیه اتحادیه جهانی را که به نقل از «میشل دوسن» است، منتشر کرده است. او درباره لغو جام جهانی کشتی فرنگی تهران می‌گوید: «با توجه به مسئولیتی که ما در حفظ جان و امنیت تیم‌ها و ورزشکاران داریم، این تصمیم را گرفتیم؛ چراکه ایران هنوز به ثبات کامل نرسیده است.

برای همین تا اطلاع ثانوی این رقابت‌ها را لغو کردیم». این نقل‌قول در شرایطی منتشر شده که همین سایت مدعی است در بیانیه کمیته اجرائی فدراسیون جهانی، دلیل اصلی لغو این رقابت‌ها چیز دیگری است؛ ظاهرا فدراسیون جهانی کشتی از سفارتخانه‌های کشور‌های خارجی که در ایران کار می‌کنند، درخواست اعلام وضعیت کرده و این سفارتخانه‌ها هم گفته‌اند وضعیت در ایران بحرانی است و جام جهانی کشتی برگزار نشود.

«اینساید د. گیمز» در حالی لغو جام جهانی کشتی فرنگی تهران را توصیف کرده که در گزارش خود مدعی شده اتحادیه جهانی کشتی با فدراسیون کشتی ایران زاویه پیدا کرده است. حاشیه‌های لغو این مسابقات، این سایت را بر آن داشته تا آن را به کشتی جنجالی علیرضا کریمی (باید ببازی) در رقابت‌های امید‌های جهان ربط بدهد: «این برای دومین‌بار است که فدراسیون کشتی ایران با اتحادیه جهانی دچار چالش می‌شود. پیش از این نیز در رقابت‌های کشتی آزاد ۲۰۱۷ امید‌های جهان، علیرضا کریمی برای اینکه از رویارویی با نماینده اسرائیل پرهیز کند، یک دور مانده به آن بازی، عامدانه باخت. همین موضوع باعث محرومیت شش‌ماهه و دوساله این کشتی‌گیر و مربی او شد».

به نظر می‌رسد لغو ناگهانی جام جهانی کشتی فرنگی تهران و بازتاب اخبار آن از سوی رسانه‌های خارجی، زنگ خطر را هر‌چه جدی‌تر از قبل برای کشتی ایران به صدا در‌آورده است. مسئله رویارونشدن ورزشکاران ایرانی با نماینده‌های اسرائیل، به‌قدری حساس شده و آن‌ها را زیر ذره‌بین قرار داده است که کوچک‌ترین حاشیه‌ها هم آن را به تیتر یک اخبار خارجی تبدیل می‌کند تا این مسئله سر زبان‌ها بیفتد. رسول خادم، رئیس سابق فدراسیون کشتی، بعد از ماجرای کریمی به‌صراحت اعلام کرد مسئولان ورزش کشور باید دنبال راه‌حلی اساسی برای این معضل باشند؛ چراکه اتحادیه جهانی دیگر هیچ عذر و بهانه‌ای نظیر مصدومیت و بیماری را برای کشتی‌گیران ایران موجه نمی‌داند.

این اتفاقات در حالی است که مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان، در پی ملاقات با سفرای کشور‌های ژاپن و روسیه عنوان کرده بود رضایت ورزشکاران این کشور‌ها را برای حضور در جام جهانی تهران گرفته است. مسئولان فدراسیون کشتی نیز مدعی شدند در چند روز گذشته ایمیل‌های مثبتی از اتحادیه جهانی کشتی در‌یافت کرده‌اند مبنی بر اینکه دنبال تعیین تاریخ جدید مسابقات هستند. حال اینکه چرا این مذاکرات مثبت از سوی اتحادیه جهانی رسانه‌ای نمی‌شود، جای سؤال دارد.

کشتی ایران در شرایطی بر سر میزبانی جام جهانی کشتی فرنگی با چالش مواجه شده که فدراسیون شمشیربازی در همین بازه زمانی میزبان جام جهانی جوانان بود و مسابقاتش را بدون مشکل برگزار کرد. این رقابت‌ها دوم و سوم آذر برگزار شد و هر ۱۲ تیمی که برای شرکت در این مسابقات اعلام آمادگی کرده بودند، به تهران آمدند.

منبع: شرق
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۰
0
2
اصلا یکی از دلایل اصلی افزایش گوجه فرنگی گرفتن جام جهانی کشتی فرنگی از ایران بود . خدا لعنت کند این استعمار رو ببین چه ها که نمیکنه در این کشور با این مسئولین وطنی و ایرانی الاصل
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین