آفتابنیوز : آفتاب: رسانههای نزدیک به حامیان دولت نهم روز شنبه متنی را به عنوان منشور 20 مادهای اصولگرایان منتشر کردند که به گفته این رسانهها، توسط چهرههای شاخص اصولگرا مورد تایید قرار گرفته و به امضا رسیده است. این منشور چندی پس از آن منتشر میشود که گفته شد برخی چهرههای شاخص نزدیک به دولت از قبیل محمد رضا باهنر، چمران و فدایی در جلسهای که با مدیریت محمود احمدینژاد برگزار شد، موضوع اتحاد و وحدت اصولگرایان در مقابل فعالان جبهه دوم خرداد و اصلاحطلبان را مورد بررسی قرار دادهاند.
در منشور 20مادهای اصولگرایان بر ضرورت اتحاد فعالان این جناح در انتخابات مجلس هشتم تاکید شده است. آفتاب با توجه به اهمیت بحث، متن كامل منشور اصولگرایان را به نقل از خبرگزاری فارس منتشر میکند:
مقدمه: انقلاب اسلامی در پرتو عنایتهای خاص الهی، رهبری پیامبر گونه حضرت امام (ره) و ایمان، آگاهی و تلاش مجاهدانه مردم مسلمان ایران به پیروزی رسید و استمرار آن نیز جز در سایه تمسك به اسلام، پیروی از مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) و حضور مردم در صحنه میسر نخواهد بود. با استعانت از درگاه احدیت و با استمداد از ائمه هدی علیهمالسلام، اصولگرایان در سال مزین به نام اتحاد ملی و انسجام اسلامی، همگرایی و وحدت را بر خود فرض دانسته و تلاش مینمایند با ائتلاف و همافزایی توان خود در عرصههای گوناگون كشور حضور به هم رسانند. پیشرفت و آبادانی ایران اسلامی و خدمتگذاری صادقانه و افزایش كارآمدی نظام در خدمت به مردم و حضور با برنامه و منسجم در عرصه سیاسی كشور، به ویژه انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال جاری مورد نظر و چشمانداز فراروی ائتلاف اصولگرایان خواهد بود. این جریان در صدد است تا با انسجامی افزونتر فعالیت نموده و از هر شخص و تشكلی كه خود را ملتزم به این منشور بدانند به عنوان اصولگرا استقبال نماید.
لذا جهت تحقق اهداف زیر، استمرار خدمت و حضور فعال در عرصههای سیاسی اجتماعی (خصوصا انتخابات هشتم مجلس شورای اسلامی)، این ائتلاف با عنایت به تجارب گذشته و مقدورات موجود فعالیت خود را تجدید مینماید.
الف) اصول و مبانی فكری: اعتقاد و پایبندی به:
1ـ اسلام و آموزههای فردی و اجتماعی آن به عنوان یگانه راه سعادت و تعالی انسانها
2ـ كارآمدی اسلام در اداره اجتماع و تشكیل حكومت برای رشد و سعادتمندی جوامع بشری
3ـ منشا الهی حكومت و نقش تعیینكننده مشاركت عامه مردم و آراء عمومی در تجلی آن در نظام سیاسی كشور
4ـ مبانی و اهداف جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر قانون اساسی
5ـ اصل مترقی «ولایت مطلقه فقیه» به عنوان نماد عینی مردمسالاری دینی
6ـ اندیشهها، رهنمودها و فرامین امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)
ب) خط مشی و راهبردها: 1ـ عدالتخواهی در همه عرصههای فردی و اجتماعی و تلاش برای دستیابی به توسعه همهجانبه و متوازن و عدالت محور.
2ـ تحولگرایی و نوخواهی مستمر عقلانی در چارچوب مبانی مترقی اسلامی و قانون اساسی و استفاده از روشها و ساز و كارهای جدید مبتنی بر اصول علمی و تجربی برای تضمین پویایی جامعه.
3ـ تاكید بر كرامت و منزلت انسان و پایبندی به حقوق شهروندی در عرصههای گوناگون و ضرورت تامین امنیت اجتماعی مردم.
4ـ تقویت آزاداندیشی و مبارزه با تصلب، تحجر و التقاط و گسترش آزادیهای مشروع و قانونمند در سپهر خصوصی و اجتماع.
5ـ اتكا به فرهنگ و هویت اسلامی ایرانی و ترویج خودباوری ملی با تاكید بر نقش و جایگاه برجسته روحانیان، دانشگاهیان، فرهنگیان و هنرمندان به عنوان فرهنگسازان وهادیان جامعه.
6ـ اعتقاد و باور عمیق به امكان توسعه، آبادانی و پیشرفت همهجانبه ایران با توجه به جایگاه منطقهای و بینالمللی آن در چارچوب سند چشمانداز نظام اسلامی از طرق گوناگون با تكیه بر تولید علم و فناوری نوین و دفاع از دستاورد عالمان و دانشمندان ایران اسلامی و جهان.
7ـ اهتمام به تقویت روحیه همبستگی ملی و تلاش برای گسترش اعتماد میان شهروندان و حاكمان.
8ـ تلاش برای افزایش تحمل و مدارای حكومت با شهروندان و پرهیز از دخالت در حوزه خصوصی آنان.
9ـ مبارزه نظاممند و بی اغماض با مظاهر فقر، فساد و تبعیض و عوامل به وجود آورنده آن در حكومت و قطع پیوند نامشروع كانونهای قدرت و ثروت.
10ـ شایستهسالاری در بكارگیری مدیران و مقابله با سلطه روابط حزبی، باندی و تبارگرایی در اداره كشور.
11ـ حمایت از بكارگیری مدیران دین باور، مردمگرا، برخوردار از روحیه خدمتگزاری، كارآمد و متخصص و دارای بینش نظاممند و راهبردی جهت استفاده بهینه و مطلوب از امكانات و فرصتها.
12ـ گسترش فرهنگ نقد و پرسشگری و نظارات موثر مردم بر اعمال دولتمردان و پاسخگویی مسئولانه و اقناعی آنان به افكار عمومی با تاكید بر نقش ویژه روشنفكران و رسانهها.
13ـ تلاش برای افزایش رفاه مردم و تولید ثروت ملی و تامین اجتماعی از طریق استفاده بهینه از سرمایههای انسانی و مادی كشور و حمایت از فعالیتهای اقتصادی سالم و رفع موانع تولید و كوشش جهت تحقق سیاستهای اصل 44 قانون اساسی به همراه تامین امنیت سرمایهگذاری خصوصی.
14ـ صداقت در گفتار و سلامت در عمل و پرهیز از رفاه طلبی و تجملگرایی حاكمان و ضرورت سادهزیستی و پاكدستی آنان
15ـ گسترش نهضت خدمترسانی صادقانه به مردم به عنوان صاحبان اصلی كشور. 16ـ گسترش اخلاق و معنویت و مناسبات سالم اجتماعی و تحكیم مبانی خانواده با تاكید بر ارتقاء منزلت زنان در جامعه و نقشآفرینی جوانان.
17ـ پذیرش اصول راهبردی عزت، حكمت و مصلحت و نفی هرگونه سلطهگری و سلطهپذیری به عنوان جهتگیری اصلی سیاست خارجی
18ـ تاكید بر آرامش و صلحجویی و استقبال از تعاملات سازنده جهانی، مقابله مدبرانه با جهانیسازی آمریكایی و تروریسم دولتی اسرائیل.
19ـ حمایت از تحكیم و توسعه روابط با جهان اسلام و آزادی قدس شریف و همگرایی و روابط مسالمتآمیز و متقابل با كشورهای همسایه.
20ـ اعتقاد به توسعه صلح عادلانه و امنیت جهانی و روابط صلحآمیز متقابل و تنشزدایی و زمینهسازی برای تشكیل دولت عدل الهی.
ج) اهداف كلان:
1ـ تحقق خواستهها و فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی)
2ـ تقویت پشتوانههای مردمی نظام اسلامی
3ـ استمرار گفتمان اصولگرایی و تداوم موفقیت آنان
4ـ حفظ وحدت اصولگرایان و جلوگیری از تفرقه آنها
5ـ استمرار نهضت خدمات رسانی به مردم و افزایش سرمایههای اجتماعی
د) اهداف عملیاتی: 1ـ همفكری و انسجام اصولگرایان
2ـ ایجاد زمینه مشاركت حداكثری در انتخابات مجلس هشتم
3ـ آگاهی بخشی عمومی و ایجاد همگرایی بین نیروهای خودی
4ـ ظرفیت سازی هدفمند برای حضور موثر در انتخاباتهای مختلف به ویژه موفقیت در انتخابات مجلس شورای اسلامی
5ـ خدمتگزاری صادقانه بعد از پیروزی