وحید قبادی دانا در مراسم نشست با نخبگان دانشجوی تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور با بیان این که امروزه افراد دارای معلولیت باید مانند همه شهروندان از شرایطی برابری برخوردار باشند گفت: درخواست این گروه این است که بدون تعبیض با آنها برخورد شود. خواست عمومی نیز این است که معلولان از شرایط برابر برخوردار باشند به طوری که استعدادهایش به منصه ظهور برسد.
قبادی دانا با تاکید بر این که معلولان اقلیتی نزدیک به ۱۰ درصد اعضای جامعه هستند اظهار کرد: باید شرایط آنها را برای حضور درجامعه و مشارکت موثر فراهم کنیم. امروز در شرایطی هستیم که شعار روز جهانی معلولان مشارکت آنها و رسیدن به توسعه فراگیر، عادلانه و پایدار است. در کشور ما قانون کم نیست. همچنین در حوزه تولید دانش نیز مشکلی نداریم؛ در صورت اجرای قانون حمایت از معلولان که در سال ۹۶ تصویب شد و در اردیبهشت ۹۷ نیز اجرا شد، بسیاری از مشکلات معلولان مرتفع میشود. در خصوص معلولان دست کم خلاء قانونی نداریم.
وی در پاسخ به مطالبه برخی از معلولان حاضر در جمع در خصوص عدم بهرهمندی از امکانات ورزشی نیز گفت: براساس قانون حمایت از حقوق معلولان استفاده از کلیه خدمات ورزشی دولتی، شهرداریها و دهیاریها برای معلولان رایگان است و سازمان بهزیستی نیز وظیفه خود میداند این حقوق معلولان را مطالبه کند.
قبادی دانا در خصوص ماده ۹ قانون حمایت از حقوق معلولان نیز توضیح داد: براساس این ماده قانونی افراد معلول میتوانند با معرفی سازمان بهزیستی از آموزش عالی رایگان بهره مند شوند. براساس آییننامه این قانون، تحصیل افراد ۷ دهک پایین درآمدی باید به شکل رایگان انجام شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به این که ۳۲ هزار دانشجوی معلول در دانشگاهها مشغول به تحصیل هستند تصریح کرد: هزینه تحصیل دانشجویان دانشگاه آزاد تا پایان مقطع ارشد به شکل رایگان انجام میشود. همچنین دانشجویان دانشگاههای دولتی مانند پیام نور و علمی و کاربردی که شهریه پرداخت میکند نیز بین ۵۰ تا ۶۰ درصد شهریه پرداخت میشود.
به گفته قبادی دانا، از ۱۶ آذر ماه امسال نیز همزمان با روز دانشجو، دانشجویان دانشگاههای دولتی که مشمول دریافت شهریه نیستند مبلغی را هر ترم به شکل الکترونیکی روی کارتهای بانکیشان به عنوان کمک هزینه دریافت میکنند، این کمک هزینه هر ترم تکرار میشود و برای دانشجویان کاردانی تا مقطع دکتری بین ۴۰۰ تا ۲ میلیون تومان است.
وی در ادامه پیشنهاد کرد تا کانون ملی نخبگان افراد دارای معلولیت در بهزیستی تشکیل شود و گفت: ۵۰۰ نفر از دانشجویان زیر رتبه هزار کشوری تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که افتخار این سازمان محسوب میشوند چرا که آنها راهبران آتی مملکت هستند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص ماده ۱۵ قانون حمایت از حقوق معلولان در خصوص استخدام ۳ درصدی معلولان نیز توضیح داد: این عنوان که افراد برای استخدام در دستگاههای دولتی باید از سلامت کامل برخوردار باشند درست نیست و براساس قانون استخدام ۳ درصدی معلولان، این سهمیه در آزمون استخدامی کشور منظور شده است. در صورتی که افراد متقاضی معلول در این آزمون شرکت کنند با افراد معلول دیگر در رقابت قرار میگیرند و در صورتی که این سهمیه به طور کامل استفاده نشود، در آزمون استخدامی بعدی مجددا منظور خواهد شد. همچنین در تلاشیم تا فرزندان معلول شدید و غیر شدید نیز از کمک هزینه تحصیلی برخوردار شوند. در حال حاضر نیز ۲۵۰۰ نفراز دانشجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور در دانشگاه دولتی مشغول به تحصیل هستند.