آفتابنیوز : آفتاب: دولت نهم در آستانه آغاز سومین سال فعالیتش طی گزارش مبسوطی به تشریح عملکرد اقتصادی خود در دو سال گذشته پرداخت. در این گزارش مفصل از تمامی تصمیمات و اقدامات اقتصادی دولت محمود احمدینژاد دفاع شده و همچون گذشته بر واژه
«برای اولین بار» در توصیف بسیاری از اقدامات دولت تاکید شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، در بخش «نظام بانکی و بودجه» این گزارش آمده است: برای اولین بار در طول تاریخ فعالیت اقتصادی کشور، تلاش دولت برای کاهش وابستگی بودجه به نفت نتیجه داده است. در حالی که در سال ۸۳ سهم نفت ۶۲/۹ درصد از بودجه بود این رقم با بیش از ۱۰ درصد کاهش در سال گذشته به ۵۲درصد رسید و این رقم در سال ۸۶ به کمتر از ۵۰درصد خواهد رسید که برای اولین بار میباشد.
در زمینه کاهش سود تسهیلات بانکی که با هشدارهای فراوان روبرو بود نیز آمده است: آمارهای رسمی بانک مرکزی نشان میدهد که با اجرای طرح کاهش نرخ سود بانکی در سالهای ۸۴و ، ۸۵در ۱۰ماهه نخست سال گذشته میزان سپردههای بخش غیردولتی نزد نظام بانکی کشور با ۲۹درصد افزایش از رقم ۱۱۲هزار میلیارد تومان فراتر رفت. همچنین این اقدام ضمن کاهش شبهه ربا در برخی عملیات بانکی،موجب به وجود آمدن سود ۱۷هزار میلیارد تومانی برای بانکها شده است. میزان اعطای تسهیلات بانکها به مردم در دوره دولت نهم با بیش از ۱۰۰ درصد افزایش در زمینه بنگاههای کوچک و زودبازده، در سال ۱۳۸۵به ۱۰هزار میلیارد تومان رسید.
این گزارش همچنین مدعی شده است که نرخ تورم در دولت نهم از تمام دولتهای قبلی کمتر بوده و آورده است: میانگین میزان تورم ( افزایش سالانه ۳۱۰قلم کالا و خدمات) در دوره هشت ساله ریاست جمهوری آقایهاشمی رفنسجانی ۲۵/۳درصد بود. این عدد در دوره دولت آقای خاتمی نیز ۱۵/۸بود. این رقم در سال ۸۵ به ۱۲/۶درصد کاهش یافت که کمترین میزان به نسبت دوره ۱۶ساله روسای جمهور قبل بود.
دولت نهم سپس با استفاده مجدد از واژه
«برای اولین بار» آورده است: برای اولین بار پس از جنگ، دولت در بودجه جلوی افزایش هزینههای مصرفی و جاری را گرفت و برای نخستین بار نسبت بودجه عمرانی را گسترش داد.
این گزارش در بخش «کشاورزی و دام» و دام نیز مکرراً از واژه
«برای اولین بار» استفاده کرده و به عنوان نمونه نوشته است: در دولت نهم برای نخستین بار در تاریخ کشاورزی ایران طرح خرید نقدی محصولات استراتژیک با اختصاص اعتبار معادل ۱۰هزار میلیارد ریال به اجرا درآمد که اجرای این طرح علاوه بر رضایت خاطر کشاورزان،موجب دلگرمی آنان شد.
گزارش دولت نهم در بخشی دیگر به وضعیت مسکن پرداخته و بدون کمتر اشارهای به بحران اخیر مسکن مینویسد: طرح جامع مسکن، جامعترین و کاملترین طرحی است که در سالهای پس از انقلاب برای موضوع مسکن تهیه شده است. مهمترین محورهای آن نیز تهیه مسکن برای اقشار کم در آمد و مقاومسازی ساختمانها و بهسازی مناطق شهری و بحث حاشیه نشینیها است و با اجرای این طرح برای اولین بار در دوره معاصر، دولت به صورت ریشهای به سمت حل مساله مسکن حرکت کرده است. در دولت نهم نگاه ویژهای به بازسازی مسکن روستایی مبذول و مقرر شد که سالانه ۲۰۰هزار واحد مسکونی از ۲میلیون واحد مسکونی افراد کم درآمد روستایی بازسازی شود که با دستور رئیس جمهور این تعداد به ۳۰۰هزار واحد افزایش یافت.
در بخش نفت نیز، دولت نهم سال 1385 را «یکی از درخشانترین سالهای جذب سرمایهگذاری در حوزه نفت» خوانده آورده است: به طوری که این میزان با وجود تحریمها و فشارهای شدید بینالمللی نسبت به سال ۸۴به میزان بیش از ۹درصد رشد داشته است. در طول ۱۶سال قبل از فعالیت دولت نهم در مجموع ۱۱۰هزار خودرو برای کاهش مصرف بنزین دوگانه سوز شده بود، اما تنها در سال ۸۵دولت این رقم را به بیش از ۴۰۰هزار دستگاه خودرو رساند.
گزارش اقتصادی دولت نهم با اشاره به «سهام عدالت و تعاون» تاکید کرده است: بررسیها از وضعیت بازدهی سبد سهام عدالت حکایت از آن دارد که این سبد تاکنون هشت درصد سود داشته و به ازای هر ۵۰۰هزار تومان به میزان ۴۰هزار تومان بازدهی به دست آورده است. در حالی که پیش بینی میشود دارندگان سهام عدالت علاوه بر پرداخت مبلغ سهام از محل سود سهام، تا ۱۰درصد سود نیز دریافت کنند.
گزارش میافزاید: «در ۱۶سال قبل از دولت نهم در مجموع ۳۵۰۰میلیارد تومان سهام به مردم واگذار شده بود که تنها در سال اول فعالیت دولت نهم این رقم در مجموع از طریق فروش در بورس و سهام عدالت، به ۲هزار و ۶۵۰میلیارد تومان رسید که حدود ۸۰درصد کل دوره ۱۶ساله قبل بود. از ابتدای روی کار آمدن دولت نهم چهارهزار و ۸۹تعاونی جدید در کشور ایجاد شده است که در این راستا ۱۱۰هزار فرصت شغلی نیز بوجود آمده که تا ۱۷۸هزار فرصت شغلی قابل افزایش است».
در بخش «صادرات و واردات» نیز آمار قابل توجهی ارایه شده است: «واردات کشور در سال ۸۳ به میزان ۳۵میلیارد دلار بود که ۳۳درصد رشد نسبت به سال قبل از ان داشت. این رقم در سال ۸۴به ۳۹/۷میلیارد دلار رسید که ۱۲/۳درصد رشد نشان داد و در واقع میزان رشد آن حدود یک سوم سال ۸۳ بود و این رقم در سال ۸۵با رشد ۴/۱درصد به ۴۱/۴میلیارد دلار رسید که نشاندهنده نزول شدید منحنی واردات است. این درحالی است که در مقابل شیب صادرات غیرنفتی با سرعت بسیار بیشتری در حال صعود است. صادرات کشور در سال ۸۳به میزان ۷/۶میلیارد دلار بود که در سال ۸۴با ۴۶درصد رشد به ۱۱/۱میلیارد دلار رسید. درسال ۸۵ این رقم به ۱۶/۳میلیارد دلار رسید که با رشدی ۴۷درصدی حاکی از یک جهش بیسابقه در صادرات غیرنفتی است».
در حوزه «آموزش و پرورش» نیز چنین آمده است: در دوره فعالیت دولت نهم حدود ۷۸۰هزار نفر از معلمان از میانگین رشد حقوق به میزان ۸۰هزار تومان برخوردار شدهاند. در سال ۸۴میانگین دریافتی معلمان حدود ۲۸۰هزار تومان بود که این رقم درسال ۸۶به ۴۱۰هزار تومان رسیده است. مطالبات معوقه فرهنگیان درسال ۸۴ و سالهای قبل حدود ۲هزار و ۵۳۵میلیارد تومان بود که در اردیبهشت سال جاری رقم پرداخت مطالبات معوقه به ۹۹درصد رسیده است.
این گزارش میافزاید: افزایش ۶۰درصدی بودجه مصوب آموزش و پرورش از دیگر افتخارات دولت برای افزایش کیفیت نظام آموزشی بود. بودجه نظام آموزشی از سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۸۴به شش هزار و ۱۰۰میلیارد تومان در سال ۸۵ترقی کرد. سهم آموزش و پرورش در بودجه دولت از ۱۰درصد در سال ۸۴به ۱۶درصد در سال ۸۵رسید. تعداد ۱۳۶واحد فنی و حرفهای به هنرستان فنی و حرفهای کشور اضافه شد و تعداد آنهابه یک هزار و ۹۲۴واحد رسید. همچنین ۲۵درصد اعتبارات عمرانی دستگاه جهت توسعه امور فنی و حرفهای اختصاص یافت.
در بخش دیگری از گزارش عملکرد دولت نهم آمده است: حجم کار عمرانی دولت در سال ۸۵به نسبت سال ۸۳براساس آمارهای عمرانی به ۲/۴۲درصد افزایش یافت که بالاترین نسبت حجم افزایش در دو دهه اخیراست. یعنی میزان کار عمرانی از عدد پنج هزار و ۷۵۰میلیاردتومان ( ۵/۱۹درصد بودجه) درسال ۸۳به ۱۸هزار و پانصد میلیارد تومان رسید.
نویسندگان گزارش میفزایند: در امر مدرسهسازی نیز دولت نهم با یک رشد فوقالعاده در سال ۸۵به میزان ۲برابر سال ۸۳مدرسه ساخت و بودجه عمرانی وزارت آموزش و پرورش را در سال جاری به بیش از یک هزار و ۲۰۰میلیارد تومان رساند که حدود سه برابر سال ۸۳است.
در پایان این گزارش چنین آمده است: در دوره کمتر از دو سال فعالیت دولت نهم با وجود فشارهای مختلف، با دیپلماسی فعال بیش از ۱۰۰۰تفاهمنامه و موافقت نامه جدید با بیش از ۱۰۰ کشور جهان امضا شده است. رئیس جمهور و دولت نهم تنها رئیس جمهور و دولتی هستند کهتاکنوندر تاریخ ایران موفق به بازدید از همه شهرهای کشور و دیدار با مردم سراسر کشور شدهاند.